Najave 06. svibnja 2024.

Kako tradicionalna zagorska jela učiniti modernima

Kul IN, štrukli
Polaznice sisačkog Kul IN-a
foto: Kul IN
U Hiži zagorskih štruklji u Radoboju ovog će se petka održati zanimljiv event i cooking show. Tipična zagorska jela u modernoj verziji pripremat će chefovi i predavači sa sisačkog instituta Kul IN

U petak 10. svibnja od 11 do 15 sati u Hiži zagorskih štruklji u Radoboju održat će se zanimljiv event i cooking show u organizaciji Općine Radoboj i Kulinarskog Instituta Kul IN iz Siska. U sklopu cooking showa Kul IN chefovi i predavači pokazat će nam kako tradicionalna zagorska jela pripremiti na suvremeni način koristeći pritom lokalne i autohtone namirnice.

Kul IN, štrukli | Author: Kul IN Zagorska jela pripremljena na suvremen način foto: Kul IN Ema i Bogomil Križ u Kul IN-u Možda vas zanima... Kako uskladiti prirodu i modernu gastronomiju Najave

Reinterpretacija zagorske purice

Demonstraciju pripreme jela pratit će i degustacija kako bi svi uživali u reinterpretaciji zagorske purice ili pite sa šljivama. Ovaj događaj predstavlja jedinstvenu priliku za upoznavanje trendova u gastronomiji, a okupit će predstavnike iz ugostiteljstva, turizma i HORECA sektora, a otvoren je za sve ljubitelje gastronomije te ljude iz struke.

Kul IN, štrukli | Author: Kul IN Zdravko Perić s Kul IN-a foto: Kul IN

Međunarodni gastronomski centar

Kulinarski Institut Kul IN prva je međunarodna privatna kulinarska škola u Hrvatskoj. Kul IN je osnovan 2011. godine i postao međunarodni gastronomski centar u kojemu je fokus na edukaciji, te stvaranju, istraživanju i promociji suvremenih koncepata pripreme i obrade hrane.

Edukacijski programi u Kul IN-u usmjereni su na školovanje budućih kuharskih, slastičarskih i ugostiteljskih lidera. Tijekom godina Kul IN je realizirao međunarodne suradnje sa školama, hotelima i restoranima iz cijele Europe i danas svijetu prenosi svoju filozofiju kuhanja s vizijom.

Najveći uspjeh upravo su Kul IN alumniji iz više od 50 zemalja. Po završetku programa mnogi od njih ostvare karijere u restoranima s Michelinovim zvjezdicama i osvajaju svjetske nagrade struke.

Kul IN, štrukli | Author: Kul IN Studenti sisačkog Kul IN-a foto: Kul IN Kul IN Ablana Možda vas zanima... U Kul IN Ablani lokalne namirnice su prave zvijezde! Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.