Najave 20. ožujka 2023.

Chef Fabrizio Vežnaver zatvorio je svoju Pergolu

Restoran Pergola
Chef Fabricio Vežnaver odlučio je zatvoriti omiljeni restoran Pergola u Zambratiji blizu Umaga zbog drugih poslovnih obaveza foto: Facebook @Pergola
gastro postao gastro.24sata.hr
Zbog drugih poslovnih obaveza, chef Vežnaver i supruga Ljiljana odlučili su zatvoriti Pergolu. Svoje drage goste o zatvaranju su obavijestili emotivnom porukom na društvenim mrežama

Nakon 27 uspješnih godina, zatvorio se restoran Pergola omiljenog chefa Fabricija Vežnavera. Chef Vežnaver emotivnom objavom na društvenim mrežama obznanio je tu vijest, ali nagovijestio i novi poslovni početak, odnosno objasnio razlog zbog kojeg je odlučio zatvoriti restoran koji smo svi jako voljeli.

"Stigli su nam dulji dani i prvi vjesnici proljeća, što su za nas znakovi skorog početka nove gastro-enološke sezone. Kako smo u novogodišnjoj čestitki najavili da u 2023. godini imamo uzbudljive planove za vas, moramo vas obavijestiti kako su se u našim životima dogodile nove poslovne prilike zbog kojih smo donijeli jako tešku odluku.

 | Author: Facebook @Pergola Restoran Pergola - jelo s menija foto: Facebook @Pergola  | Author: Facebook @Pergola Fabricio i Ljiljana Vežnaver foto: Facebook @Pergola

Vaše omiljeno mjesto, restoran Pergola, odlučili smo zatvoriti. Znamo, ova vijest vas je malo zatekla, ali vjerujemo da ste nas već dobro upoznali i da znate da sve što radimo, radimo sa strašću i punom posvećenošću ovoj profesiji.

Posljednje dvije godine intenzivno smo radili na projektima razvoja i unapređenja kvalitete gastronomije trgovačkog lanca Tommy. Stiglo je vrijeme da napravimo korak dalje i uključimo se u rad cijele Tommy grupacije, unutar koje su pekarsko-slastičarska tvornica Bobis i mesna industrija Petason. U našem fokusu bit će istraživanje i razvoj novih proizvoda, što zahtijeva puni angažman i prisutnost u Dalmaciji. Ova odluka za nas predstavlja nove izazove i prilike, te vjerujemo da ćete biti uz nas i podržati nas u tom pothvatu.

 | Author: Facebook @Pergola Fotografija obitelji Vežnaver s otvorenja Pergole 1996. godine foto: Facebook @Pergola

Naš rad i putovanja i dalje ćete moći pratiti putem društvenih mreža, što nas veseli jer možemo ostati u kontaktu. Hvala vam na razumijevanju i što ste bili uz nas svih ovih 27 prekrasnih godina. Vjerujemo da ćemo se uskoro sresti i nazdraviti svim lijepim trenucima koje smo stvarali i onima koji će tek doći. Volimo vas, Ljiljana & Fabricio", poručili su Ljiljana i Fabricio Vežnaver, koji nešto dulje od posljednjih 10 godina, Pergolu vode kao odličan restoran s elaboriranim jelima zasnovanim na tradiciji.

 

Možda vas zanima... Fabricio Vežnaver - neizmjerno talentiran chef sutrašnjice Špajza

 

Podsjetimo, prije dvije godine Pergola smještena u malom istarskom mjestu Zambratija, obilježila je četvrt stoljeća od otvorenja, a sve je počelo kao skromna obiteljska konoba s vrhunskim domaćim ribljim jelima. Dašak te nostalgije prenosi i obiteljska fotografija s otvorenja.

Restoran Pergola, odnosno, chef Fabricio Vežnaver, već su godinama bili članovi udruženja JRE (Jeunes Restaurateurs d'Europe), a chef Vežnaver okitio se i brojnim priznanjima poput prestižne nagrade za Velikog šefa sutrašnjice 2019. te Chefa godine 2021. u izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia.

 | Author: Facebook @Pergola Restoran Pergola foto: Facebook @Pergola

 

Možda vas zanima... Uz recept istarskog chefa brudet od hobotnice će češće biti na tvom stolu Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.