Najave 09. veljače 2024.

Nominirani Josip napokon napravio odličan tanjur

Hell's Kitchen Hrvatska
Josip oduševio chefa Gretića foto: RTL
gastro postao gastro.24sata.hr
Plavi tim pobijedio u izazovu pa zaslužio nagradu, a Gretića oduševio nominirani Josip: "Dosad najuspješniji tanjur", poručio je Gretić

U showu 'Hell's Kitchen Hrvatska' sinoć su na redu bila čak dva izazova, a prvi od njih bio je test brzine, ali i memorije. Naime, dva tima morala su otvarati zvona ispod kojih su se nalazile morske namirnice, a cilj je bio naći dvije iste, baš kao u igri memory.

Ubrzo je krenula jurnjava po studiju, a bolje se snašao plavi tim kojemu je trebalo samo 2:41 minuta, dok je crvenima trebalo malo više od četiri minute.

 

Hell's Kitchen Možda vas zanima... Kandidati showa "Hell's Kitchen Hrvatska": Evo što se događa kad chef Tom Gretić dođe kod vas Najave

 

10 minuta više za kuhanje

Nagrada za pobjednike plavce bilo je 10 minuta više za kuhanje u idućem izazovu. Chef Tom Gretić pozvao je sous chefove Ivana i Ivanu koji su pred kandidate showa "Hell's Kitchen" iznijeli ribe rombove.

''Svatko će dobiti jednog. Što ćete s njima raditi, vama je na izbor'', kazao im je Gretić uz nekoliko korisnih savjeta o pripremi, ''Tražim kreativnost''.

''Jedva čekam da krenemo to pripremati, napokon radim nešto što još nisam'', kazao je Marko, a većina kandidata bila je zadovoljna odabirom ribe.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

U skladu s pobjedom u igri memory, plavi tim imao je 55 minuta, a crveni 45 minuta za pripremanje jela. Krenulo je kuhanje, a dok su plavci već sjeckali, crveni su čekali početak i pažljivo ih promatrali.

Stiglo je vrijeme da i oni uđu u svoju kuhinju. Chef Gretić hodao je jedinicama i dijelio savjete timovima: ''Vjeruj u sebe!''

Kad si chefu na piku

''Ili sam mu simpatična ili me ima na piku'', kazala je Marjana chefu koji joj je prigovorio zbog načina na koji je počela pripremati brokulu, a savjetovao je i da razmisli hoće li uz romba servirati i emulziju od nara.

''Chef Gretić je jedan veliki majstor... I ako on kaže: 'Jesi li sigurna?', mijenjaj, nisam sigurna'', smijala se Marjana.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

''Danas neće biti juhica, danas ćemo malo pametnije'', poručila je Chiara Gretiću, najavivši da će dati sve od sebe.

''Moje jelo je više prožeto aromama nego kompleksnošću'', kazala je i Lucija.

''Pomažemo si koliko možemo, čim je netko slobodan, trčimo... Mislim da je to naš forte'', pohvalio je Damir svoje crvene.

''Još 20 minuta do kraja, iskreno, malo mi je bio stres'', priznao je Dominik, koji zbog sitne ozljede ruke nije mogao čistiti svoju radnu stanicu onako kako je želio, no ipak se nije predavao.

''Svi su prilično sigurni u ono što rade danas'', kazao je sous chefovima Ivanu i Ivani Gretić zadovoljno.

 

Hell's Kitchen Hrvatska Možda vas zanima... "Hell's Kitchen Hrvatska" prvi je napustio Dragomir! Najave

 

Dobri savjeti chefa pomažu u zadnji čas

U napetim zadnjim minutama Tea je ipak, na savjet sous chefa Ivana, otišla skinuti kožu s filea ribe kako bi joj ispao bolje, zaboravivši pritom na coulis koji je radila na štednjaku te je tako ''zeznula'' svoj tanjur.

Kako je u plavom timu jedan član više, morali su odabrati jednog člana čija jela chef neće kušati, a upravo se Tea javila i odmaknula svoj tanjur.

''Nisam bila zadovoljna, nisam stavila sve komponente'', kazala je, a ostali su podržali njezinu odluku.

Prvi su pred chefa Gretića izašli Tomislav i Roko K. Roko je poslužio svoju verziju cevichea s azijskom notom, a bio je jako zadovoljan odrađenim. Chef Gretić bio je kratak: ''Wow! Riješio si se okova!''

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

Tomislav se odlučio na file romba sa žara, pire od bundeve, povrće julienne, pesto od kapara, parmezana, bosiljka i peršina te veloute.

''Čestitam na ribi!'', kazao je chef pa ga ipak opomenuo zbog slanog povrća: ''Imaš gotovo sjajan tanjur, šteta''. Prvi bod otišao je crvenima i Roku.

Damir je donio svog romba s koromačem u kombinaciji s glaziranim narančama. Chefu je koromač bio tvrd i bez balansa, no pohvalio je ideju i izgled tanjura.

Zvijezda tanjura bio je romb

Mauro je donio salamuren i poširan file romba s crumbleom od listića badema, čipsa kadulje i krušnih mrvica, ukiseljenu ciklu i karameliziranu ljutiku.

''Jako lijepo i moderno! Riba, sjajno! Ciklu si sjajno zakiselio!'', dodao je chef i upisao još jedan bod plavima.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

Sara i Dean nosili su sljedeći... Sara je poslužila romba, veloute, pesto od bosiljka i mente te suhi koromač. Chef je pohvalio izgled tanjura.

