Špajza 21. lipnja 2024.

Restoran Botanist, zelena gastro oaza Novog Zagreba, proslavio drugi rođendan!

botanist
foto: Filip Popović
Restoran Botanist proslavio je drugi rođendan, a omiljena papiga Pablo svoj 5. rođendan, pa je organizirano veliko slavlje uz puno dobre hrane i odličnu zabavu

Novozagrebačka zelena gastro oaza Botanist, koja nam u ovim vrućim mjesecima pruža prijeko potreban hlad i spaja nas s prirodom, proteklih je dana bila dom zaista posebnoj ljetnoj zabavi za cijelu obitelji.

U povodu drugog rođendana Botanista i Pablos bara, ali i jubilarnog petog rođendana već prepoznatljivog ljubimca, papige Pablo, ovaj najljepši zagrebački zeleni vrt okupirale su egzotične papige iz cijele regije, klaunovi, zabavljači na štulama uz mnoštvo zabavnih iznenađenja koja su oduševila sve generacije.

Restoran Botanist Možda vas zanima... Botanist - oaza koja čini Remetinec ljepšim mjestom! Špajza

botanist | Author: Filip Popović Botanist foto: Filip Popović botanist | Author: Filip Popović Botanist foto: Filip Popović

Živahno šarenilo

Stoljetna stabla u prekrasnom vrtu Botanista tako su nakratko nastanile egzotične are, kakadui, šljivoglave papige i druge vrste koje su svojim šarenilom perja, simpatičnom pokojom izgovorenom riječi i druženjem s posjetiteljima probudile ljubav prema ovim prekrasnim životinjama. Najveće zanimanje zaokupio je slavljenik, žutočela amazona Pablo, koji je ujedno i simbol ovog jedinstvenog mjesta po kojem je caffe bar dobio ime.

Pravu čaroliju za najmlađe donijele su prekrasne face painting kreacije, ali i zabavni nastup mađioničara čiji su trikovi maštu pretvorili u stvarnost. Klaunovi su puhali balone, make up artistice djeci su slikale zanimljive likove na licima, a zabavljači na gotovo dva metra dugim štulama su izmamili osmijehe na brojna lica.

botanist | Author: Filip Popović Antonio Križić foto: Filip Popović

Važna godišnjica

“Veseli me što smo uspjeli obilježiti dvije godine od otvorenja restorana i bara, a posebno me veseli što smo ovih godina puno napredovali unatoč brojnim izazovima u poslovnom svijetu.

Kao i obično, tu godišnjicu slavimo kao rođendan našeg ljubimca Pabla. Drago nam je što smo okupili brojne nove i već znane goste, njihovu djecu i ljubimce, te se veselimo što smo ih imali prilike ugostiti i pružiti im nesvakidašnje iskustvo.", istaknuo je vlasnik ove popularne gastro oaze Antonio Križić.

botanist | Author: Filip Popović Botanist foto: Filip Popović botanist | Author: Filip Popović Botanist foto: Filip Popović

Sezonska, kontinentalna kuhinja

Uz neodoljivo uređenje restorana kao i vrta koji ga okružuje koje je jednako lijepo danju kao i noću kad se pali mnoštvo lampica, posjetitelji su uživali u vrhunskim gastro delicijama i odličnim autorskim koktelima. Kako se ipak nalazimo na kontinentalnom dijelu, najčešći odabir bio je upravo kontinentalna kuhinja začinjena sezonskim namirnicama.

Proljetno-ljetnu gastro priču Botanista obilježava tartarski biftek i goveđa koštana srž. Ovaj specijalitet prepun minerala i vitamina osvaja kao ukusan namaz na prepečenom kruhu uz nekoliko kapi maslinovog ulja.

Botanist novi meni Možda vas zanima... Proljeće u Botanistu uz vrhunsku janjetinu i ostale specijalitete Recenzije

botanist | Author: Filip Popović Botanist foto: Filip Popović

Tu je i istarska purica s vrganjima, pinjolima i tostiranim jabukama. Menijem dominira i sporo pečena janjeća plećka s mladim krumpirom i povrćem te teleće pečenje koje se topi u ustima.

Tu su i biftek odležan u maslinovom ulju poslužen uz pire sa tartufima i narom te odličan izbor jela sa roštilja na drveni ugljen. Pravu čaroliju okusa za nepce pak predstavlja toplo-hladna ljetna kombinacija kolača od kraljevske datulje u bijelom karamelu sa šumskim voćem.

Njezina slatkoća nadopunjena je posebnim Botanist receptom od bijele karamele, a šumsko voće cijeloj priči daje raznolikost okusa i posebnu čar i osvježenje. Idealan ručak ili večera, gastro specijaliteti u prekrasnom zelenom okruženju Botanista prava su čarolija za nepce u kojoj ćemo s obitelji i prijateljima s veseljem predahnuti od ljetnih vrućina.

botanist | Author: Filip Popović Botanist foto: Filip Popović botanist | Author: Filip Popović Botanist foto: Filip Popović botanist | Author: Filip Popović Botanist foto: Filip Popović

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.