Najave 28. ožujka 2018.

Gregorio Mannucci predstavlja tri firentinske delicije!

foto: Gregorio Mannucci
gastro postao gastro.24sata.hr
Volite talijansku hranu, ali niste zadovoljni nedovoljno dobrom zagrebačkom ponudom? Samo jedan dan u travnju imat ćete priliku probati čuda kuhinje rođenog Firentinca Gregorija Mannuccija, pa prema tome...

Davne 1996. godine mlađahni je Gregorio Mannucci došao u Nin, i malo po malo se zaljubio u Hrvatsku. Ovaj vrsni chef radio je u restoranima u Starigradu na Hvaru, zatim u zagrebačkom Apetit Cityju, pa legendarnoj Bevandi s još legendarnijim Andrejem Barbierijem, pa malo u Italiji, i na kraju završio kao executive chef u Apetit Cityju jer se zaljubio u Hrvatsku...

Kad je shvatio da je bolje dijeliti savjete, pisati i snimati, postao je privatni konzultant, smišlja start-upove, kuha po kućama i širi ljubav prema svojoj domaćoj talijanskoj kuhinji.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen


Ljubav prema ovom veselom, otvorenom i divnom Talijanu rodila se kada nam je na preporuku Gastrovog kritičara Gablec Bega spremio lažne lazanje i kobasu sa zelenjem u zagrebačkom Sherry'su. Ubrzo smo se grlili i pili, a ja sam konačno ponovo okusio taj dodir firentinskog street fooda, mama fooda, ili ne znam kojeg fooda, ali čovjek je jednostavno majstor. A znate li zašto je Gregorio stvoren da kuha takve stvari? Zato jer ih sam obožava jesti, a učiteljice su mu bile mama i baka. Da, kao u filmu, samo još onaj šutljivi Francuz nedostaje, i imate Big Blue!

Kako se dobar glas daleko čuje, i kako popularni restoran Bicko na staroj Karlovačkoj 24 već dulje vrijeme radi specijalne večere „Festival Fileka“, tako je i Gregorio oduševljeno pristao da u petak, 06. travnja 2018 od 18.00 – 23.00 h radi tri autorska jela na bazi iznutrica.

Tako ćete uz dva jela u kojima ćete teško prepoznati tripice, imati prvi u Hrvatskoj priliku uživati u sendviču od četvrtog kravljeg želuca – lampredottu. Dakle, direktno iz Firenze na stol u Bicku. Jedno jelo će po običaju spremati Bickov Chev Vjekoslav Gelemanović, a tu će biti i najbolji klasični špek fileki u gradu Ljiljane Đuranović. Za zabavu je zadužen DJ Zoran Pezo Šiljo, cijena je 100 kn, a rezervacije na šanku restorana. U gostima su ovom prilikom vina Familije Zaher.

Ljubitelji fileka već znaju svoje utočište, a ako ćete ikada ikoga natjerati da ih proba, onda neka proba onako kako ih radi Gregorio.

Trip trip hooray, vidimo se u Bicku!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.