Najave 22. kolovoza 2017.

Nova prilika za usavršavanje vaših gastro vještina

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Centar za kulturu prehrane uskoro započinje novu sezonu radionica. Ako ste ambiciozni kuhar amater, provjerite raspored radionica i naučite nove vještine u ugodnoj atmosferi i uz stručno vodstvo.

Novi ciklus započinje 7. rujna, panna cottom i zabaglione kremom, na prvoj od šest radionica u sklopu Škole slastičarstva 2. Kroz nekoliko mjeseci možete savladati zahtjevnije tehnike i otići sretni – s receptima i diplomom. Cijenu, termine i plan rada možete proučiti na stranicama Centra.

Ako mislite da još uvijek trebate usvojiti neke osnove, pravi izbor za vas je Škola slastičarstva 1 koja počinje tjedan dana kasnije, 14. rujna, i traje sve do lipnja. Do posljednjeg ćete susreta znati napraviti domaće lisnato tijesto, osnovne kreme i biskvite, ali i popularne slastice poput muffina  i cupcakesa. Oba stupnja Škole slastičarstva vode uspješne blogerice Andrea Cukrov i Anja Bajt.

Vjerujemo da ne mogu svi planirati mjesecima unaprijed pa predlažemo da pogledate i jednodnevne tečajeve slastičarstva i kuhanja. Nevjerojatno je koliko tehnika i trikova možete naučiti u jedno popodne, a najbolje je što sva jela možete tamo i isprobati. 

Ako ste zainteresirani za kinesku i japansku kuhinju ili pak francusku, rujan je sretan mjesec za vas. Na japansku se gastro avanturu možete otisnuti već u utorak 12. rujna i naučiti spremati sushi i gyozu. Tjedan dana kasnije vas čekaju pita od luka, čokolada torta, Quiche i još nekoliko francuskih delicija, a 26. rujna možete usavršiti pripremu pržene riže i različitih proljetnih rolica.

Za sve koji preferiraju dobru čašu vina i žele naučiti više o sortama, sparivanju i kušanju, organizira se Mala vinska škola. Ako ste skloniji craft pivama, preporučujemo Mala pivsku školu. Obje radionice uključuju i isprobavanje, ali i opušteni razgovor sa stručnjacima i vrijeme za mnoga pitanja koja imate.

Za plan radionica, termine, cijene i popuste posjetite stranicu Centra za kulturu prehrane, a u nastavku možete pročitati kako je nama bilo na radionicama u prethodnoj sezoni.

 

Možda vas zanima... Odlična radionica i recept koji ne smijete propustiti Špajza Možda vas zanima... Radionica puna mirisa kruha i fantastičnih namaza Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.