U restoranu Plavi podrum u Voloskom vinarija Benvenuti odabrala je jučer konačan blend za teran Santa Elisabette iz 2021. godine, ponovno uz pomoć odabranih vinskih stručnjaka. Formiranjem konačnog blenda, već sedmi put zaredom, priveden je kraju kompleksan proces rađanja najtraženijeg terana u Hrvatskoj.
Nikola i Albert Benvenuti, vlasnici poznate vinarije Benvenuti, i ove godine okupili su odabrani tim sommeliera i vinskih stručnjaka koji su zajedno s njima kroz slijepo kušanje odabrali finalnu kupažu za njihov proslavljeni teran.
Biranje finalne kupaže Santa Elisabette
Lijepa tradicija koja traje već 7 godina
Proces konačnog odabira ponavlja se od 2015. godine, kada je pripremljena prva berba Santa Elisabette. Od tada se, početkom svake godine, u Voloskom okuplja komisija koja bira najbolji blend koji se zatim puni u boce i ide na daljnje odležavanje sve do jeseni, kada se lansira na tržište i kada vinarija Benvenuti, kao i svake godine, brojnim vinskim stručnjacima i suradnicima svečanom promocijom predstavi novu Santa Elisabettu.
Komisiju koja je ove godine sudjelovala u odabiru konačnog blenda Santa Elisabetta iz 2021. godine činili su: Daniela Kramarić, Sandi Paris, Emil Perdec, Marko Rundek, Kristijan Harjač, Tomislav Mikinac, Goran Petrić, Zoran Gregorović, Ivan Trbušić, Saša Špiranec i drugi.
Kako je izgledalo kušanje u Plavom podrumu pogledaj u galeriji...