Najave 24. travnja 2024.

Novi žiri MasterChefa odlično se slaže na setu

MasterChef, žiri 2024.
Chefovi Goran Kočiš, Stjepan Vukadin i Mario Mihelj -novi žiri hrvatskog MasterChefa
foto: Press Nova TV
Audicije za 7. sezonu hrvatskog MasterChefa okupile su žiri u novom sastavu - nakon odlaska chefova Melkiora Bašića i Damira Tomljanovića, u žiri su ušli chefovi Mario Mihelj i Goran Kočiš

U tijeku je snimanje audicija za 7. sezonu MasterChefa, a osim novih kandidata i još uzbudljivijih kulinarskih izazova, nova sezona donosi promjene u postavi žirija. Uz chefa Stjepana Vukadina, koji s entuzijazmom ulazi u svoju četvrtu sezonu kao član žirija, stala su 2 vrhunska profesionalca, renomirani chefovi Goran Kočiš i Mario Mihelj! Njihova imena već su dobro poznata na gastronomskoj sceni, a u ulogama žirija MasterChefa bolje će ih upoznati televizijski gledatelji i šira publika.

MasterChef Luka Veić Možda vas zanima... Luka Veić: "Pehar je moj, posvećujem ga sebi!" Špajza

Goran Kočiš od kandidata očekuje ustrajnost i fokus

Goran Kočiš, u gastronomskim krugovima poznat kao Slavonac zaslužan za prvu Michelinovu zvjezdicu u kontinentalnoj Hrvatskoj, veseli se novom izazovu u karijeri pod svjetlima reflektora na koje se tek treba naviknuti.

"Velika mi je čast biti dio nove sezone MasterChefa. Bit će to veliki novi izazov za mene osobno, a isto tako veliki korak prema usmjeravanju kandidata u nove nade naše gastronomske scene", poručuje Kočiš te otkriva koja očekivanja ima od novih kandidata.

MasterChef, žiri 2024. | Author: Press Nova TV Chef Goran Kočiš foto: Press Nova TV

"Očekujem ustrajnost, fokusiranost i ljubav prema kuhanju i njihovom budućem životnom stilu. Kuhanje nije posao, nego upravo stil života. Kao član žirija bit ću strog, ali pravedan, sve u cilju motiviranja i educiranja kandidata da budu što bolji", dodaje Kočiš koji je svoju uspješnu karijeru gradio u inozemstvu – Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj – te potom u Zagrebu.

Kulinarski zanat Kočiš je brusio u brojnim istaknutim restoranima i hotelima, a zahvaljujući njemu, 2019. godine Michelinova zvjezdica prvi put stigla je u Zagreb u restoran Noel.

MasterChef 2023. Možda vas zanima... Žiri MasterChefa: "Kandidati nisu ni svjesni što nama sve može pasti na pamet!" Najave

Mario Mihelj bit će svoj i neće biti strog

U ulozi žirija debitirat će i Mario Mihelj, svestrani zagrebački chef koji je zaslužan za gastronomsku transformaciju dva poznata zagrebačka restorana - El Tora, u kojem je od otvaranje, te Mareda.

"Radujem se svom angažmanu u žiriju MasterChefa i mislim da će ovo biti jedno prelijepo iskustvo. MasterChef je emisija koja pokazuje gastronomiju u cijeloj Hrvatskoj i putem ove emisije mnogi se ljudi odluče baviti kulinarstvom i daju sebi priliku da javno istupe na televiziji te tako čak i promijene profesiju. Lijepo je biti dio te priče i uvoditi kandidate u naš svijet te tako im mijenjati živote“, poručuje Mihelj te otkriva što kandidati i gledatelji mogu očekivati od njega.

MasterChef, Mario Mihelj | Author: Press Nova TV Chef Mario Mihelj foto: Press Nova TV

"Kao član žirija bit ću svoj i neću biti strog jer je moj karakter lepršav i maštovit. Uvijek ću biti pravedan i neću raditi kompromise prema hrani. Od kandidata očekujem da daju sve od sebe, uživaju i da se opuste", poručuje chef Mihelj koji je svoje bogato znanje i fine dining vještine stjecao u nekoliko zapaženih restorana s Michelinovom preporukom.

Dodjela Michelin zlatne plakete powered by METRO Hrvatska Možda vas zanima... Restorani Zrno soli i Il Ponte dobitnici Michelin zlatne plakete Najave

Stjepan Vukadin veseli se novoj energiji u žiriju

Već uhodani član žirija Stjepan Vukadin spreman je uvesti nove kolege u 7. sezonu, a posebno se veseli novoj energiji i kandidatima koji će stati pred njih s ciljem da osiguraju svoje mjesto u najpoznatijoj TV kuhinji.

"Jako se veselim novoj sezoni, novim kandidatima, kao i suradnji s novim kolegama, vrhunskim chefovima i ljudima prije svega. S audicijama smo krenuli i zanimljivo je vidjeti entuzijazam i volju koju imaju ovogodišnji kandidati. Pred nama je nova energija i brojni MasterChef izazovi koje će kandidati morati proći kako bi zaslužili ostanak u našoj kuhinji", otkriva Vukadin.

MasterChef, Stjepan Vukadin | Author: Press Nova TV Chef Stjepan Vukadin foto: Press Nova TV

MasterChef se u Hrvatskoj počeo emitirati 2011. kada su u sastavu žirija bili Tomislav Gretić, Mate Janković i Radovan Marčić. U drugoj sezoni Mati Jankoviću i Radovanu Marčiću pridružio se Dino Galvagno, dok su u trećoj sezoni, koja se emitirala 2015. godine, žiri MasterChefa činili Dino Galvagno, Radovan Marčić i nikad prežaljeni chef Andrej Barbieri. Posljednje 3 sezone članovi žirija bili su Melkior Bašić, Damir Tomljanović i Stjepan Vukadin.

Snimanje audicijskog dijela 7. sezone u punom je jeku, a prijave su još kratko otvorene te su svi zainteresirani pozvani da se prijave u novu, još uzbudljiviju i zabavniju sezonu MasterChefa.

Chef Stjepan Vukadin emotivnom se objavom oprostio od bivših kolega Melkiora i Damira, a ni oni nisu ostali ravnodušni i bez teksta...

Melkior Bašić, sendvič Možda vas zanima... Melkior Bašić otkrio recept za svoj omiljeni sendvič Recepti Fritule Melkiora Bašića Možda vas zanima... Melkior Bašić fritule radi prema bakinom receptu Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.