Najave 10. lipnja 2024.

Burger Festival po prvi put stiže u Dubrovnik!

Burger Festival Dubrovnik
Burger Festival Dubrovnik u Lazaretima od 20. do 30. lipnja
foto: Sandro Sklepić; Press; Unsplash
Od 20. do 30. lipnja dubrovački Lazareti ugostit će po prvi put Burger Festival, na kojem će se, uz odlične zalogaje, piće i zabavu, obilježiti kalendarski početak ljeta!

Nakon uspjeha Pizza Festivala u Dubrovniku, kada se u 4 dana festivala pojelo više od 10.000 pizza, došao je red i na burgere. Tako će od 20. do 30. lipnja Lazareti postati središte za sve ljubitelje izvrsne hrane jer stiže popularni Burger Festival!

Tijekom proteklih godina, Burger Festival postao je sinonim za mjesto fantastične hrane, sjajne ponude pića i genijalne atmosfere, a agencija Kokoš ili jaje ugođaj je odlučila preseliti i na more i za Dubrovčane i njihove goste pripremiti pravi gastro-spektakl.

Ova ekipa strastvenih gurmana i event majstora stoji iza svima dobro znanog Fuliranja kao i zagrebačkog izdanja Burger Festivala kojeg svake godine posjeti više od 150.000 posjetitelja.

Burger Festival, Terezijana Možda vas zanima... Burger Festival stiže u Bjelovar u sklopu Terezijane! Najave

lazareti, dubrovnik | Author: Grgo Jelavić/PIXSELL Dubrovački Lazareti idealna su kulisa za Burger Festival Dubrovnik foto: Grgo Jelavić/PIXSELL burger festival dubrovnik, picnic | Author: Press Na Burger Festival Dubrovnik stiže i omiljeni Picnic foto: Press

8 godina Burger Festivala

U svojih 8 godina Burger Festival uvelike je pridonio razvoju domaće burger scene, podigao standard kvalitete i predstavio se - osim u Zagrebu, još i u Zadru, Puli, Varaždinu, Bjelovaru – a sada premijerno stiže i u Dubrovnik.

Lazareti su se dosad pokazali kao savršena kulisa za razna druženja pa će krajem lipnja ugostiti brojne majstore burgera: neka su imena Dubrovčanima već dobro poznata, dok će neke majstore fine hrane, u ovom slučaju odličnih burgera, tek upoznati!

burger Možda vas zanima... Slastan domaći burger, bolji od bilo kojeg iz fast fooda Recepti Big Mac Možda vas zanima... Američki chef otkrio recept za Big Mac umak Recepti

Od omiljenih burgera Mate Jankovića do poznatih plant based burgera

Dakle, što donosi Burger Festival u Dubrovniku? Krenimo s izlagačima: posjetitelji će moći uživati u burger specijalitetima koje pripremaju Institut za burgere by Mate Janković, Chef's burger by Ivan Pažanin, Guloso Burgers&More, Picnic - mingle&fun, kDogs, Kenova? by Branko Kusovac te Beg's Plant Based. Za raskošnu ponudu pića bit će zaduženi Beer&Cocktail Bar i Gingle Bells. 

Burgeri s potpisom Mate Jankovića već su na nekoliko festivalskih izdanja bili proglašeni najboljima pa ih i dubrovačka publika s nestrpljenjem očekuje. Poznati chef sa svojim timom priprema delicije za ljubitelje mesa, a bit će dostupne i jednako ukusne vege varijante.

burger festival, dubrovnik | Author: Sandro Sklepić Burger Festival foto: Sandro Sklepić

Mati Jankoviću na festivalu u Lazaretima pridružit će se još jedno poznato ime, Ivan Pažanin sa svojim Chef's burgerom. I sam je ljubitelj dobrog street fooda, a publika posebno voli njegov hit burger Crispy Kapula koji je odnio i titulu najboljeg hamburgera na prijašnjim izdanjima festivala u drugim gradovima.

11 tajnih sastojaka 

Dubrovačke boje branit će kućice Guloso Burgers&More i Kenova? chefa Branka Kusovca, jednog od naših najhvaljenijih i najperspektivnijih mladih kuhara.

