Najave 08. kolovoza 2024.

Kraljevska datulja i mak u desertima restorana Botanist

botanist
Kolač od kraljevskih datulja i kolač od maka ljetni su slatki aduti restorana Botanist
foto: Press
Restoran Botanist prava je zelena oaza u vrućim ljetnim danima, a osim u sjajnim slanim specijalitetima, i uistinu posebno uređenom vrtu i terasi, tamo uživamo u odličnim desertima. Ističu se 2 doista posebna...

Vrući ljetni dani mame na slatka osvježenja i bijeg od gradske vreve. A zaista posebnu slatku rapsodiju za nepce te idealni predah od ljetnih vrućina donosi zagrebačka gastro oaza, restoran Botanist čiju ćete skrivenu zelenu terasu pronaći na adresi Remetinečka 101.

Njihov prijedlog za ljetne deserte su kolač od kraljevskih datulja i kolač od maka. Rađeni po posebnoj Botanist recepturi, spajaju tradicionalne okuse i moderne kulinarske tehnike, koje savršeno utjelovljuju ljeto u svakom zalogaju. Probali smo oba i možemo samo reći - oba su pravo slatko savršenstvo!

botanist Možda vas zanima... Restoran Botanist, zelena gastro oaza Novog Zagreba, proslavio drugi rođendan! Špajza

botanist | Author: Press Botanist foto: Press botanist | Author: Press Kolač od kraljevskih datulja foto: Press

Kraljevska datulje u bijelom karamelu

Pravu čaroliju za nepce predstavlja kolač od kraljevske datulje u bijelom karamelu sa šumskim voćem. Ova vrsta datulja je nešto veća od ostalih, te vrlo sočna i mesnata, a diljem svijeta smatra se najzdravijim voćem.

Slatkoća ovih divnih datulja nadopunjena je posebnim Botanist receptom za umak od bijele karamele, a hladno šumsko voće cijeloj priči daje raznolikost okusa i posebnu čar.

botanist | Author: Press Kolač od maka foto: Press botanist | Author: Press Botanist foto: Press

Sve dobrobiti i divan okus maka u neodoljivom desertu

Kolač od maka, omiljena je pak slastica mnogih koji dolaze u Botanist. Ovaj desert, poznat po svojoj karakterističnoj teksturi i jedinstvenoj aromi, prava je riznica hranjivih tvari.

Mak je bogat kalcijem, željezom i vlaknima, što ga čini idealnim saveznikom u očuvanju zdravlja kostiju i probavnog sustava. Osim toga, sadrži antioksidanse koji pomažu u zaštiti od slobodnih radikala.

Kolač od maka u Botanistu rađen je po posebnoj recepturi, a obogaćen hladnim malinama, bademima i toplom kremom od bijele karamele savršen je izbor za one koji žele uživati u slatkom zalogaju bez grižnje savjesti, obogaćujući tijelo vrijednim nutrijentima.

botanist | Author: Press Botanist ima divnu terasu i vrt foto: Press botanist | Author: Press Botanist foto: Press

U kolačima uživamo na prepoznatljivoj Botanistovoj terasi

U okusima ovih slatkih specijaliteta posjetitelji mogu uživati na prepoznatljivoj terasi zelene oaze. U vrtu Botanista čije uređenje potpisuje arhitekt Nedjeljko Mikac Cak, dok je stotinjak različitih vrsta biljaka dodao sam vlasnik Antonio Križić, vlada atmosfera koja nas vodi u čarobni svijet zelenila i šik detalja koji spajaju stilove najljepših europskih vrtova.

Posebnu pažnju privlači drvena vrtna kućica, po uzoru na paviljone klasicističkih engleskih vrtova, a zanimljivi detalji su stare alatke za obrađivanje vrta. Idealan je ovo dodatak freski na vanjskom dijelu terase koja prikazuje Sv. Fijakra, zaštitnika vrtlara.

Restoran Botanist Možda vas zanima... Botanist - oaza koja čini Remetinec ljepšim mjestom! Špajza

Za one najmlađe tu je igralište izrađeno od drveta i panjeva u nekoj pomaknutoj nonšalantnoj poetici, a za one starije paviljon šank koji izgleda kao vrtna kućica za alat s hrpom starog alata, kutija i tegli. Veliki koncertni klavir postao je pak žardinjera na novoj zelenoj terasi usred lijepo uređenog travnjaka.

botanist | Author: Press Botanist foto: Press

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.