Najave 11. lipnja 2024.

Chef Marin Medak 3 nova burgera posvetio Bjelovaru

Marin Medak, Burger Festival, Bjelovar
Marin Medak za Burger Festival u Bjelovaru osmislio je 3 burgera kao posvetu tome gradu
foto: PR Burger Festival
Uz chefa Medaka iz Rougemarina, koji je u Bjelovaru služio vojni rok, na prvom Burger festivalu u Bjelovaru sudjeluju i Institut za burgere by Mate Janković, Chef’s burger by Ivan Pažanin, Good Food,Picnic Mingle & Fun, K Dogs & Briocherie, Ginglebells i Cocktail bar.

Prvi Burger Festival u Bjelovaru otvara se već ovog četvrtka, 13. lipnja, točno u podne na Trgu Eugena Kvaternika u sklopu 28. Terezijane.

S burgerima i drugim slasnim street food kreacijama sudjeluju dobro nam poznate kućice Institut za burgere by Mate Janković, Chef’s burger by Ivan Pažanin, Good Food, Rougemarin, Picnic Mingle & Fun, K Dogs & Briocherie, dok su za piće zaduženi Ginglebells i Cocktail bar.

Burger Festival, Terezijana Možda vas zanima... Burger Festival stiže u Bjelovar u sklopu Terezijane! Najave

Donosimo detaljan pregled ponude, a počinjemo s chefom Marinom Medakom iz Rougemarina koji je uz Bjelovar posebno vezan te je ovom gradu posvetio svoje 3 nove burger kreacije.

Burger Festival, Terezijana | Author: Press Chef Marin Medak foto: Press

Posebna veza Marina Medaka i Bjelovara

Posebno dirljivu i nostalgičnu posvetu Bjelovaru, gradu u kojem je služio vojni rok, ispisuje chef Marin Medak iz zagrebačkog Rougemarina koji stiže sa 3 prigodno osmišljene burger kreacije od kojih je svaka na svoj način posveta mladosti i gradu kojeg nosi u srcu.

Burger Zvijerci čine brioche pecivo, 200 grama junetine, senf-mayo umak, iceberg salata, pečeno jaje, mesni narezak, ukiseljena cikla i chipotle umak. Ovaj je burger posveta je bjelovarskoj četvrti Zvijerci na sjeveru grada gdje je, tijekom dugih vojničkih straža spravljao obroke upravo s mesnim nareskom.

Burger Festival Bjelovar | Author: PR Burger Festival Medakov Burger Zvijerci foto: PR Burger Festival Burger Festival Bjelovar | Author: PR Burger Festival Burger Kokičar Lepirac chefa Marina Medaka foto: PR Burger Festival

Bjelovarskoj zoni Lepirac, kamo je kao vojnik poslan gasiti požar baš na dan posjete njegove današnje supruge, chef Medak je posvetio posebno kreativan burger Kokičar Lepirac koji u brioche pecivu grli 200 grama junetine, tartar umak, crveno zelje, kokice s cheddar sirom i mladi luk.

Treći, jednostavno nazvan Bilogorski burger posveta je legendarnoj Sireli, negdašnjem sinonimu Bjelovara kao grada sira. Bilogorski burger u brioche pecivu krije 200 grama junetine, senf-mayo umak, salatu, topljeni dimljeni sir, špek, kiseli krastavac i ketchup.

No Medakova nostalgična posveta vremenu služenja vojnog roka ne staje samo na burgerima, očitava se i u desertu koji je pripremio za prvi Burger Festival u Bjelovaru, a to je ni manje ni više nego sladoled - Pohana Snjeguljica koju će posluživati s umakom od šljiva i cimeta.

Burger Festival Bjelovar | Author: PR Burger Festival Bilogorski burger chefa Medaka foto: PR Burger Festival Burger Festival Bjelovar | Author: PR Burger Festival Pohani sladoled Snjeguljica foto: PR Burger Festival

Provjereni burger hitovi poznatih chefova

Kako je već najavio, Mate Janković u Bjelovar stiže sa svoja tri provjerena hita: Classic, Pepper Jack i Bacon Jalapeño burgerima, a sve ih spravlja od 100% junetine iz hrvatskog uzgoja i svaki je s razlogom već stekao vojske obožavatelja diljem Hrvatske.

