Najave 03. ožujka 2023.

Od prave majstorice doznaj sve tajne vučenog tijesta!

Marija Herjavić Jerkić
Marija Herjavić Jerkić foto: Instagram @marija.h.j
gastro postao gastro.24sata.hr
Blogerica Marija Herjavić Jerkić, pobjednica natječaja Gastro zvijezda 2022., počela je držati kulinarske radionice, a sljedeća, koja je na programu 16. ožujka, bavit će se izradom vučenog tijesta

Blogerica Marija Herjavić Jerkić, pobjednica natječaja Gastro zvijezda 2022. u kategoriji Najbolji kadar, u proteklom je razdoblju pratitelje na Instagramu oduševljavala prefinim krafnama koje su postale pravi hit. No na njezinom profilu možeš pronaći i brojne druge recepte – od kolača, torti, slanih i slatkih pita, preko tjestenine do pizze i finoga kruha… baš sve što volimo.

 

Možda vas zanima... Marija Herjavić Jerkić: Kuhanje je mojih 'pet minuta' za punjenje baterija Špajza

 

Inače, Marija je i prava majstorica vučenog tijesta – onog koje nam je potrebno za štrudle i bureke. Pa ako ti izrada vučenog tijesta ne ide, zašto ne potražiš njezin savjet? Marija, naime, drži odlično posjećene radionice u novom kulinarskom studiju Kotluša u centru grada, a njezina sljedeća radionica bit će posvećena upravo izradi vučenog tijesta.

"Sad kad su se malo slegli dojmovi, da se osvrnem na svoju prvu kulinarsku radionicu. Vjerujem da svi znate koliko obožavam kuhanje i guštam u tome, i drago mi je da se to na radionici i prepoznalo. Već sam dulje vrijeme razmišljala o tome da počnem držati radionice, jer me svako malo netko pitao upravo o tome. Veliki sam perfekcionist i to me često koči, jer želim da sve što radim bude baš kako treba. Sad sam, napokon, u suradnji s ekipom Studija Kotluša odlučila krenuti s time.

Ono što vam mogu obećati jest da ću na svojim radionicama dati sve od sebe da vam prenesem svoje znanje i vjerujem da će nakon radionica neki još više zavoljeti kuhanje. Na prvoj radionici jako me ulovila trema, no ubrzo sam se opustila i toliko guštala u svakoj sekundi, te zaista s ljubavlju prenosila svoje znanje polaznicama. Neopisivo sam sretna i ispunjena kako je sve prošlo. Hvala svima koji su mi pomogli u tome, a posebno Mihaeli i Vedranu iz Kotluše", poručila je Marija.

 | Author: Instagram @marija.h.j Marija Herjavić Jerkić foto: Instagram @marija.h.j

Kako otkrivaju iz Studija Kotluša, za Marijinu novu radionicu koja će se održati u četvrtak 16. ožujka, stigle su prijave i upiti i prije službene objave datuma, a polaznici će za cijenu od 60 eura (100 eura je cijena za dvije osobe) naučiti umijesiti i razvući najtanje tijesto te praviti bureke i pite, slatke i slane.

Donosimo Marijin recept s protekle radionice iste tematike – za zvrkove od sira.

Zvrkovi od sira

Sastojci – za tijesto:

  • 400 g glatkog brašna
  • 8 g soli
  • 80 g ulja
  • 250 g mlake vode

Sastojci – za nadjev:

  • 500 g svježeg sira
  • 1 malo kiselo vrhnje
  • 1 jaje
  • malo soli
  • nekoliko žlica griza

Postupak:

  1. Za tijesto sve sastojke dobro i dugo umijesi, podijeli na 6 kuglica, naulji, prekrij prozirnom folijom i pusti da odmore neko vrijeme, najbolje preko noći u hladnjaku. Ako tijesto odmara u hladnjaku izvadi ga nekoliko sati prije nego što ga planiraš razvlačiti kako bi se ugrijalo na sobnu temperaturu.
  2. Za nadjev pomiješaj se sastojke.
  3. Tijesto razvuci rukama na nauljenoj podlozi, s jedne strane stavi nadjev, zarolaj, oblikuj zvrkove i peci na 220 stupnjeva dok se porumeni.
  4. Posluži s jogurtom ili kiselim mlijekom.

 

Krafne Možda vas zanima... Krafne Marije Herjavić Jerkić pravi su hit na Instagramu! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.