Grilani romb na tavi, pire od graška i mente, coulis od češnjaka i segmenti svježe naranče bili su Deanov izbor.

''Zašto svi koristite naranču umjesto limuna?'' upitao ih je Gretić, a u Deanovu jelu, po njegovu mišljenju, bilo je previše češnjaka.

''Jedini način da ga staviš toliko je da ga kompletno termički obradiš, onda on gubi svoju jačinu i postaje sladak'', savjetovao ga je Gretić pa dodijelio bod Sari i crvenima.

''Bez obzira na to što smo opet smatrali da njegov tanjur nije dobar, pružili smo mu priliku'', kazao je Tomislav.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

Emina napokon kuhala s dušom

Marjana i Emina bile su iduće. Emina je poslužila zapečeni file romba s povrćem, kremom od cikle, mrkve, naranče i riblji veloute.

''Samo pratim njegove poglede'', poručila je Emina koja je u prošlom izazovu dobila same kritike, no željela je biti bolja, ''Danas sam po prvi put ušla u kuhinji s dušom!''

''Puno bolje nego nekidan!'' zadovoljniji je bio i chef.

Marjana je pripremila file romba s kremom od brokule i timijana, cous-cous s paprikom i pržene kapare s emulzijom od limuna i naranče. Chefu je riba bila loša, zamjerio je nedostatak umaka i neslani cous-cous.

Jedan bod chef je dao Emini koja nije mogla sakriti sreću! ''Taj se osjećaj ne može opisati, dao mi je jedan veliki vjetar u leđa'', kazala je.

 

Hell's Kitchen Hrvatska Možda vas zanima... Hell's Kitchen - od smijeha do suza, svi emotivni trenuci novog kulinarskog showa Najave

 

Sendvič od romba i skute nije oduševio chefa

Chef je zatim prozvao Chiaru i Marka. Chiara je poslužila svoju kreaciju romb-skuta sendvič, no Gretiću se nije svidjela kombinacija okusa na tanjuru.

''Idu li naranča i tartuf zajedno? Šteta'', kratko je rekao.

Marko je servirao romba u tempuri sa salatom od komorača, rotkvica i kopra. ''Najsočnija riba dosad! Sjajno, super začinjena. Salata je dobar kontrast, ali maknite tu naranču od ribe, nije patka. Bod za plavi tim'', kazao je Gretić.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

Vehid je poslužio souffle od agruma, kremu od batata, jabuke i čilija te poširani file romba, no nije bio zadovoljan svojim jelom.

''Drago mi je da si svjestan svoje greške, jer onaj tko je svjestan, vjerojatno grešku neće ponavljati. Možda se fokusirati na samo dvije stvari na tanjuru?'' chefu je bilo previše okusa na jednom mjestu.

 

hell's kitchen hrvatska Možda vas zanima... Nominiran je Josip. "Nisam još doma u glavi", poručio je Najave

 

Nominirani Josip zaradio pohvale

Nominirani Josip je poslužio također poširanog romba uz dodatak umaka od ružmarina i peršina. Chef Gretić ispraznio je cijeli tanjur i objavio: ''Što još da ti kažem! Jednostavni sos, jednostavnih profila okusa, nosi sa sobom kiselinu i herbalnost. Romb je postao glavna zvijezda svega, bez filozofiranja. Dosad najuspješniji tanjur''.

Ponosni Josip je dobio bod za svoj tim, a time je i pokazao kako, iako je nominiran, i dalje želi ostati u showu.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

Paklena naranča

Luciju i Roka chef je pozvao sljedeće. Lucija je romb oplemenila đumbirom i panirala u panko mrvicama, a uz to je poslužila bulgur s kremastim pestom od začinskog bilja. I ona je bila još jedna u nizu natjecatelja koji su koristili agrume u svom jelu, baš kao i Roko Ć.

''Mislili smo da ćemo uz naranče dobiti svježinu, ali i slatkoću'', branio se Roko.

''Inače, prekrasan tanjur! Ali ne uz ribu! Bod za plavi tim'', zaključio je.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

U dvoboju pred chefom zadnji su ostali Dominik i Domagoj. Dominikova kombinacija romba i vanilije u ovom se obliku nije previše svidjela chefu.

''Riba i vanilija su stara fora... To su stari francuski dedeki radili'', pozdravio je chef ideju, no ne i realizaciju.

Poširani romb, krema od komorača s tostiranim pinjolima, crumble od citrusa, timijan i ružmarin bili su kombinacija za koju se odlučio Domagoj.

''Ne znam je li namjerno, ali dobio si profil dima, kao da je lagano prodimljeno sve. To ide super uz ovo sve! Jako uspješan tanjur, bod za plave!'' kazao je Gretić.

''Ponosan sam na svoj tim, na svako jelo. Što je lošije, ispravit će se. Već se sad vidi napredak od prošlog puta, idemo još bolje!'', zaključio je Domagoj.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

Pobjeda plavog tima

Plavci su na kraju pobijedili s 5:3, a kao nagradu zaslužili su večeru koju su posebno za njih pripremili sous chefovi.

''Crveni tim, jedna kaznica... Operite obje kuhinje'', poručio im je chef, a ubrzo je krenulo ribanje.

A da u kući vlada pravi timski duh, pokazali su plavci koji su svoje protukandidate pozvali da im se pridruže na večeri nakon povratka u kuću.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.