Najave 19. prosinca 2019.

Dobro se organiziraj i kuhaj bez stresa!

foto: Gorenje
gastro postao gastro.24sata.hr
U svijetu gdje se sve vrti oko produktivnosti i učinkovitog upravljanja vremenom, ostati motiviran za kreiranje novih i uzbudljivih obroka svakoga dana može biti izazov...

Iscrpljujući dan na poslu može nas demotivirati pa naručivanje hrane postaje sve češća opcija. Primjenjivanje nekih od sljedećih savjeta možete stvoriti rutinu u pripremi obroka. Današnji život nas često navede na odustajanje od pripreme obroka te na kupnju brze hrane. 

ORGANIZIRAJTE SMOČNICU
Kuhanje možete pojednostaviti tako da pravilno čuvate i koristite svoje namirnice. Imajte zalihu žitarica, mahunarki, riže, tjestenine i mesa, ukoliko ga jedete, kako biste kreirali nekoliko osnovnih obroka. Uvijek pri ruci možete imati konzervirani grah ili slanutak ukoliko želite brzu pripremu priloga. Maknite namirnice kojima je istekao rok uporabe, a one za koje ste sigurni da nećete koristiti – donirajte.

PRONAĐITE RECEPTE ZA JEDAN LONAC
Bilo da je rižoto s povrćem ili piletina s curryem, možete uštedjeti vrijeme kod pripremanja obroka i smanjiti vrijeme potrebno za čišćenje na način da sve sastojke stavite u jednu posudu. Ploča za kuhanje koja vam dopušta da dvije zone kuhanja spojite u jednu i pronađete pravu veličinu posude kako biste aktivirali pravu zonu, dodatno će vam pojednostaviti pripremu obroka. Ako članovi obitelji jedu u različito vrijeme, ploča će osigurati održavanje obroka toplim na stalnoj temperaturi kako nitko ne bi jeo hladan obrok. 

NEKA VAŠA KUHINJA RADI ZA VAS
Ako često ponavljate svoje omiljene recepte, pametna pećnica ili mikrovalna pećnica može as riješiti brige stalnog biranja programa. Jednom kad usavršite svoj recept za kruh ili recept za pripremu piletine, vaša će pećnica zapamtiti koje ste programe koristili i predložit će ih prilikom idućeg korištenja. Pećnica koja sprječava izlazak topline, a održava vrata hladnima, bit će sigurna kako za vas, tako i za vašu djecu i ljubimce. Također će održati prostor na stalnoj temperaturi bez zagrijavanja, što je posebno korisno u ljetnim mjesecima. 

 | Author: Gorenje foto: Gorenje

PLANIRAJTE SVOJE OBROKE 
Kada radite popis namirnica za kupovinu, otprilike imajte ideju kako će izgledati vaša jela kroz cijeli tjedan i nabavite namirnice prema tom planu. Pokušajte u svaki obrok uključiti svježe namirnice i najprije iskoristite proizvode koji se lako kvare. Kako biste izbjegli bacanje hrane koja se brzo kvari, budite sigurni da ju pravilno skladištite u kvalitetan hladnjak, koji ima odjeljak za kvarljive namirnice i produljuje njihovu svježinu. S AdaptTech i AirTech tehnologijom, Gorenje Simplicity hladnjak održava Vašu hranu svježom i punom hranjivih tvari duže vrijeme, bez obzira na to koliko puta otvarali vrata u pokušaju kreiranja ukusnog recepta.

Nekoliko dana unaprijed možete pripremiti pečeno povrće  i držati ga u hladnjaku pa ga idućih nekoliko dana kombinirati s drugom vrstom mesa ili mahunarki. Zamrzavanje je također dobra opcija one dane kada vam se jednostavno ne da kuhati ili nemate energije volje za kuhanje cijelog obroka.

ZAČINITE SVOJ ŽIVOT
Začini su odličan način da dodate okus hrani bez unošenja dodatnih kalorija i bez puno dodavanja različitih umaka, soli, maslaca ili šećera. Pronađite nekoliko začina koji odgovaraju vašem omiljenom tipu mesa i povrća i držite ih uvijek dostupnima. Svježe mljeveni začini mogu oživjeti jednostavno jelo i održati ga zabavnim i zanimljivim. 

ČISTITE DOK KUHATE
Posebno korisno u malim kuhinjama, ovo će vam uštedjeti vrijeme bez obzira na količinu površine koju imate za kuhanje. Dok se vaša hrana kuha, stavite iskorištene i uprljane šalice i posude u perilicu posuđa, maknite namirnice i začine s radne površine i obrišite ju. Pećnica i mikrovalna koje se lako čiste značajno će smanjiti vrijeme potrebno za čišćenje. Potražite opcije koje su dobre za okolinu i koriste samo vodu kako bi se omekšale mrlje i olakšalo njihovo uklanjanje. Uživajte u svom obroku u čistoj kuhinji koja će vam dati osjećaj postignuća i motivaciju za daljnje kuhanje. 

 

Možda vas zanima... U svom domu kuhaj bez nepotrebne drame! Najave
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.