Najave 15. ožujka 2024.

Chiara promijenila tim: "Ne mogu vjerovati da mi je to napravio!"

Hell's Kitchen Hrvatska
Chiara je prešla u plavi tim foto: RTL
gastro postao gastro.24sata.hr
Show "Hell's Kitchen Hrvatska" se zahuktava: kako je odlučio chef Tom Gretić, Chiara je promijenila tim, odnosno prešla među plavce, a nominirana Sara spašena je od ispadanja...

Jutro prije nove večere kandidati showa "Hell's Kitchen Hrvatska" su sabirali dojmove i pripremali se za novi servis, najvažniji u tjednu. Vehid je rekao da se Sara ispričala i njemu i cijelom timu te da se nada kako više neće imati takvih trzavica.

Anel je priznao crvenima da je sretan što je s njima, a u susjednoj sobi Viktor je obznanio kako ne bi nikada mijenjao svoj plavi tim.

 

Hell's Kitchen Možda vas zanima... Hell's Kitchen: Znamo sve o novim kandidatima Najave

 

Dan je započeo i proslavom Marjaninog rođendana uz tortu, balone i pjesmu, a njezin bivši plavi tim nije baš bio oduševljen idejom da joj čestita.

Posve novi jelovnik

Chef Tom Gretić okupio je timove u kuhinji i predstavio im posve novi jelovnik – od vitella tonatta, carpaccia od cikle, potagea od buče i soufflea od sira, gyoza sa svinjetinom, konfitiranog pilećeg zabatka i srnećeg karea do čokoladnog fondata i semifreda.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

I dok su neki kandidati showa "Hell's Kitchen" zadovoljno kimali, drugi su priznali da baš nisu upoznati sa svim komponentama i nazivima. Sva jela imali su vremena probati, iskomentirati i spremiti se za kuhanje.

„Nemam trunke nade da ćemo proći“, Tomislav je bio skeptičan.

„Sve te nove stvari su nama uzbuđenje, ali i stres“, kazala je Chiara.

Timovi su prilično oprezno krenuli s pripremom, međusobno si pomažući.

No Sara je napravila veliku grešku s mesom za gyoze već na startu. Krenula ga je pirjati, no ono je u tijesto trebalo ići sirovo. Iako je znala da je pogriješila, nastavila je s pripremom.

„Moj je savjet da ga malo nasjeckaš“, kazao joj je Dominik, dok je Chiara smatrala kako im chef tu pogrešku neće oprostiti ako dozna.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

Problemi za crvene, pa tako i za Chiaru

I dok su plavci ovaj put glatko plovili kroz pripremu, crveni su imali većih problema i nesigurnosti, a Chiara je zaključila da je to zato što su se krivo podijelili po stanicama.

Chef Gretić timove je pozvao kako bi ih podijelio u brigade, a zatim i otvorio restoran, no nitko nije bio previše entuzijastičan i optimističan.

U plavom timu Marko i Nikola su na hladnom predjelu, Mauro i Tomo rade topla predjela, Viktor je na glavnom jelu, Lucija je na prilozima, Domagoj je leteći. Kad završe, Mauro i Mauro jure na desert.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

U crvenom timu Roko Ć. i Dominik spremat će hladna, a Sara i Roko Ć. topla predjela. Glavno jelo rade Chiara i Anel, Vehid je na prilozima, Marjana na desertu, a Milena je leteća.

„Koncentrirano, smireno, bez konfuzija“, poručio je chef timovima, prve narudžbe su krenule stizati, a dodatan presing timovima je bila činjenica što za jednim stolom u restoranu sjedi i Gretićev najbolji prijatelj, ali i dio obitelji.

U crvenom taboru Roko Ć. imao je već problema s hladnim predjelom pa mu je Dominik uskočio, a plavci su energično izbacivali prva jela.

Tomislav se malo mučio sa souffleom, no bio je zadovoljan jer mu svi pomažu, a chef Gretić im daje korisne savjete.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

Ovaj put bez panike

Lucija i Viktor pokušali su pronaći zajednički jezik. Iako nije baš uvažila njegove prijedloge, poručila je zadovoljno: „Odreagirala sam netipično za mene... Nije došlo do panike.“

Chef Gretić odobrio je gyoze plavaca, a zatim je poželio kušati i jednu Sarinu. „Dajem taj tanjur i mislim si – ode sad Sara kući“, kazala je sa suzama u očima znajući da je čeka kritika jer pogrešku nije priznala chefu.

„Znamo da gyoze nisu dobre, Sara se nećkala hoće li reći chefu. Osobno sam htjela da to prijavi odmah na početku večere“, Chiara je komentirala.

Kao što je očekivala, chef Gretić ljutito je vratio gyoze i kazao joj da sve krene raditi ispočetka: „Ako si znala da nešto ne valja, zašto si dinstala meso? Znala si da se to ne radi tako!“

Sara se pokušala opravdati, no chef nije imao milosti: „Idi u dnevni boravak, nemoj se više vraćati“.

