Najave 19. lipnja 2024.

Na PLACe marketu u petak kuha dvojac Bogdan-Palfi

plACe market
Matija Bogdan i Marko Palfi u petak zajedno kuhaju na PLACe marketu
foto: Press
Ovaj petak nam na Dolcu na PLACe marketu gostuju chefovi Matija Bogdan i Marko Palfi i pripremaju Crnu svinju, a tu su i neki drugi novi sudionici. Bit će to još jedno slasno druženje!

Ovog petka na PLACe market na Dolcu, sada već tradicionalni nacionalni market koji se održava svaki petak od 18 sati, stiže sjajan chefovski međimurski dvojac - Matija Bogdan i Marko Palfi. Dva tjedna nakon što se omiljenom food marketu pridružio restoran Noel, stižu i ova dva sjajna imena, a pripremaju - Crnu svinju!

Place Market Zagreb Možda vas zanima... U petak na PLACe market stiže i Noel i nosi štrukle! Najave

Nema tko nije kuhao

U sklopu PLACe marketa, odličnog projekta koji je ubrzo osvojio srca i trbuhe Zagrepčana i njihovih gostiju, nema tko nije kuhao, i vrhunski domaći chefovi jedva čekaju u svojim kalendarima pronaći slobodan petak kako bi kuhali na Dolcu. Daje im to jedan direktan kontakt s publikom, jedan izravni feedback, vraća ih na mjesto odakle dolazi namirnica, u sam centar grada, na najpoznatiju gradsku tržnicu.

Nakon Marina Rendića, Marija Mihelja, Igora Gudca, Katarine Vrenc, Ivane Bekavac, Christiana Misirače, Branka Kusovca, ali i Hrvoja Zirojevića i Marka Đuraševića u Splitu, ovaj petak na Dolac dolaze kuhati Matija Bogdan i Marko Palfi u tandemu. 

PLACe market | Author: Press PLACe market foto: Press PLACe market | Author: Press PLACe market foto: Press

Crna svinja s farme Domagoja Vide

Pripremaju svoju Crnu svinju, odnosno vratinu s roštilja u ciabatti s ementalerom, padron pepper majonezom, grilanim povrćem, chimichurrijem i salaticom. Meso dolazi s farme Sinova ravnice nogometnog reprezentativca Domagoja Vide.

Uz to, pripremaju svoju varijantu tradicionalnog soparnika sa sirom s otoka Paga te krastavcima u vrhnju i salaticom. A uz sve to nuditi će i špricere i pol/pol gemište s vinom vinarije Štampar.

Nedavno se PLACe marketu pridružio i Noel, jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom i to sa chefom Marijem Mandarićem na čelu, a, iako ih ovaj petak, iznimno nema, mijenja ih ovaj veseli dvojac. 

PLACe market | Author: Press Matija Bogdan foto: Press PLACe market | Author: Press Marko Palfi foto: Press PLACe market | Author: Press Na PLACe market dvojac Bogdan-Palfi donosi Crnu svinju te svoju verziju soparnika foto: Press

Ima još noviteta

Uz standardne, svima omiljene štandove Al Dente, Gastronomadi, Rougemarin, Meat the King, Arepera Maracay, trattoria Gola, Darling&Shegrts, Vinkl, Asuka, francuske delicije Voila, Amelie, Ferdinand knedle tu su i novi sudionici - chef Vedran Stojanac te Thai Thai koji na Dolac dolazi sa svojim Pad Thaijem. 

Ne propustite ovaj petak od 18 sati posjetiti Dolac i uživati u specijalitetima ovog dvojca vrhunskih chefova, ali i u specijalitetima brojnih drugih štandova.

PLACe market | Author: Press PLACe market foto: Press Place Market Zagreb | Author: Press PLACe market foto: Press

Ljetna pauza nakon 12. srpnja

PLACe market odvija se svaki sunčani petak na tržnici Dolac zaključno sa 12. srpnjem kada odlazi na ljetnu pauzu s koje se vraća krajem kolovoza. Tako da vam ostaje još nekoliko petaka da se družite i zabavljate na Dolcu, sada već lagodno možemo reći - omiljenom okupljalištu velikog broja Zagrepčana na najboljem street food događanju u državi i uživate u vrhunskoj klopi vrhunskih ugostitelja i chefova.

Vidimo se petkom na Dolcu jer #petkomjedemonaplacu!

PLACe market | Author: Press PLACe market foto: Press PLACe market Možda vas zanima... PLACe market na Dolcu počinje već ovog petka. Znamo tko će sve kuhati Najave place market split Možda vas zanima... PLACe Market napokon od sutra i na splitskom Pazaru Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.