U današnje vrijeme problem nam je i kad pola sata trebamo čekati hranu iz dostave. No u Japanu su i dan-danas ljudi spremni čekati nevjerojatne 43 godine kako bi kušali najukusnije japanske mesne krokete.
Da, ovo uistinu zvuči nadrealno, no to je činjenica. A koji je razlog što su ljudi spremni toliko dugo čekati kako bi kušali ovaj specijalitet s vrhunskom Kobe govedinom? Naravno, njihov nevjerojatan okus zbog kojeg ljudi pristaju na sve. Pa tako i dugo čekanje.
Lista čekanja od 43 godine
Štoviše, tijekom godina vrijeme čekanja na ovaj specijalitet iz mesnice Asahiya u gradu Takasagu u zapadnog Japanu, u prefekturi Hyogo. Na čelu mesnice trenutačno je Shigeru Nitta, pripadnik treće generacije obitelji koja vodi ovaj posao, nastao prije gotovo 100 godina.
Glavni specijalitet su im već spomenuti slavni Extreme kroketi, punjeni krumpirom i začinjenom premium Kobe govedinom, koje prodaju zamrznute, a, kako biste ih uopće mogli naručiti, trebate čekati 43 duge godine. Osim ovih kroketa, nude i druge krokete s Kobe govedinom, koja doduše nije premium kvalitete, ali je i dalje vrlo kvalitetna, pa se tako na njihove Premier Kobe beef krokete čeka "samo" 4 godine!
Pristupačna cijena je prioritet - svi ih moraju probati
Neko vrijeme nisu proizvodili svoje slavne krokete jer nisu bili profitabilni. Naime. Gospodin Nitta smatra kako oni moraju imati pristupačnu cijenu kako bi ih svi mogli kušati te time dobiti priliku da probaju vrhunsku govedinu.
No ipak ih je na kraju vratio u ponudu te porcija Extreme kroketa stoji oko 18 eura, a uključuje 5 velikih, slasnih, hrskavih kroketa. Samo u siječnju naručilo ih je 63.000 ljudi!
Ako ti se ipak ne da čekati 43 godine na vrhunske krokete, postoje u ovoj sve slavnijoj mesnici i drugi zalogaji koji se mogu kušati puno ranije. Pa su tako u ponudi Tor Road kroketi od slabine i slanine za 3 eura po porciji, ili pak Kitanozaka kroketi punjeni mesom s manje masnoće koji stoje 2,4 eura po porciji.