Špajza 20. prosinca 2021.

Ideje za poklone: Kuharice koje će razveseliti velike i male

Ove kuharice bismo voljeli pronaći ispod božićne jelke! foto: Instagram @csaffitz @skolska_knjiga
gastro postao gastro.24sata.hr
Ove kuharice bismo voljeli pronaći ispod božićne jelke!

Unatoč svim promjenama, postoji jedna stvar koju su kuharice uvijek nudile i uvijek će nuditi, a to je njihova postojanost i trajnost. Kuharice u sebi nose mogućnost prenošenja tradicije s koljena na koljeno, što se sada čini važnije no ikad dok pokušavamo sačuvati i podcrtati važnost kulture i običaja u današnjem svijetu. U kuharicama ćeš uz pregršt sjajnih recepata pronaći i zanimljive priče o različitim kulturama, kuhinjama svijeta, specifičnim jelima i namirnicama. 

Ako si u potrazi za božićnim poklonima ili jednostavno voliš u svojoj biblioteci imati i pokoju kuharicu, baci oko na kreativne kuharice domaćih i stranih kuhara i food blogera. 

Svaki dan nešto novo - Matejka Buča

Jedna od najpoznatijih i najomiljenijih gastro blogerica Matejka Buča ove godine je izdala svoju drugu kuharicu. Ako obožavaš njezin blog Like chocolate, još više ćeš obožavati njezinu knjigu. Jednostavni i nekomplicirani, ali prije svega ukusni i slasni recepti ispunit će tvoj jelovnik svaki dan. 

Dessert Person - Claire Saffitz

Autoricu kuharice "Dessert Person" Claire Saffitz zaljubljenici u kuhanje zasigurno su primijetili na vlastitom ili YouTube kanalu magazina Bon Appetit, a sada zbirku njezinih slatkih i slanih recepata mogu imati i na svojoj polici. Osim recepata, u njezinoj kuharici pronaći ćeš i velik broj savjeta i trikova za pripremu slastica. Inače, "Dessert Person" je proglašena jednom od najboljih kuharica 2020. godine te je svakako obavezna literatura u kuhinji svakog ljubitelja lika i djela simpatične Claire Saffitz.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Claire Saffitz (@csaffitz)

Harry Potter kuharica

Harry Potter kuharica razveseliti će i male i velike! Povodom 20. obljetnice premijere prvog filma o Harryju Potteru, Lumen izdavaštvo pripremilo je prvo izdanje knjige Službena Harry Potter kuharica – Slane i slatke čarolije. Uz ovu kuharicu možeš prirediti gozbu za prijatelje kao da si u Velikoj dvorani ili uživati u slanim i slatkim čarolijama s vegetarijanskim, veganskim i bezglutenskim zamjenama. Službenu Harry Potter kuharicu možeš kupiti na prodajnim mjestima Školske knjige.

Cook This Book - Molly Baz

U travnju ove godine izašla je još jedna dugo očekivana kuharica. Nekadašnje lice magazina Bon Apetit, Molly Baz izdala je svoju kuharicu "Cook This Book" u kojoj je, prema svemu sudeći, skupila dobro poznate recepte koje je zatim podigla na novu razinu. Osim recepata, obožavatelji će pronaći savjete i trikove po kojima je Molly poznata, a sigurni smo kako će svaki zaljubljenik u gastronomiju s oduševljenjem prolistati "Cook This Book".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOLLY BAZ (@mollybaz)

Moja sretna hrana - Maja Brekalo

Autorica bloga i Instagram profila "Delicious and Healthy by Maya" već godinama oduševljava tisuće pratitelja svojim maštovitim i originalnim receptima. Njezini jednostavni recepti za svaki dan okusima, bojama i teksturama osvajaju i najizbirljivije sladokusce. Od raznolikih slanih i slatkih doručaka, brzih maštovitih ručkova i jela na žlicu, do fantastičnih deserata – Maja nudi svoje najbolje recepte na biljnoj bazi koji će zadovoljiti svako nepce. Kuharicu možeš kupiti u knjižari Planetopije kao i na njihovom webshopu po cijeni od 139,50 kuna, a dostupna je i u mnogim drugim knjižarama.

Martha Stewart's Very Good Things

Početkom godina izašla je i knjiga sjajne Marthe Stewart. Nosi naziv "Marta Stewart's Very Good Things" i, osim recepata i trikova kada je u pitanju kuhanje, donosi i brojne savjete i ideje za organizaciju doma te pametno iskorištavanje prostora. 

Zanimat će te i...

Možda vas zanima... Sočne kocke s narančom za predblagdanski vikend Recepti Možda vas zanima... Jestivo tijesto za keksiće kojem se teško oduprijeti Recepti granola Možda vas zanima... Obavezno pripremi blagdansku verziju granole! Recepti Možda vas zanima... Linzeri - savršeno prhki blagdanski zalogajčići Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.