Najave 25. siječnja 2024.

Na Bljak festu jedu se samo najfinije stvari

Bljak fest
Sve je spremno za 14. Bljak fest! foto: PR
gastro postao gastro.24sata.hr
U Omišlju na Krku u subotu 27. siječnja održat će se novo izdanje manifestacije Bljak fest, na kojoj će se pripremiti više od 5000 porcija zanimljivih jela od bijelih bubrega, tripica, svinjskih i kokošjih nogica, jetrica...

Maškarano ludilo, odlično raspoloženje, ali i jako, jako ukusna hrana ove će subote u Omišlju na Krku okupiti brojne posjetitelje. Novo, 14. izdanje manifestacije Bljak fest počinje u 13 sati kada će se na omišljanskoj placi će se pripremati više od 5.000 porcija zanimljivih, vrlo specifičnih, ali i jako, jako ukusnih jela.

Bit će tu jela od bijelih bubrega, tripica, svinjskih i kokošjih nogica, pilećih vratova, jetrica s roštilja, kiselice, maneštre od lignji i fažola te drugih kombinacija koje su nepravedno izgubile mjesto na svakodnevnim menijima, a dio su pučke gastronomske baštine kvarnerskog kraja.

Bljak fest | Author: PR Bljak fest foto: PR Bljak fest | Author: PR Bljak fest foto: PR

14. Bljak fest okupio rekordan broj sudionika

Kulinarske vještine na 14. Bljak festu predstavit će čak 12 ekipa: KU Babani, KU Omišjanski babani, Udruga Obitelj za mlade, Udruga veterana Domovinskog rata otoka Krka – podružnica Omišalj, Restoran Rivica, Lovačko društvo Šljuka, KU Kataroška, Hoteli Njivice, Zdravko Andri – Restoran Kod bake, ŠRD Zubatac, Udruga Puntarske užance i Etnografsko društvo Trzec iz Slovenije.

Voditeljsku palicu ove će godine preuzeti Irena Grdinić, a da sve protekne u veselim ritmovima pobrinut će se grupa Venus. Kulinarski i degustacijski punktovi bit će postavljeni duž cijele place, a ova gastro manifestacija pod maskama izvrsna je prilika za kušanje pomalo zaboravljenih jela i testiranje okusnih pupoljaka!

 

Nutrijada by Bicko Možda vas zanima... Od srijede do petka u Bicku se uživa u jelima od iznutrica Najave

 

Degustacija je besplatna

Degustacija hrane se ne naplaćuje, a na omišljansku placu pozvane su sve karnevalske grupe i pojedinci da prošeću pod maskama, kako i priliči petom godišnjem dobu!

Ono što ovaj festival nudi više je od pukog sporenja o ukusima, odnosno okusima, a to je živopisni Omišalj koji je sam po sebi dovoljan razlog da ga se posjeti tijekom cijele godine, pa tako i zimi, kada mu trgove i labirinte uskih uličica ožive maškare, odnosno “babani” po kojima je Omišalj nadaleko poznat.

Bljak fest | Author: PR Bljak fest foto: PR

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.