Maškarano ludilo, odlično raspoloženje, ali i jako, jako ukusna hrana ove će subote u Omišlju na Krku okupiti brojne posjetitelje. Novo, 14. izdanje manifestacije Bljak fest počinje u 13 sati kada će se na omišljanskoj placi će se pripremati više od 5.000 porcija zanimljivih, vrlo specifičnih, ali i jako, jako ukusnih jela.
Bit će tu jela od bijelih bubrega, tripica, svinjskih i kokošjih nogica, pilećih vratova, jetrica s roštilja, kiselice, maneštre od lignji i fažola te drugih kombinacija koje su nepravedno izgubile mjesto na svakodnevnim menijima, a dio su pučke gastronomske baštine kvarnerskog kraja.
14. Bljak fest okupio rekordan broj sudionika
Kulinarske vještine na 14. Bljak festu predstavit će čak 12 ekipa: KU Babani, KU Omišjanski babani, Udruga Obitelj za mlade, Udruga veterana Domovinskog rata otoka Krka – podružnica Omišalj, Restoran Rivica, Lovačko društvo Šljuka, KU Kataroška, Hoteli Njivice, Zdravko Andri – Restoran Kod bake, ŠRD Zubatac, Udruga Puntarske užance i Etnografsko društvo Trzec iz Slovenije.
Voditeljsku palicu ove će godine preuzeti Irena Grdinić, a da sve protekne u veselim ritmovima pobrinut će se grupa Venus. Kulinarski i degustacijski punktovi bit će postavljeni duž cijele place, a ova gastro manifestacija pod maskama izvrsna je prilika za kušanje pomalo zaboravljenih jela i testiranje okusnih pupoljaka!
Degustacija je besplatna
Degustacija hrane se ne naplaćuje, a na omišljansku placu pozvane su sve karnevalske grupe i pojedinci da prošeću pod maskama, kako i priliči petom godišnjem dobu!
Ono što ovaj festival nudi više je od pukog sporenja o ukusima, odnosno okusima, a to je živopisni Omišalj koji je sam po sebi dovoljan razlog da ga se posjeti tijekom cijele godine, pa tako i zimi, kada mu trgove i labirinte uskih uličica ožive maškare, odnosno “babani” po kojima je Omišalj nadaleko poznat.