Novi ciklus započinje 7. rujna, panna cottom i zabaglione kremom, na prvoj od šest radionica u sklopu Škole slastičarstva 2. Kroz nekoliko mjeseci možete savladati zahtjevnije tehnike i otići sretni – s receptima i diplomom. Cijenu, termine i plan rada možete proučiti na stranicama Centra.
Ako mislite da još uvijek trebate usvojiti neke osnove, pravi izbor za vas je Škola slastičarstva 1 koja počinje tjedan dana kasnije, 14. rujna, i traje sve do lipnja. Do posljednjeg ćete susreta znati napraviti domaće lisnato tijesto, osnovne kreme i biskvite, ali i popularne slastice poput muffina i cupcakesa. Oba stupnja Škole slastičarstva vode uspješne blogerice Andrea Cukrov i Anja Bajt.
Vjerujemo da ne mogu svi planirati mjesecima unaprijed pa predlažemo da pogledate i jednodnevne tečajeve slastičarstva i kuhanja. Nevjerojatno je koliko tehnika i trikova možete naučiti u jedno popodne, a najbolje je što sva jela možete tamo i isprobati.
Ako ste zainteresirani za kinesku i japansku kuhinju ili pak francusku, rujan je sretan mjesec za vas. Na japansku se gastro avanturu možete otisnuti već u utorak 12. rujna i naučiti spremati sushi i gyozu. Tjedan dana kasnije vas čekaju pita od luka, čokolada torta, Quiche i još nekoliko francuskih delicija, a 26. rujna možete usavršiti pripremu pržene riže i različitih proljetnih rolica.
Za sve koji preferiraju dobru čašu vina i žele naučiti više o sortama, sparivanju i kušanju, organizira se Mala vinska škola. Ako ste skloniji craft pivama, preporučujemo Mala pivsku školu. Obje radionice uključuju i isprobavanje, ali i opušteni razgovor sa stručnjacima i vrijeme za mnoga pitanja koja imate.
Za plan radionica, termine, cijene i popuste posjetite stranicu Centra za kulturu prehrane, a u nastavku možete pročitati kako je nama bilo na radionicama u prethodnoj sezoni.