Svako malo pojavi se neka nova slastica u kojoj se spajaju barem dvije dobro poznate - baklava babka, crookie, cronut, croffle... Nekako nam se čini da takve, slatke novotarije vrlo često uključuju neku varijaciju kroasana, a tako je i u ovom najnovijem slučaju.
Naime, u Casto Houseu, novom omiljenom madridskom okupljalištu ljubitelja dobre specialty kave i uistinu posebnih slastica, nedavno se u ponudi pojavilo novo pecivo - chuasan, koji predstavlja neodoljivo hrskav i ukusan spoj churrosa i kroasana! Ne trebamo ni naglašavati, ubrzo su chuasani s umakom od čokolade postali pravi hit i samo čekamo da ih u svojoj ponudi iskopira i neka od hrvatskih pekarnica.
Chuasani su rezultat dvomjesečnog eksperimentiranja
Autorice chuasana su osnivačice lokala Casto House, blogerice Sara Gim i Sofia Bustin, koje su na Instagramu objavile cijeli proces nastajanja nove slastice, odnosno slatkog peciva koje tako dobro spaja churrose i kroasane (riječ je o churrosima koji se prave od tijesta za croissante, prže u ulju i umaču u umak od čokolade, baš kao i tradicionalni churrosi).
Bilo je tu i neuspjeha, ali dame su bile uporne i, kao što se i vidi u videu, nakon čak dva mjeseca eksperimentiranja došle do savršenog slatkog rezultata koji oduševljava njihove goste koji sada u redovima čekaju kako bi nabavili svoje chuasane.
Sara i Sofia Casto House su pokrenule prije nekoliko mjeseci u madridskoj četvrti Chueca i vrlo brzo postao je omiljeno mjesto stanovnika Madrida za popiti specialty kavu i pojesti neku od njihovih finih slastica, odnosno peciva. Osim chuasana, dame u svome lokalu, kojeg nazivaju iskrenom pekarnicom, nude i, primjerice, cimet rolice, kroasane s pistacijom (oni su također veliki hit!), cruffine..., te specialty kave iz Nikaragve.
Sljedeći put kad se nađemo u Madridu obavezno ćemo posjetiti Casto House, a u međuvremenu ćemo zamoliti Luku Modrića da nam donese barem jedne chuasane sljedeći put kad bude dolazio u Hrvatsku! 😉
Isprobaj i ove slatke spojeve...