Najave 04. prosinca 2017.

Enogastro izložba: "Vino na visokoj peti"

foto: Hrvoje Joe Topić
gastro postao gastro.24sata.hr
Na popularnom zagrebačkom vidikovcu, 360 Zagreb, 24.11. otvorena je zanimljiva izložba fotografija žena iz svijeta vina pod nazivom VINO NA VISOKOJ PETI, inspirirana istoimenom rubrikom na blogu autora - fotografa Julija Frangena

Uvodnik u izložbu napisao je naš poznati novinar Željko Suhadolnik, iz  kojega prenosimo dio:

„Za muškarca voljeti ženu i za ženu voljeti muškarca sasvim je normalno i logično. I voljeti vino sasvim je normalno i logično, samo, u stasanju i jednoj i drugoj ljubavi nerijetko se, barem do neke određene životne dobi, pristupa donekle pojednostavljeno. Stoga je ne tek iz umjetničkog razloga nego i iz životnog razloga i te kako važno imati spomenute dobro oko te dobar nos doslovno i dobar nos u smislu u kojemu se taj izraz koristi. Kao rezultat selektivnog pristupa lako proizađe vrlo važna personalizacija koja priču postavlja u životom,  a i u umjetničkom smislu, na višu dimenziju, na stup veće kvalitete.

 | Author: Hrvoje Joe Topić foto: Hrvoje Joe Topić

Julio Frangen svoje foto-radove za ovu specifičnu izložbu birao je upravo po tom zahtjevnom kriteriju koji pokazuje 20 žena uz vino u nekom posebnom momentu uhvaćenom foto-aparatom, a Frangenove modele vina za otvorenje izložbe birane su po tome da i kroz čašu na najbolji mogući način pokažu upravo vlastitu osobnost, i to ne, kao na slici, tek kroz jedan kamerom uspješno snimljeni specifični trenutak nego osobnost i posebnost za stvarno i stalno.“

 | Author: Hrvoje Joe Topić foto: Hrvoje Joe Topić

Na otvorenju izložbe kušali su se pjenušci vinarija Sibon, Kos, Barun i Feravino. Jedan od sponzora izložbe poznata je marka obuće HOEGL – upravo se njihova  štikla ukrašena kristalićima našla na pozivnici izložbe. Na otvorenju su nazočile žene koje su se našle pred Julievim objektivom te novinari i prijatelji s eno-gastro hrvatske scene, ali i ljubitelji fotografije, pjenušaca i lijepih žena.

 

Možda vas zanima... Julio Frangen: Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino Špajza

 

Izložba je otvorena do 6.12.2017, prodajna je, a od 8.12. do 22.12.2017. jedan dio izložbe seli u poznati osječki wine bar Vinska Mušica uz otvorenje na kojemu će nazočiti i jedna dama s fotografije Julia Frangena – Ana Peršurić s promocijom svojih Misal pjenušaca.

Pozivamo Vas da pogledate izložbu u Zagrebu ili Osijeku i, ako dotična vlasnica portreta – vinska žena nije (već) rezervirala svoju fotografiju, možda ćete baš vi biti njezin ponosni vlasnik. 

 | Author: Hrvoje Joe Topić foto: Hrvoje Joe Topić

Više na:

http://juliofrangenfoto.com/

 https://www.facebook.com/juliofrangenfotofoodie/

Julio Frangen, 099 6631217

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.