Guloso je dosad pomeo konkurenciju na raznim festivalskim izdanjima, od Zagreba do Beograda. Posebne preporuke idu za Cheesy Special, koji je dosad oduševio nepca i posjetitelja i žirija, a osim po kombinaciji čistog junećeg mesa, dvije vrste sira, karameliziranog luka, poseban je i po Guloso umaku napravljenog od čak 11 tajnih sastojaka!

kenova, burger festival dubrovnik | Author: Press Burger Festival - Kenova foto: Press burger festival dubrovnik, picnic | Author: Press Burger Festival - Picnic foto: Press

Kenova? će zazubice stvarati s burgerom Blue cheese koji se sastoji od junećeg mesa, cheddara, BBQ blue cheese umaka, karameliziranog luka, slanine, iceberg salate i kiselih krastavaca.

Iz Zadra u Dubrovnik dolazi Picnic - mingle&fun, poznati food truck s burgerima, spreman ponuditi posjetiteljima najbolje od lokalnih i svježih namirnica. Favorit je Blackie burger, koji je 2023. proglašen drugim najboljim burgerom na festivalima, a tu su još i burger od kozica, Snow Burger i Frenchie burger.

Mesni niz prekinut ćemo s plant based izlagačem jer će svoju ponudu u Dubrovniku predstaviti i Eduard Beg s Beg's kućicom koja je kroz godine postala među popularnijima na raznim festivalskim izdanjima.

Burger od cikle Možda vas zanima... Ovi burgeri od cikle osvajaju na prvi griz! Recepti burger, veganski burger Možda vas zanima... Burger od crnoga graha i zobi Recepti

burger festival, dubrovnik | Author: Sandro Sklepić Eduard Beg foto: Sandro Sklepić

Burgeri bazirani na namirnicama biljnog podrijetla dokazuju koliko kreativan street food može biti, a posjetitelji će moći isprobati Beg's Chicky Burger. U Kroštulinom brioche plant based pecivu dolazi Amaze Food piletina marinirana u agave sirupu, tzatziki umak, svježi krastavci te iceberg salata.

Zainteresirani za dodatnu ponudu, uz burgere će imati priliku probati klasični američki corn dog i druge poslastice s kDog kućice. Za one koji još nisu isprobali, corn dog je američki hot dog u kojem se hrenovka umoči u tekuće tijesto, a zatim prži u ulju do zlatnožute boje.

Osim hrenovke, u ponudi će biti opcija half&half – pola hrenovka, pola sir. Nakon slanog, na redu je slatko, a ekipa iz kDoga zna kako se to radi uz brioche punjen soft serve sladoledom, inspiriran talijanskim desertom.

burger festival, dubrovnik | Author: Sandro Sklepić Burger Festival foto: Sandro Sklepić

Kako utažiti žeđ nakon burgera? 

Da žeđ nakon burgera bude utažena, pobrinut će se već dobro uhodane ekipe iz Beer&Cocktail Bara i Gingle Bellsa sa svojom širokom i interesantnom ponudom pića. Uz izvrsnu ponudu hrane i pića, tu je i bogat DJ program pa posjetitelji mogu očekivati sjajnu atmosferu.

Čak 11 dana ovaj će najukusniji festival, osim najljepše kulise i bogate gastronomske ponude, svojim posjetiteljima nuditi i bogat glazbeni program, a kako se poklapa i s održavanjem Europskog nogometnog prvenstva  u Njemačkoj, svakako neće nedostajati ni navijačke atmosfere! 

Ulaz je slobodan, a više informacija o Burger festivalu pratite na Facebooku i Instagramu Burger Festivala.

burger festival, dubrovnik | Author: Sandro Sklepić Burger Festival foto: Sandro Sklepić Tuna burger Možda vas zanima... Najsočniji tuna burger oduševljava okusima Recepti Heinz, Mattel, Barbie barbecue umak Možda vas zanima... Uljepšaj svoj burger rozim Barbiecue umakom Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.