Najave 22. kolovoza 2017.

Nova prilika za usavršavanje vaših gastro vještina

Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Centar za kulturu prehrane uskoro započinje novu sezonu radionica. Ako ste ambiciozni kuhar amater, provjerite raspored radionica i naučite nove vještine u ugodnoj atmosferi i uz stručno vodstvo.

Novi ciklus započinje 7. rujna, panna cottom i zabaglione kremom, na prvoj od šest radionica u sklopu Škole slastičarstva 2. Kroz nekoliko mjeseci možete savladati zahtjevnije tehnike i otići sretni – s receptima i diplomom. Cijenu, termine i plan rada možete proučiti na stranicama Centra.

Ako mislite da još uvijek trebate usvojiti neke osnove, pravi izbor za vas je Škola slastičarstva 1 koja počinje tjedan dana kasnije, 14. rujna, i traje sve do lipnja. Do posljednjeg ćete susreta znati napraviti domaće lisnato tijesto, osnovne kreme i biskvite, ali i popularne slastice poput muffina  i cupcakesa. Oba stupnja Škole slastičarstva vode uspješne blogerice Andrea Cukrov i Anja Bajt.

Vjerujemo da ne mogu svi planirati mjesecima unaprijed pa predlažemo da pogledate i jednodnevne tečajeve slastičarstva i kuhanja. Nevjerojatno je koliko tehnika i trikova možete naučiti u jedno popodne, a najbolje je što sva jela možete tamo i isprobati. 

Ako ste zainteresirani za kinesku i japansku kuhinju ili pak francusku, rujan je sretan mjesec za vas. Na japansku se gastro avanturu možete otisnuti već u utorak 12. rujna i naučiti spremati sushi i gyozu. Tjedan dana kasnije vas čekaju pita od luka, čokolada torta, Quiche i još nekoliko francuskih delicija, a 26. rujna možete usavršiti pripremu pržene riže i različitih proljetnih rolica.

Za sve koji preferiraju dobru čašu vina i žele naučiti više o sortama, sparivanju i kušanju, organizira se Mala vinska škola. Ako ste skloniji craft pivama, preporučujemo Mala pivsku školu. Obje radionice uključuju i isprobavanje, ali i opušteni razgovor sa stručnjacima i vrijeme za mnoga pitanja koja imate.

Za plan radionica, termine, cijene i popuste posjetite stranicu Centra za kulturu prehrane, a u nastavku možete pročitati kako je nama bilo na radionicama u prethodnoj sezoni.

 

Možda vas zanima... Odlična radionica i recept koji ne smijete propustiti Špajza Možda vas zanima... Radionica puna mirisa kruha i fantastičnih namaza Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.