Nakon 27 uspješnih godina, zatvorio se restoran Pergola omiljenog chefa Fabricija Vežnavera. Chef Vežnaver emotivnom objavom na društvenim mrežama obznanio je tu vijest, ali nagovijestio i novi poslovni početak, odnosno objasnio razlog zbog kojeg je odlučio zatvoriti restoran koji smo svi jako voljeli.
"Stigli su nam dulji dani i prvi vjesnici proljeća, što su za nas znakovi skorog početka nove gastro-enološke sezone. Kako smo u novogodišnjoj čestitki najavili da u 2023. godini imamo uzbudljive planove za vas, moramo vas obavijestiti kako su se u našim životima dogodile nove poslovne prilike zbog kojih smo donijeli jako tešku odluku.
Restoran Pergola - jelo s menija
Fabricio i Ljiljana Vežnaver
Vaše omiljeno mjesto, restoran Pergola, odlučili smo zatvoriti. Znamo, ova vijest vas je malo zatekla, ali vjerujemo da ste nas već dobro upoznali i da znate da sve što radimo, radimo sa strašću i punom posvećenošću ovoj profesiji.
Posljednje dvije godine intenzivno smo radili na projektima razvoja i unapređenja kvalitete gastronomije trgovačkog lanca Tommy. Stiglo je vrijeme da napravimo korak dalje i uključimo se u rad cijele Tommy grupacije, unutar koje su pekarsko-slastičarska tvornica Bobis i mesna industrija Petason. U našem fokusu bit će istraživanje i razvoj novih proizvoda, što zahtijeva puni angažman i prisutnost u Dalmaciji. Ova odluka za nas predstavlja nove izazove i prilike, te vjerujemo da ćete biti uz nas i podržati nas u tom pothvatu.
Fotografija obitelji Vežnaver s otvorenja Pergole 1996. godine
Naš rad i putovanja i dalje ćete moći pratiti putem društvenih mreža, što nas veseli jer možemo ostati u kontaktu. Hvala vam na razumijevanju i što ste bili uz nas svih ovih 27 prekrasnih godina. Vjerujemo da ćemo se uskoro sresti i nazdraviti svim lijepim trenucima koje smo stvarali i onima koji će tek doći. Volimo vas, Ljiljana & Fabricio", poručili su Ljiljana i Fabricio Vežnaver, koji nešto dulje od posljednjih 10 godina, Pergolu vode kao odličan restoran s elaboriranim jelima zasnovanim na tradiciji.
Podsjetimo, prije dvije godine Pergola smještena u malom istarskom mjestu Zambratija, obilježila je četvrt stoljeća od otvorenja, a sve je počelo kao skromna obiteljska konoba s vrhunskim domaćim ribljim jelima. Dašak te nostalgije prenosi i obiteljska fotografija s otvorenja.
Restoran Pergola, odnosno, chef Fabricio Vežnaver, već su godinama bili članovi udruženja JRE (Jeunes Restaurateurs d'Europe), a chef Vežnaver okitio se i brojnim priznanjima poput prestižne nagrade za Velikog šefa sutrašnjice 2019. te Chefa godine 2021. u izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia.
Restoran Pergola