Davne 1996. godine mlađahni je Gregorio Mannucci došao u Nin, i malo po malo se zaljubio u Hrvatsku. Ovaj vrsni chef radio je u restoranima u Starigradu na Hvaru, zatim u zagrebačkom Apetit Cityju, pa legendarnoj Bevandi s još legendarnijim Andrejem Barbierijem, pa malo u Italiji, i na kraju završio kao executive chef u Apetit Cityju jer se zaljubio u Hrvatsku...
Kad je shvatio da je bolje dijeliti savjete, pisati i snimati, postao je privatni konzultant, smišlja start-upove, kuha po kućama i širi ljubav prema svojoj domaćoj talijanskoj kuhinji.
Ljubav prema ovom veselom, otvorenom i divnom Talijanu rodila se kada nam je na preporuku Gastrovog kritičara Gablec Bega spremio lažne lazanje i kobasu sa zelenjem u zagrebačkom Sherry'su. Ubrzo smo se grlili i pili, a ja sam konačno ponovo okusio taj dodir firentinskog street fooda, mama fooda, ili ne znam kojeg fooda, ali čovjek je jednostavno majstor. A znate li zašto je Gregorio stvoren da kuha takve stvari? Zato jer ih sam obožava jesti, a učiteljice su mu bile mama i baka. Da, kao u filmu, samo još onaj šutljivi Francuz nedostaje, i imate Big Blue!
Kako se dobar glas daleko čuje, i kako popularni restoran Bicko na staroj Karlovačkoj 24 već dulje vrijeme radi specijalne večere „Festival Fileka“, tako je i Gregorio oduševljeno pristao da u petak, 06. travnja 2018 od 18.00 – 23.00 h radi tri autorska jela na bazi iznutrica.
Tako ćete uz dva jela u kojima ćete teško prepoznati tripice, imati prvi u Hrvatskoj priliku uživati u sendviču od četvrtog kravljeg želuca – lampredottu. Dakle, direktno iz Firenze na stol u Bicku. Jedno jelo će po običaju spremati Bickov Chev Vjekoslav Gelemanović, a tu će biti i najbolji klasični špek fileki u gradu Ljiljane Đuranović. Za zabavu je zadužen DJ Zoran Pezo Šiljo, cijena je 100 kn, a rezervacije na šanku restorana. U gostima su ovom prilikom vina Familije Zaher.
Ljubitelji fileka već znaju svoje utočište, a ako ćete ikada ikoga natjerati da ih proba, onda neka proba onako kako ih radi Gregorio.
Trip trip hooray, vidimo se u Bicku!