Najave 19. listopada 2022.

Izdale kuharicu koja predstavlja Hrvatsku, a sve ima humanitarni cilj

foto: Lions Club
gastro postao gastro.24sata.hr
Kroz ovu će kuharicu predstavnici i članovi najbrojnije svjetske humanitarne organizacije Lions Clubs International predstaviti Hrvatsku na predstojećem Lions Europa Forumu u Zagrebu.

Kuhanje i služenje u Hrvatskoj s ljubavlju / Cooking&Serving from Croatia with love – to je naziv kuharice koju su osmislile i izdale članice hrvatskih Lionsa, odnosno najbrojnije svjetske humanitarne organizacije Lions Club International.

Budući da Lions Club postoji s ciljem pomaganja potrebitima, sredstva ostvarena provedbom projekta, odnosno prodaje kuharica, osigurat će stipendije talentiranim učenicima težeg materijalnog statusa za dodatna školovanja.

Članice povjerenstva New Voices Hrvatska napisale su kuharicu kojoj je cilj na informativan, inovativan i šarmantan način predstaviti Hrvatsku i njenu gastro i etno tradiciju na velikom događanju Lions Europa Forum Zagreb 2022., koje će se održati od 27. do 29. listopada 2022. u hotelu Westin. Ovo veliko događanje, LEF Zagreb, okupit će Lionse iz Europe i većeg dijela svijeta.

Možda vas zanima... Ideje za poklone: Kuharice koje će razveseliti velike i male Špajza

Kuharica, odnosno njezina prodaje će omogućiti pružanje stipendije talentiranim učenicima težeg materijalnog statusa za dodatna školovanja iz područja kuharsko-gastronomskih znanja, usavršavanja organizacijskih sposobnosti i razvijanja komunikacijskih i prezentacijskih vještina.

Dijeljenje bogate tradicije

„Naše članice nisu profesionalne kuharice, ali u stvaranje ovog humanitarnog projekta unijele su svoje emocije, vještine i vrijeme i time žele doprijeti do svakog čitatelja u Hrvatskoj, ali i izvan granica naše zemlje kako bi strancima približili bogatstvo gastronomske tradicije koje Hrvatska posjeduje“, poručili su iz Lions Districta-126 u Hrvatskoj.

Kuharica će imati 250 stranica, bit će izdana na hrvatskom i engleskom jeziku, a kroz privlačne ilustracije i recepte dočarat će kulinarske posebnosti hrvatskih regija te će pisanim minijaturama povezati hrvatsku povijest i današnjicu.

„Provedbom i ostvarivanjem ovog cilja potičemo izvrsnost dajući naglasak obrazovanju koje stvara vrhunske stručnjake potrebne hrvatskom turizmu kao glavnoj gospodarskoj grani'', poruka je članica Povjerenstva.

Humanitarno - uvijek 

Lions Clubs International (LCI) najbrojnija je humanitarna  organizacija u svijetu, s više od 1,4 milijuna članova u više od 47 tisuća klubova u 210 zemalja i geografskih regija. Članovi Lions Clubs International koriste svoje vrijeme, vještine i dobra da bi skupili sredstva i donirali ih kako u njihovim sredinama, tako i na međunarodnoj razini.

Humanitarno djelovanje Lionsa i prikupljanje donacija kroz LCIF fondaciju godišnje prikupi i podjeli, u svim krajevima svijeta, više od 30 milijuna dolara raznih  oblika  pomoći. Pomoć je usmjerena   područjima  pogođenim prirodnim katastrofama,  projektima čiji je humanitarni cilj prevencija i pomoć slabovidnim i slijepim osobama,  maligne  bolesti kod djece, prevencija i liječenje dijabetesa, glad,  ekološki projekti,  projekti koji potiču  izvrsnost  i znanja. Cilj koji LCI ima pred sobom je pomagati 200 milijuna ljudi godišnje.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.