U petak 10. svibnja od 11 do 15 sati u Hiži zagorskih štruklji u Radoboju održat će se zanimljiv event i cooking show u organizaciji Općine Radoboj i Kulinarskog Instituta Kul IN iz Siska. U sklopu cooking showa Kul IN chefovi i predavači pokazat će nam kako tradicionalna zagorska jela pripremiti na suvremeni način koristeći pritom lokalne i autohtone namirnice.

Reinterpretacija zagorske purice
Demonstraciju pripreme jela pratit će i degustacija kako bi svi uživali u reinterpretaciji zagorske purice ili pite sa šljivama. Ovaj događaj predstavlja jedinstvenu priliku za upoznavanje trendova u gastronomiji, a okupit će predstavnike iz ugostiteljstva, turizma i HORECA sektora, a otvoren je za sve ljubitelje gastronomije te ljude iz struke.
Zdravko Perić s Kul IN-a
Međunarodni gastronomski centar
Kulinarski Institut Kul IN prva je međunarodna privatna kulinarska škola u Hrvatskoj. Kul IN je osnovan 2011. godine i postao međunarodni gastronomski centar u kojemu je fokus na edukaciji, te stvaranju, istraživanju i promociji suvremenih koncepata pripreme i obrade hrane.
Edukacijski programi u Kul IN-u usmjereni su na školovanje budućih kuharskih, slastičarskih i ugostiteljskih lidera. Tijekom godina Kul IN je realizirao međunarodne suradnje sa školama, hotelima i restoranima iz cijele Europe i danas svijetu prenosi svoju filozofiju kuhanja s vizijom.
Najveći uspjeh upravo su Kul IN alumniji iz više od 50 zemalja. Po završetku programa mnogi od njih ostvare karijere u restoranima s Michelinovim zvjezdicama i osvajaju svjetske nagrade struke.