Ivan Pažanin Bjelovarčane je odlučio zavesti svojim Original cheeseburgerom, Basil Garlic burgerom, te već slavnim Crispy Kapula burgerom, i on ih sve spravlja od 100% junetine iz hrvatskog uzgoja, te s posebnim mediteranskim štihom.

Burger Festival Bjelovar | Author: PR Burger Festival Mate Janković u Bjelovaru se predstavlja sa 3 provjerena hita - burgerima Classic, Pepper Jack i Bacon Jalapeño foto: PR Burger Festival

Burger Festival Bjelovar | Author: PR Burger Festival Ivan Pažanin donosi Original cheeseburger, Basil Garlic burger te Crispy Kapulu foto: PR Burger Festival

Iz zagrebačkog Good Fooda pod motom “dobra hrana za dobre ljude”, stižu Double Trouble i King of BBQ koji sadrži dvostruku porciju burgera od 100 % domaćeg junećeg mesa, te Avokado Chic(k) s crispy piletinom, avokadom, rikulom, cheddar sirom i mango-curry umakom.

Zadarski Picnic Mingle & Fun u Bjelovaru će prvi put predstaviti najnagrađivaniji burger u državi - Blackie burger, ali i ostatak svoje kreativne ponude kao što su Snow Burger, Burger od kozica i Frenchie Burger, ali i svoja osvježavajuća pića, poput Proljetnog gina i Proljetnog spritza. Poznati su po filozofiji "kvaliteta dostupna svima" koja se odražava u svakom burgeru koji nude.

Burger Festival Bjelovar | Author: PR Burger Festival Good Food burgeri - Double Trouble, King of BBQ i Avokado Chic(k) foto: PR Burger Festival

Slatkim brioche pecivima punjenim soft serve sladoledom posjetitelje će mamiti i kućica K Dogs & Briocherie na kojoj će se osim slatkih delicija, naći i slani corn dogs - američki hot dog u kojem se hrenovka umoči u tekuće tijesto, a zatim prži u ulju do zlatnožute boje. Sve ove gastronomske delicije pratit će kreativni autorski kokteli na Ginglebells kućici, kao i bogat izbor vrhunskih pića na Cocktail baru.

Burger Festival Bjelovar | Author: PR Burger Festival Picnic - Blackie burger foto: PR Burger Festival

Omiljeni festival među ljubiteljima street fooda

Kako ističu svi chefovi i organizatori, premijerno izdanje Burger Festivala Bjelovar izvrsna je prilika svim stanovnicima i gostima Bjelovara osobno iskusiti zašto je ovaj festival najomiljeniji među ljubiteljima vrhunskog street fooda, te rekorder po posjećenosti u cijeloj regiji.

Burger Festival Dubrovnik Možda vas zanima... Burger Festival po prvi put stiže u Dubrovnik! Najave

Burger Festival Bjelovar trajat će koliko i Terezijana, od 13. do 16. lipnja, te biti omiljena gastro destinacija tijekom 4 dana carskog slavlja u kojima posjetitelje, osim finih burgera, očekuje i više od 160 različitih zabavnih i kulturnih programa, te čak 10 koncerata najpoznatijih imena domaće glazbene scene: od Parnog Valjka, Vanne i Martina Kosovca, Doris Dragović, Grše, Jelene Rozge, Dine Jelusića, Psihomodo Popa, te Sanje, Marinka i Zeca (ex Novi Fosili).

Sve detalje svakodnevno pronađi na društvenim mrežama Burger Festivala, ali i službenim stranicama Terezijane. Ulaz je besplatan, a luda zabava uz vrhunske burgere na Trgu Eugena Kvaternika svaki dan traje od podneva do 3 sata iza ponoći.

Burger Festival Bjelovar | Author: PR Burger Festival K-Dog cheese lover foto: PR Burger Festival

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.