„Ugrozila sam svoj tim zbog svoje glupost“, poručila je Sara kroz suze.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

"Ako ovo izvučemo, mi smo doktori"

Chef je prozvao Dominika jer nije spriječio Saru u dinstanju mesa, iako je znao da griješi, a onda kazao kandidatima da svi krenu s pripremom novih gyoza, no oni su mu priopćili da je Sara potrošila sve meso. Preostalo mu je jedno da kandidate podijeli po stolovima te da se ispričaju gostima što neće moći dobiti željene gyoze te im ponude drugu opciju, potaž.

„Ako ovo izvučemo, mi smo doktori“, Chiara je bila pesimistična.

„Ako vam se netko digne od stola, idete doma. Želim da se jelo izbacuje svake dvije minute“, poručio je chef.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

Problemi među crvenima nastavili su se sa souffleom, a chef Gretić naljutio se na Roka Ć. jer mu je jedna runda izgorjela u pećnici. Chef Gretić otjerao je još jedan dio kandidata iz kuhinje i ostavio samo one koji su zaduženi za glavno jelo i desert.

„Jako me sram, baš je bio kaos u kuhinji“, poručio je Dominik, a kad je vidjela ljutnju svojih kolega koji su se vratili u kuću, Sara nije mogla zaustaviti suze, „Vjerujem da ću ispasti jer je najveća greška danas bila moja“.

Kaos u crvenoj kuhinji se nastavio kad je Chiara pripremila tri porcije piletine koje nitko nije naručio.

„Gasi sve, vozi! Gdje vam je srnetina? Slažemo stol po stol. Jesi pitala kolegu je li spreman ostatak?“ ljutit je bio chef Gretić, „Dva nominirana!“

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

Crveni u drami

Chef je obavijestio plavce da preuzimaju i narudžbe crvenog tima: „S oduševljenjem to prihvaćamo i govorimo chefu – dajte nam još!“

Crveni su u kući tražili krivce. Chiara je predložila sebe zbog glavnog jela, baš kao i Anel, Dominik je rekao da je podijelio nekoliko krivih savjeta drugim kolegama koji su naljutili chefa pa se i on osjeća krivim.

„Trebat će nam četiri nominirana!“ sous chefica Ivana došla je obavijestiti iznenađene kandidate.

Plavci su stigli i do deserta i sve je funkcioniralo: „Sve ste izbacili! Hvala, ljudi! Gdje ste bili dosad?“

Iako su plavci to pozdravili pljeskom i bodrenjem, vođa Marko im je savjetovao: „Sad kad uđemo u kuću, bez slavlja“.

 

Hell's Kitchen, Viktor Možda vas zanima... HELL'S KITCHEN Viktor je novi miljenik chefa Gretića Špajza

 

„Toliko smo nenavikli pobjeđivati, da uopće ne mogu vjerovati da smo završili servis“, priznala je Lucija.

Crveni su ih dočekali čestitkama i zagrljajima, a zatim su chefa Gretića obavijestili da su nominirani kandidati – Anel, Dominik, Chiara i Roko K.

Chef Gretić nije se složio s objašnjenjem da je Anel kriv za fijasko na glavnom jelu jednako kao Chiara pa ga je oslobodio i poslao natrag na mjesto.

„Ti si ih izbacila iz takta, totalno“, poručio je Sari, a zatim je i Roka K. i Dominika poslao na mjesto.

„Ne možeš izbacivati jela kako ti pada na pamet, da ne provjeriš sa svima, to tako ne ide“, poručio je i Chiari koja je bila uvjerena da odlazi.

Sara je kazala chefu kako zna da zadnjih dana nije na razini te da je iscrpljena zbog odnosa i iskrica u timu, a on je rekao kako to ne smije biti opravdanje za loš servis i pogreške u kuhinji.

„Kad sam viknuo da nastavite dalje, svi ste stajali. To nije crveni tim! Gdje je tim nestao, Vehide?“ upitao je dalje, a lider je rekao da ne zna, „Ako to ne popravite, samo ćete vi ispadati! Plavi su danas odigrali jako dobru večeru, bez ijednog vraćanja!“

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska - Sara i Chiara foto: RTL

Nitko nije otišao kući

Na iznenađenje svih, chef je na mjesto vratio Saru, a Chiari, uvjerenoj da ide kući, dobacio je plavu pregaču.

„Evo mene u rivalskom timu! Ne mogu vjerovati da mi je to napravio!“ poručila je, „Sretna sam što ne idem doma, meni je ovo tu jedna od najboljih stvari koja mi se dogodila u životu“.

„Puno se stvari izdogađalo... Oni se lagano dižu, ali mi nećemo stati na ovome. Zadnja tri dana moramo prekrižiti“, poručio je odlučno Vehid.

„Koliko mi nije drago što je u plavom timu, toliko mi je drago što je ostala“, zaključio je Roko Ć., no ipak dobacio, „Ja sto posto nikad ne bih prihvatio plavu bluzu.“

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

 

Hell's Kitchen Hrvatska Možda vas zanima... Hell's Kitchen - od smijeha do suza, svi emotivni trenuci novog kulinarskog showa Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.