Najave 18. listopada 2024.

Kaj listopada u znaku vrhunskih dalmatinskih vina

dalmatinske vinske ikone
Dalmatinske vinske ikone održavaju se 29. listopada
foto: Matej Marjanović/Vinart
I ove godine u zagrebački hotel Esplanade stiže manifestacija Dalmatinske vinske ikone - održat će se u utorak 29. listopada

I ove godine manifestacija Dalmatinske vinske ikone donosi u Zagreb najbolja vina iz Dalmacije. U Hotelu Esplanade, u utorak 29. listopada održat će se promenadno kušanje i masterclass u organizaciji Udruženja Vino Dalmacije.

Ovo jedinstveno vinsko događanje okuplja 36 ponajboljih vinarija iz svih dijelova Dalmacije, koji će posjetiteljima predstaviti najkvalitetnija vina iz svojih podruma od kojih su mnoga odnijela nagrade na raznim vinskim festivalima, a neka su i arhivska. Izlagači će pažljivo odabrati tri etikete koje najbolje odražavaju njihov rad, s posebnim fokusom na crna vina kao i na odležana bijela vina te prošek.

Dalmatinske vinske ikone Možda vas zanima... Od izvrsnih pošipa do ikonskih plavaca Špajza

dalmatinske vinske ikone | Author: Matej Marjanović/Vinart Dalmatinske vinske ikone foto: Matej Marjanović/Vinart

dalmatinske vinske ikone | Author: Matej Marjanović/Vinart Dalmatinske vinske ikone foto: Matej Marjanović/Vinart

Prilika za susret s vinarima

Promenadno kušanje ekskluzivnog je karaktera te je otvoreno za javnost od 16 do 20 sati, a posjetiteljima pruža priliku na jednom mjestu kušati najvažnija vina Dalmacije, koja im rastaču i o kojima im pričaju autori vina osobno. Svi zainteresirani posjetitelji svoju ulaznicu mogu osigurati već sada po cijeni od 30 eura na sljedećem linku ili u hotelu na dan manifestacije.

Sudjeluju sljedeći vinari: Ško vina, Zlatan otok, OPG Davor Livaić, Grabovac, Opus vina, Miljas, Svirče, Vislander, Black island winery, Rizman, Zoro, OPG Vina Vizzulin, Kastel Sikuli, Hvar Hills, Terra Madre, Ante Sladić Vino, Tomić, Bora, Saints Hills, Pavičić vina, Ventus, Vina Marijan, Kraljevski vinogradi, Miloš, braća Plančić, Prović, Stina, Carić, Gracin, Grgić vina, Jerković, Testament, Katich, Baraka, Korta Katarina i Lipanović.

Vino Dalmacije Možda vas zanima... Bili smo na festivalu Vino Dalmacije, gdje smo puno naučili i pronašli neke nove vinske favorite Špajza

dalmatinske vinske ikone | Author: Vinart Clive Pursehouse održat će ekskluzivan masterclass foto: Vinart

Ekskluzivna vinska radionica

Uz promenadno kušanje, ove godine održat će se i ekskluzivna vinska radionica na engleskom jeziku, a moderirat će je Clive Pursehouse, urednik časopisa Decanter za Sjevernu Ameriku. Tema ovog masterclassa je - kako razmišljaju američki vinoljupci i kakve prilike se otvaraju za plasman dalmatinskih crnih vina, kako na domaćem, tako i američkom tržištu.

Radionica će približiti profile i očekivanja američkih ljubitelja vina koji su ključna turistička prilika za Dalmaciju i Hrvatsku, a održat će se za vrijeme trajanja sajma, s početkom u 17 sati. Ulaznice po cijeni od 20 eura moguće je osigurati na sljedećem linku te u hotelu na dan manifestacije. 

Sve dodatne informacije zainteresirani mogu saznati na društvenim mrežama Udruženja Vino Dalmacije - Facebooku i Instagramu.

dalmatinske vinske ikone | Author: Matej Marjanović/Vinart Dalmatinske vinske ikone foto: Matej Marjanović/Vinart

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.