Dobri duh Kraftinga, svevremenski gastronomad Rene Bakalović rekao je jutros uz Cold Brewed kavicu: "Craft beer revolucija pokrenula je i pokret craft beer gastronomije, a makarski Krafting je izvrstan laboratorij za odlične nove ideje.
Organizatori su se potrudili dovesti vrhunske kuhare koji u krasnom okruženju rade "mamase i tapase", od milja nazvane dalmatinske oblizeke. To je sada scena na kojoj kuhari i drugi profesionalci testiraju ideje od kojih će neke sigurno postati nove atrakcije hrvatskog street fooda."
Direktorica Turističke zajednice, gospođa Hloverka Novak Srzić izjavila je sljedeće: „Mi u Makarskoj smo izuzetno zadovoljni Festivalom, a nakon prošlogodišnje premijere sada imamo još veći odjek. Na ovogodišnjem festivalu je u prva dva dana bilo više od 3.000 ljudi, a reakcije Makarana i gostiju su izvanredne te samo mogu najaviti još bogatiji program i sljedeće godine, produljen za još jedan dan i s još jačim imenima u svim segmentima.“
Drugog, odnosno predzadnjeg dana festivala prisutne su zabavljali DJ-evi, sjajni Marinko Biškić kao gost Sunnysidersa te na kraju slavni Cubismo. Frontmen Sunnysidersa Boris Hrepić odsvirao je s Biškićem tri pjesme njegova benda i tada su najavili svjetski hit, ploču napravljenu od čokolade s koje su s gramofona doista i pustili jednu pjesmu.
Gospodin Biškić je naime poznati čokolater, a kako je ovo festival zanatstva, i on se pohvalio svojim čokoladama. Preporučujemo onu sa sušenim – bobom!
Kava također može spadati u zanatstvo ako nadgledate berbu u Brazilu i to onda uvezete, pržite i prodajete u Hrvatskoj. Upravo su to napravili i ljudi iz Lively Roasters Co., konkretno Marko Brajković koji je okupljenima ponudio Cold Brew, svoje izvrsne kavice iz Brazila i Kostarike i spomenuli kako sudjeluju i u proizvodnji Varioničinog piva s kavom.
Za delicije su bili zaduženi chef Christian Misirača koji je prvo stavio hobotnicu u vrelo maslinovo ulje te je poslužio s povrćem grilanim u tavi (uspješna imitacija peke), koja je nestala u trenu, dok je u popodnevnim satima uz Misiračine tapase od grilanog škripavca, inćuna, rajčice i rikole, glavnu riječ preuzeo Marko Palfi i napravio fantastičan riblji gulaš. Gastro dan za pamćenje!
Nakon 30 piva koja su se točila prvoga dana, na red je došlo dvadesetak novih stilova, brendova, etiketa, zemalja, a trenutno su na vrhu Pelicon Coffee Stout i Lobikova IPA. Svaka čast susjedima iz Slovenije a ima tu i Estonaca, Nizozemaca, Amerikanaca i brojnih hrvatskih favorita..
Danas nastupaju Veliki TBF, nove bačve se otvaraju od podneva, a Palfi i Misirača spremaju mesna i riblja iznenađenja uz hit dana - Matak Dalmatinske tartufe. Ne propustite Krafting, još samo danas na prekrasnoj makarskoj rivi.