Prva radionica s temom kruha i namaza održana je u sklopu ciklusa Škole kuhanja cilj koje je kroz šest radionica naučiti kuharske tehnike, obradu namirnica, planiranje jelovnika, osnovne slastičarske trikove, uparivanje hrane i vina i još mnogo slanih i slatkih kulinarskih tajni.
Radionicu kruha i namaza vodila je svestrana blogerica Andrea Cukrov s bloga Cukar koja također vodi i brojne druge radionice Centra za kulturu prehrane. Uz početnu raspodjelu poslova, desetak se glava bacilo na ispunjavanje slasnih zadataka.
Mijesili su se grisini, focaccia, soda i pita kruh, a od namaza odabir je pao na hummus, crnu i zelenu tapenadu, pileću paštetu i slatki speculas namaz.
Uz puno smijeha, slijepljenih prstiju, sjajne savjete voditeljice Andree i neodoljiv miris kruha, dva i pol sata proletjela su nezamislivom brzinom. Prvi je zamirisao soda kruh, a brzo zatim i hrskava, aromatična focaccia s ružmarinom i češnjakom.
Dok su se u blenderima radile posljednje pripreme za miksanje slatkih i slanih namaza, u pećnici su se dizali pita kruščići, a grickanje fantastičnih i tako laganih grisina bila je glavna zanimacija. Bolju atmosferu nismo mogli ni zamisliti!
Nakon dosta miješenja i umornih ruku, vrijeme degustacije je na najljepši način razveselilo polaznike radionice. Isprobavanje svojih prvih peciva i kruha, a zatim umakanje u slatke i slane domaće namaze izazvalo je grupno oduševljenje.
Od stola se nije odlazilo dok se baš sve posudice nisu ispraznile, a ostatak peciva i kruha vrijedna je ekipa spakirala za doma. To mi zovemo uspješnom kulinarskom radionicom!
Što još priprema vrijedna ekipa Centra za kulturu prehrane pogledajte na službenoj ili Facebook stranici.