Špajza Gastro zvijezda 01. prosinca 2017.

Julio Frangen: Profesionalni fotograf i zaljubljenik u hranu i vino

foto: Privatni album
gastro postao gastro.24sata.hr
Julio Frangen finalist je natječaja Gastro zvijezda u kategoriji recenzija. Pročitajte što kaže o recenzijama, fotografiji, bloganju i hrvatskoj gastro sceni.

>>> Glasaj za svojeg favorita

Zbog čega ste svoje kulinarske tajne odlučili podijeliti s gastro znatiželjnicima putem bloga?

Profesionalni sam fotograf  i dva smjera koja sam uvijek volio u fotografiji su snimanje detalja i portreta. Prije 5 godina počeo sam se aktivnije baviti fotografiranjem vina i hrane gledajući na to više iz ljubavi i hobija, a onda sam otkrio kako se to što sam fotografirao sviđa svima. I tako je sve počelo.

Što vas je nagnalo da se opredijelite baš za recenzije?

Recenzije su oblik koji pratioci tj.čitatelji najviše vole, jer tako saznaju, na jednom mjestu, sve o restoranu, kuharu, ali i o vinima koja se konzumiraju ( sljubljuju ) uz hranu.

 

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Što mislite o hrvatskoj, ali i regionalnoj blogerskoj sceni? 

To je scena koja svakim danom raste, širi se, a uz to se podiže kvaliteta objava, bilo fotografijom ili tekstom.

Po čemu se ističete od ostalih blogera koji su fokusirani na recenzije?

Imam dva pravila. Fotografija je uvijek na prvom mjestu te je ona ta koja svojim prisustvom potiče čitatelje da krenu dalje, na tekstualni dio. I drugo je da su uvijek sve moje objave potpuno autorski pristup temi te da ne objavljujem tuđe fotografije. Također sam završio WSET level 2, tečaj za somelijera i bavim se profesionalno s vinom te sam jedini profesionalni fotograf s 2. Stupnjem vinske edukacije.

 

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Zbog čega bi baš vi trebali postati nova Gastro zvijezda?

Nisam se nadao ni ulasku u finale, tako da su moja očekivanja i dalje skromna, ali pobjeda bi svakako podigla čitanost mog bloga, a zajedno s time i popularizaciju food & wine scene kao i profesionalne fotografije – i odvajanja od svakodnevnog fotkanja mobitelima te objavljivanja svega i svačega na mrežama.

A sada, posjetite stranicu Gastro zvijezda, glasujte za svoje favorite i pomozite im da dođu do vrijednih nagrada i titule najboljeg blogera u regiji. Njihova gastro sudbina u vašim je rukama!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.