Najave 17. studenoga 2023.

Doznali smo što će se sve jesti na Fuliranju!

Fuliranje 2023.
Fuliranje 2023. foto: Press
gastro postao gastro.24sata.hr
Od 29. studenoga do 7. siječnja na Fuliranju na zagrebačkom Strossmayerovu trgu, u čak 17 kućica, nudit će se odlična hrana, ali i sjajna topla blagdanska pića

Već 11. godinu zaredom, od 29. studenoga pa sve do 07. siječnja 2024. na zagrebački Trg Josipa Jurja Strossmayera stiže božićna gastro idila s prepoznatljivim potpisom. Od hit jela i favorita Fuliranja poput Picnicove Drugačije sarme i tradicionalnog skradinskog rižota, Palfijeva buncek burgera, preko Full Circle piletine marinirane u jogurtu i pivu, zatim na desetke vrsta vrhunskih kobasica chefova Mate Jankovića i Damira Tomljanovića, burgera Ivana Pažanina, sočnih bunsa i crispy tempure iz Izakaye, burrita sa obrazima crne slavonske svinje i paniranog cannellona punjenog bakalarom u izvedbi Denija Srdoča...

 

Fuliranje Možda vas zanima... Znamo prve detalje legendarnog Fuliranja Najave

 

Ponuda ovogodišnjeg Fuliranja nastavlja se uz Beg’s Plant Based novitete kao što su Burek Sarma i Dan-dan piletina z mlincima, nenadmašne blagdanske kreacije Boogie Laba, specijalitete Good Fooda i Pizza Social Cluba, neodoljive Briocherie poslastice, inovativnu ponudu RougeMarina i Bistroa & Pizzerije Public. Stoga vjerujemo da će ove godine na Fuliranju svatko lako pronaći omiljeno jelo ili više njih.

Rakijarnica, Gingle Bells i Punch house by Gin Garden redom će se brinuti za zdravice s najmilijima, veselice s društvom i najtoplije blagdansko raspoloženje.

Fuliranje 2023. | Author: Press Deni Srdoč foto: Press

Donosimo vam prvi pogled u detalje što to oni ovih dana vrijedno kuhaju, testiraju i dovode do savršenstva kako bi vas i ove godine oduševili. S Kvarnera tako stiže talentirani mladi Deni Srdoč čije ćete kreacije moći kušati na kućici Nebo by Deni Srdoč Streetstyle. Dočekat će vas sa četiri jela: Smash burgerom vol.2 u kojem je dry aged juneća pljeskavica s cheddar sirom, Devil umakom, hrskavim lukom i raguom od gljiva u brioche pecivu.

Autorsku verziju bakalara chef Srdoč će ponuditi u formi paniranog cannellona punjenog bakalarom, a crnu slavonsku svinju na burito način. Bit će tu i Pržena pita od jabuke u kojoj su slani karamel, umak od kefira te lješnjak crumble.

Fuliranje 2023. | Author: Press Izakaya - Lobster and ebi tempura foto: Press Fuliranje 2023. | Author: Press Izakaya - Kaarage bun foto: Press

Izakaya - jedan od Zagrepčanima i gostima metropole najomiljenijih asian fusion restorana, pružit će posjetiteljima Fuliranja jedinstveno iskustvo uživanja u kreacijama chefa Johna Roberta Tamonana. U ponudi će imati šest jela: Ebi tempuru, Lobster tempuru, Ebi bun, Karaage bun, Pork belly bun, te jedan novi vege bun koji će biti iznenađenje.

Osim uživanja u sočnim bunsima i kreativnim tempurama, posjetitelje Fuliranja na Izakaya kućici očekuju i jedan topli i jedan hladni koktel po recepturi Ivana Leke, vlasnika iznimno hvaljenog Express Bara u Petrinjskoj.

Fuliranje 2023. | Author: Press Picnic Mingle & Fun - Cheez dog foto: Press Fuliranje 2023. | Author: Press Picnic Mingle & Fun - Sarma foto: Press

Na Fuliranje i ove godine stiže Picnic Mingle & Fun, a odlična vijest za sve koji su se prošle godine zaljubili u njihovu Drugačiju Sarmu - imat će ju i ove godine. Ako ju još niste kušali - ne propustite jer to nije obična sarma - uz nju dolazi i espuma od krumpira i muškatnog oraščića, kapljice ulja peršina i dehidrirana dimljena paprika.

U ponudi će imati i nagrađivani Blackie burger, Burger od kozica i Winter burger, te novitet Frenchie Burger koji donosi prave blagdanske okuse. U bogatom izboru nude i kobasice među kojima izdvajamo Fažol i kobasicu. Već tradicionalno, Picnic će na Fuliranju nedjeljom ponuditi “Nedjeljni ručak” - gastronomsku atrakciju skradinski rižot u kojem će posjetitelji na Strossmayerovom trgu moći uživati tri nedjelje za redom u 13:30 sati.

Fuliranje 2023. | Author: Press Picnic Craft Bar - Santa Gin foto: Press Fuliranje 2023. | Author: Press Picnic Craft Bar - kuhani Cosmo foto: Press

Picnic Craft Bar u sklopu Picnic kućice nudit će vrhunske koktele među kojima ističu Kuhani Cosmopolitan s Marshmallowom, a za Božić u čaši preporučuju Santa Gin s Domaćim Narom i Wildberry Pjenom.

