"Show cooking – slow food" uspješan je program Turističke zajednice Vižinada koji promiče eno-gastro turizam i autentičnu istarsku gastronomsku baštinu. Sve koji žele pobliže upoznati tradicionalnu istarsku kuhinju (ali i njezine moderne verzije) razveselit će vijest da se ove odlične radionice nastavljaju, a održavat će se u Centru za posjetitelje Maraston, smještenom u povijesnoj venecijanskoj palači u Vižinadi.
Gaia Zec
Prvu radionicu vodi Gaia Zec iz MasterChefa
Prva radionica održat će se u petak 28. veljače 17 do 21 sat, a vodite će ju mlada Gaia Zec, koje se sjećamo kao iznimno talentirane i ambiciozne natjecateljice MasterChefa 2023. Kako znamo, Gaia je iz Istre, te će polaznice radionice povesti na putovanje kroz pripremu tradicionalnih istarskih jela u modernoj interpretaciji. Pripremljena jela odmah će se kušati uz vrhunska vina Giulio Ferenac Wines.
Druga radionica održat će se tjedan danas kasnije, u petak 7. ožujka, također od 17 do 21 sat, a svoja znanja i kreativne specijalitete predstavit će chef Siniša Cerin, executive chef hotela Grand Park Rovinj. Sudionici će uživati u jedinstvenim kombinacijama okusa uz pomno odabrana vina Bruno Ferenac.
Chef Siniša Cerin
Ograničen broj mjesta na radionicama
Cijena radionice iznosi 40 eura, a broj mjesta je ograničen, stoga je potrebno svoje mjesto osigurati na vrijeme. Radionice se održavaju u Centru za posjetitelje Maraston u Vižinadi, a prijave i dodatne informacije mogu se dobiti putem e-maila info@tz-vizinada.hr ili na broj telefona 099 307 1512.
Ovaj program pruža sudionicima priliku da iz prve ruke uče od vrhunskih chefova, kušaju visokokvalitetne lokalne namirnice i dožive autentična iskustva Istre. Organizator je Turistička zajednica Općine Vižinada uz potporu Upravnog odjela za turizam Istarske županije.
