Nakon što smo krajem prosinca pogledali napetu završnicu ovogodišnjeg MasterChefa, u kojoj je pobijedio talentirani Hercegovac Ante Vukadin, članovi žirija chefovi Mario Mihelj, Stjepan Vukadin i Goran Kočiš još se nisu spremni pozdraviti jedni od drugih do iduće sezone.
Naime, nakon što su krajem studenoga zajedno kuhali u Trogiru, u restoranu Il Ponte čiji je chef i suvlasnik Stjepan Vukadin, sada se ponovno okupljaju kako bi skuhali nezaboravne večere u zagrebačkim restoranima Maredo i El Toro koje uspješno vodi Mario Mihelj. U Maredu ovaj sjajan chefovski trojac kuha u četvrtak 16. siječnja, dok večer kasnije, u petak 17. siječnja, kuhaju u El Toru.
U planu su i 2 gostovanja kandidata MasterChefa
"Bit će isti meni, jedino što će u El Toru biti malo spiced up verzija menija da budemo više u skladu s latinoameričkom kuhinjom po kojoj je poznat El Toro. Dakle, u El Toru ćemo se malo poigrati sa začinima, no u biti pripremamo isti meni - kuhamo ista jela, s istim namirnicama i tehnikama.
Htjeli smo da budemo jedan dan u Maredu, jedan u El Toru budući da imamo tu mogućnost. Već sada je izvrstan odaziv za oba dana", otkrio nam je chef Mario Mihelj.
Chef Mihelj otkrio nam je i da za veljaču pripremaju gostovanja MasterChef kandidata - bit će dva termina za kandidate i dvije različite postave kandidata.
Sjajan meni s potpisom članova žirija MasterChefa
A ovo je meni koji potpisuju chefovi Mario Mihelj, Stjepan Vukadin i Goran Kočiš za obje zagrebačke večere - u Maredu i El Toru:
- Pozdrav iz kuhinje - hrskava kuglica s bakalarom, šalša od inćuna, limuna i rajčice
- 1. slijed ( by chef Stjepan Vukadin) - gof, marakuja, kapari, poriluk majoneza, masline, krutoni, cikla
- 2. slijed - buzara No.2: kozice, Jakobove kapice, pržene crne njoke, buzara
- 3. slijed - krumpiruša level pro, dry aged beef tartar
- 4. slijed (by chef Mario Mihelj) - rib-eye, svježe bilje, kečap od gljiva, glazirani celer
- 5. slijed - čokolada, cvijet soli i chili višnja
"Svaki slijed osmišljen je kako bi pričao svoju priču i odražavao jedinstveni kulinarski potpis svakog chefa. Ovo je prilika za istinske ljubitelje fine hrane da dožive harmoniju okusa i gastronomsku umjetnost na najvišoj razini", poručuju iz Mareda i El Tora.
Mjesto na ekskluzivnoj MasterChef večeri u Maredu (ako je uopće ostalo mjesta, jer kaže nam chef Mihelj kako se restoran puni rekordnom brzinom!) u četvrtak 16. siječnja može se rezervirati na telefon 099 457 4000, dok se mjesto na večeri u El Toru večer kasnije može rezervirati na broj 099 613 2926. Obje večere počinju u 20 sati.