“Mislimo da su nam se svima navike podosta promijenile od pandemije i da su nam dnevni eventi puno zanimljiviji pa smo zato organizirali party koji počinje u 10 sati. Između ostalog, kao coffee shop, prikladno je da i ako slavimo - slavimo od ujutro”, kaže nam Lori Brnić, vlasnica Filteraja koja u subotu, na Dan planeta Zemlje priprema party pod nazivom ‘No waste, all taste’.
Zato su kokteli koje Peaches&Cream ekipa ima u planu i prilagođeni prijepodnevnom terminu, pa sve posjetitelje čekaju lagana i osvježavajuća pića, idealna za prijepodnevno osvježenje uz slastice i dobru glazbu – što, priznat ćete, zvuči kao predivan uvod u vikend!
Kako ste osmislili cijelo događanje i koja mu je svrha?
Glavni cilj nam je bio da obilježimo Dan planeta Zemlje u pozitivnom i motivirajućem tonu kakav je i osnova našeg koncepta. Kako je opća komunikacija o klimatskim promjenama i našem utjecaju na naš dragi planet Zemlju jako alarmantna i zabrinjavajuća, smatramo da to dosta i utječe na prisustvo anksioznosti i stresa.
A mislimo da to dvoje u prevelikim količinama jako utječe na naš optimizam i taj "i ja mogu utjecati" mindset što je jako demotivirajuće i često nam donosi kontraefekt. Tako da smo kod nas usmjereni uvijek na pozitive, na male promjene kojima doprinosimo i na približavanje održivog života našoj svakodnevici.
Koje ćete koktele i slastice ponuditi posjetiteljima?
Kokteli koje nam osigurava Peaches&Cream bar bit će na bazi Jack Danielsa, odnosno njihovih novih edicija Jack Daniels Bonded i Triple Mash te često preskočenih dijelova namirnica. Odlučili su se za tu kombinaciju jer je zanimljivo da i u samoj proizvodnji Jack Danielsa 99% materijala i nusproizvoda u iskoriste ponovno ili recikliraju, što je stvarno pohvalan trud!
Bonded in paradise je koktel koji je upariti JD Bonded s cordialom od kore ananasa i crvenog papra i sodom kako bi dobili jedno slatkasto papreno osvježenje od kora koje većina nas odbaci dok je Ginger & Mash koktel na bazi JD Triple Masha s cordialom od korice limuna i sode. Da, i korica đumbira je iskoristiva!
Za slastice nam se kao i uvijek brine Juraj Močilac s bloga Žlica šećera i uz već popularne opcije poput banana breada, torte od bijele čokolade i matche, i torte od čokolade i maline (koja iskorištava pulpu koja nam ostaje od proizvodnje mlijeka) pripremamo 2 poslastice koje će biti dostupne samo ovog vikenda: strawberry chips cookiese i mini tortice s kavom!
Mini tortice od kave iskorištavat će talog naše kave u svom biskvitu, a strawberry cookies iskorištava pulpu badema od našeg pravljenja mlijeka :) U principu i u pićima i u slasticama smo gledali da nekako istaknemo namirnice koje su često pregledane, a iz njih se mogu stvoriti jako slasne stvari .
Tko je sve pozvan na vaš event?
Pozvani su svi koji žele iskusiti nešto novo i fino, koji žele jednostavno proslaviti Dan planeta Zemlje u pozitivnom tonu, ili jednostavno uživati u napokon najavljenom suncu za vikend.
Detaljniji program smo objavili i na Instagramu ali evo nekoliko detalja: U petak, u 17 sati chatamo o parfemima - nakon čistoće bio bi red da se namirišemo. Jeste li znali da Zagreb ima i refill parfume shop? @equivalenzahr nalazi se u Teslinoj, ali u petak nam dolaze u goste i odgovarati na sva naša pitanja.
U subotu, od 10 do 16 sati, kreće slavlje Dana planeta Zemlje! @peaches_and_cream_bar radi nove zero waste koktele s često preskočenim dijelovima voća/food wasteom, a dok pijuckamo koktele moći ćemo se zasladiti posebnim izdanjima @zlicasecera slastica.
Za to vrijeme za dobru vibru će se brinuti @einfakinn, a uz dobru vibru kažu da će biti i dobro vrijeme - stoga je naša stražnja terasa pravo mjesto gdje trebate biti. Na koncu, u 17 sati slijedi i finalna radionica - nakon zabavljanja, ispisivat ćemo poruke za Zemlju na naše tote torbe - i to uz stručno vodstvo.