Najave 18. studenoga 2019.

Evo kako će GrinchMarin pokušati ukrasti Božić

foto: missGASTRO
gastro postao gastro.24sata.hr
U Rougemarinu su ove godine čvrsto odlučili biti Grinchevi i pokvariti Božić! Osmislili su izvanrednu blagdansku ponudu zbog koje će posjetitelji Adventa u Zagrebu biti siti do grla već krajem studenog…

Nas su uspjeli uhraniti i ranije, na radionici u prostorijama Rougemarin cateringa, gdje smo cijelu ponudu isprobali dva tjedna prije službenog početka Adventa u Zagrebu. Baza njihove ovogodišnje ponude su Masni, Čupavac i O'čaj, a neće ostati gladni ni oni koji su „zagrizli“ za kobasice.

Ove godine će svoje kućice postaviti na tri lokacije – u sklopu Fuliranja na Strossmayerovom trgu, Božićne bajke na Trgu bana Jelačića i Baš naš adventa u Klovićevim dvorima. Cijela blagdanska ponuda bit će dostupna i u lokalu BABA by Rougemarin. 

 

Možda vas zanima... Gdje možeš pojesti jesenska jela s potpisom Marina Medaka? Recenzije

 

Što su točno Masni, Čupavac i O'čaj?

Kao što smo se požalili, nama su Grinchevi iz Rougemarina ukrali Božić već na radionici, kada smo isprobali cijelu ponudu. Nismo mogli reći NE, isprva zbog kreativnih naziva, a potom i zbog toga što smo prisustvovali pripremi svakog jela.

Na samom nas je početku radionice dočekala teta Danica, majstorica za tijesta, koja će tijekom adventskog razdoblja pripremiti na tisuće lizika i briochea s muškatnom tikvom. Upravo su u brioche „zapakirani“ vučena janjetina, namaz od carskog mesa, ukisljeni kimchi, crveni umak i umak od cheddara. Ovaj ekstravagantan blagdanski poklon nosi naziv Masni, a za njega će posjetitelji morati izdvojiti 62 kune. 

 | Author: Bojan - Haron Markičević foto: Bojan - Haron Markičević U mekanim će lizikama od muškatne tikve, posutim makom i naribanom koricom limuna, biti umotane različite vrste kobasica. Ove godine je riječ o čak šest kombinacija, od janjetine, teletine, veprovine, svinjetine… Vrijedi spomenuti kako će svaka biti poslužena uz drugačiji umak i salatu, a cijene će se kretati od 33 do 46 kuna. 

 | Author: Bojan - Haron Markičević foto: Bojan - Haron Markičević Osim slanim specijalitetima, Božić će ukrasti i Čupavcem – toplim desertom Rougemarinove čokolatijerke Valentine koji možda izgleda poput germknedle, ali okusom neodoljivo podsjeća na čupavce. Tijesto je napravljeno od batata koji uzgaja obitelj chefa Marina Medaka, napunjeno je čokoladom, lješnjacima i kokosom, a potom preliveno ganacheom od čokolade i posuto tostiranim kokosom. Ova slatka bomba, ujedno i naš ovogodišnji favorit iz Rougemarina, gotovo da i nema dodanih šećera; izvor slatkoće su batat i kvalitetna čokolada. Cijena je 35 kuna, ali imajte na umu da je ovo desert za dvije osobe – osim ako zaista ne želite postiti na sam Božić. 

 | Author: Bojan - Haron Markičević foto: Bojan - Haron Markičević Čupavcu je najbolji prijatelj O'čaj, očaravajući crni indijski čaj s mlijekom i kombinacijom cimeta, kardamoma, zvjezdastog anisa, đumbira i klinčića. Miriši na blagdane, djeluje poput najbolje kave i grije kao kuhano vino, što znači da ispunjava apsolutno sve adventske kriterije. U slučaju da ste klasičar i ipak želite čašu kuhanog vina, svratite u BABA by Rougemarin na glavnom trgu, gdje će u ponudi biti pet vrsta Bùkē kuhanog vina Medak & Špiranec.

U svakom slučaju, bit će se teško oduprijeti GrinchMarinu i njegovom nastojanju da ukrade Božić. Avantura počinje već krajem studenog!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.