Najave 23. kolovoza 2024.

Chefa Gorana Kočiša na setu MasterChefa zovu Gargamel

Goran Kočiš, MasterChef
Chef Goran Kočiš
foto: Nova TV
Predstavljamo novog člana žirija MasterChefa, chefa Gorana Kočiša

Uskoro počinje 7. sezona showa MasterChef na Novoj TV, a ove će sezone u žiriju, uz već uhodanog Stjepana Vukadina, o sudbini kandidata odlučivati dobro poznata imena hrvatske gastronomske scene – stručni chefovi Goran Kočiš i Mario Mihelj. Članovi žirija već su se imali prilike bolje međusobno upoznati na snimanjima, a stiglo je vrijeme da se predstave i gledateljima.

MasterChef, žiri 2024. Možda vas zanima... Novi žiri MasterChefa odlično se slaže na setu Najave

masterchef 2024. | Author: Nova TV Žiri MasterChefa 2024. - chefovi Goran Kočiš, Stjepan Vukadin i Mario Mihelj foto: Nova TV

Nešto novo i potpuno drugačije

Za Gorana Kočiša pridruživanje MasterChefu predstavlja nešto potpuno drugačije od svega što je dosad u svojoj karijeri radio vezano za kuhinju.

"Jako mi je dinamično i zanimljivo, imamo odlične kandidate i puno različitih jela, mišljenja o hrani i stilova kuhanja, pa je zaista lijepo i novo iskustvo", otkriva chef Kočiš koji je na audicijama za novu sezonu dobio uvid u smjer razmišljanja novih natjecatelja koji gore od želje da prošire svoje znanje i dobiju priliku učiti od priznatih chefova.

"Na audicijama sam shvatio da se ljestvica, što se tiče samih jela i tehnika kuhanja, popela za nijansu prema gore, što mi je jako drago jer su kandidati počeli malo drugačije razmišljati i imaju širu sliku o hrani, tehnikama i prezentaciji", dodaje Kočiš koji je spreman nesebično dijeliti znanja i iskustva koja je prikupio u svojoj bogatoj karijeri, a od kandidata, priznaje, ima visoka očekivanja.

Goran Kočiš, MasterChef | Author: Nova TV Chef Goran Kočiš foto: Nova TV masterchef 2024. | Author: Nova TV Žiri MatserChefa na snimanju promotivnog spota za novu sezonu foto: Nova TV

Od kandidata puno očekuje

"Očekujem da uče, budu fokusirani i ustrajni te da guraju prema naprijed i idu prema svom cilju srcem i glavom. Sve ostalo će doći i sve ostalo ćemo im pokazati, ali svaki kandidat je odgovoran za sebe. Očekujem fokus, rad i učenje", objašnjava chef Kočiš.

Goran Kočiš, koji je u gastronomskoj zajednici najbolje poznat kao chef koji je zaslužan za prvu Michelinovu zvjezdicu u kontinentalnoj Hrvatskoj, ističe ambiciju kao bitan faktor u ostvarivanju cilja svakog kandidata i smatra da će pomoću nje svatko dogurati toliko daleko koliko je za to sposoban.

No postoje određene stvari koje nikada ne oprašta u kuhinji, a to su nepoštivanje higijene, kašnjenje, bacanje namirnica i loši međuljudski odnosi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Waldinger (@waldinger.hr)

"Kuharski tim mora biti čvrsti lanac koji je povezan svim karikama", naglašava Kočiš, dodajući da mu je MasterChef donio ne samo potpuno novo iskustvo u karijeri, već i novi nadimak.

Na setu MasterChefa dobio novi nadimak

"Kako sam došao u MasterChef studio, šminkerica mi je dala nadimak - Gargamel. Bilo nas je dosta na kastingu za žiri i nisu nas mogli sve zapamtiti poimence, pa smo dobili nadimke... Sada me zovu Gargamel ili Gargi", objašnjava chef Kočiš koji je u intervjuu za Novu TV ispričao više o toj anegdoti te otkrio koga smatra najstrožim članom žirija.

MasterChef kuhinja uskoro ponovno otvara svoja vrata, a kako će se novi članovi žirija snaći u novim ulogama te koje će kulinarske talente iznjedriti sedma sezona doznat ćemo uskoro na Novoj TV!

masterchef 2024. Možda vas zanima... Novi žiri MasterChefa završio na kraljevskom dvoru Najave

Goran Kočiš, MasterChef | Author: Nova TV Chef Goran Kočiš foto: Nova TV

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.