Iz žirija popularnog kulinarskog showa MasterChef na Fuliranje stiže najiskusniji od trojce sudaca, chef Damir Tomljanović. Posjetiteljima Fuliranja na kućici Kužinavanje by Damir Tomljanović ponudit će autorske interpretacije četiriju zimskih hit jela: bit će to neodoljive fritule s domaćim umacima, zatim buncek u sendviču i tri različite vrste kobasica.

Usto, posebna atrakcija na Strossmayerovom trgu ove godine bit će i četiri live cooking showa sa chefom Tomljanovićem na OFYR roštilju i to 13.,19., 21. i 24. prosinca.

Fuliranje 2023. | Author: Press Full Circle - bao buns foto: Press Fuliranje 2023. | Author: Press Full Circle - buncek burger foto: Press

Chef Marko Palfi dolazi na Fuliranje s konceptom Full Circle kojeg je razvio u suradnji s pivovarom The Garden. Njihova ponuda bazira se na prženoj piletini koja je posebna po tome što se marinira u jogurtu i pivu The Garden Pale Ale što ju čini mekanom i sočnom. Panira se u brašnu i mješavini 12 različitih začina.

Ove će godine na Fuliranju posjetitelji moći kušati Palfijev Italian katsu sendvič, bao bunse punjene prženim pilećim fileom, majonezom od hrena i kopra, domaćim kiselim krastavcima i klicama. Full Circle će nuditi i svoje pileće stripse i wingman burger, ali i favorita svakog Fuliranja - buncek burger koji kombinira pljeskavicu od bunceka s ribanim cheddar sirom, brzo kiseljeno ljubičasto zelje, majonezu od hrena i kopra, prženi luk i brioche pecivo.

Fuliranje 2023. | Author: Press Beg's Plant Based Streetfood - Burek Sarma foto: Press Fuliranje 2023. | Author: Press Beg's Plant Based Streetfood - Koktel Candy Cane foto: Press Fuliranje 2023. | Author: Press Beg's Plant Based Streetfood - Jack jabuke u šlafroku foto: Press

Uvijek originalni Beg’s Plant Based Streetfood na Fuliranje donosi pet potpuno novih plant based jela. Burek Sarma krije Beyond Meat mljeveno meso u smjesi za sarmu s rižom i lukom, motano u kiselo zelje u formu bureka s creme fraiche umakom s posipom od slatke crvene paprike. Tu su još i Tikka Masala, zatim Dan-dan piletina z mlincima i weekend special Beef Wellington. Ljubitelje slatkog oduševit će pak Jack jabuke u šlafroku.

“Također, ove smo godine dogovorili suradnju s Peaches&Cream koktel barom, jednim od najboljih koktel barova u Hrvatskoj, koji su nam kreirali listu koktela koji će biti u svakodnevnoj ponudi tijekom Fuliranja na našoj kućici”, otkriva Eduard Beg.

Fuliranje 2023. | Author: Press Punch house by Gin Garden foto: Press Fuliranje 2023. | Author: Press Punch house by Gin Garden foto: Press

Na Fuliranju je idealno mjesto pronašao i Punch house by Gin Garden. Njihova kućica i punch posebni su, kažu, prvenstveno stoga što kod njih nema industrijskog puncha ili unaprijed pripremljenog vina iz tetrapaka.

“Već osam godina, koliko sudjelujemo na Adventu, sami, svaki dan kuhamo svoj punch i kuhano vino. Iznimno nam je bitna i kvaliteta sastojaka pa koristimo premium gin Hendrick’s te aromatične začine i dehidrate hrvatskog proizvođača Botanica", poručuju.

Fuliranje 2023. | Author: Press Kužinavanje by Damir Tomljanović - Buncek foto: Press Fuliranje 2023. | Author: Press Kužinavanje by Damir Tomljanović - Kobasa foto: Press

Već ponuda ovih sedam kućica daje nam i više nego dobre razloge da se ovogodišnjem Fuliranju istinski radujemo, a uskoro ćemo otkriti i s kakvim nas to delicijama na Fuliranju očekuju: Institut za kobasice by Mate Janković, Boogie Lab, Good Food, Pizza Social Club, Briocherie, Chef’s burger by Ivan Pažanin, RougeMarin i Bistro&Pizzeria Public.

Kao savršena pratnja svim jelima, za zdravice koje ćemo dijeliti s najmilijima, za veselice s društvom i najtoplije blagdansko raspoloženje tu su legendarni Gingle Bells sa svojim godinama nenadmašnim autorskim koktelima i Rakijarnica s raskošnim izborom vrhunskih vina Šoškić, pjenušaca, najboljih rakija i kuhanog vina, te službeno pivo Guinness.

Fuliranje 2023. | Author: Press Picnic Mingle & Fun i ove godine kuhat će nedjeljom skradinski rižot foto: Press

Rasplesati će nas čak 13 DJ-eva koji će nastupati tijekom cijelog Fuliranja od srijede do nedjelje, te gratis live koncerti Connecta, Songkillersa, Queen Tribute benda, bend iznenađenja i šlag za kraj ove i doček Nove Godine - koncert TBF-a. Više o glazbenom i svom popratnom programu Fuliranja donosimo već idući tjedan. Sve novosti svakodnevno pratite na Facebooku i Instagramu Fuliranja.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.