Najave 30. rujna 2024.

Pivo i praline od buče moći će se kušati na Bučijadi

bučijada ivanić
Bučijada u Ivanić-Gradu održat će se od 4. do 6. listopada
foto: Damir Špehar/PIXSELL
Tradicionalna Bučijada u Ivanić-Gradu će se održati od petka 4. listopada do nedjelje 6. listopada

Bučnica, juha od buče, rižoto, fritule, njoki... sve s omiljenim jesenskim plodom doslovno obožavamo! Buča, bundeva, tikva koristi se u brojnim slanim jelima, od nje pravimo i divne slastice poput slatkog kruha, brownieja, pite od bundeve i drugih. I zato svake godine s nestrpljenjem čekamo da počne Bučijada u Ivanić-Gradu kako bismo se do mile volje nauživali buče, nabavili fine domaće proizvode i eventualno pronašli i neku novu ideju što sve možemo s bučom.

Bučnica s makom Možda vas zanima... Jednostavno savršena - bučnica s makom Recepti njoki od bundeve Možda vas zanima... Njoki od bundeve za koje ti trebaju samo 3 sastojka! Recepti

Ovogodišnje izdanje popularne Bučijade u Ivanić-Gradu održat će se od petka 4. listopada do nedjelje 6. listopada. Najveći dio prodajnih i ugostiteljskih aktivnosti (prodajni sajam bučinog ulja, buća, bučinih proizvoda, ostalih poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina) tradicionalno se održava u centru grada na tržnici Maznica, u Moslavačkoj ulici, Ulici kralja Tomislava i na Trgu Vladimira Nazora.

bučijada ivanić | Author: Borna Filić/PIXSELL Bučijada u Ivanić-Gradu foto: Borna Filić/PIXSELL Bučijada ivanić | Author: Slavko Midžor/PIXSELL Bučijada u Ivanić-Gradu foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Bit će tu i kremšnita od buče

Organizatori ove godine očekuju više od 170 izlagača, a posebna atrakcija bit će dolazak proizvođača bučinog ulja iz cijele Hrvatske. Moći će se degustirati i kupiti i pivo od buče, praline punjene bučinom namazom, bučnice, bučokremšnite i ostale proizvode od buče.

U ponudi će biti i drugi domaći poljoprivredni proizvodi (koji nisu od buče), a na Bučijadi će sudjelovati i veliki broj kreativaca. Središnji gradski park bit će ukrašen mnoštvom detalja i skulptura od buča.

Možda vas zanima... Juha, njoki i bučnica: 3 domaća recepta s bundevom koja ćeš željeti pripremati stalno iznova Najave

Bučijada ivanić | Author: Slavko Midžor/PIXSELL Bučijada u Ivanić-Gradu foto: Slavko Midžor/PIXSELL Bučijada ivanić | Author: Slavko Midžor/PIXSELL Bučijada u Ivanić-Gradu foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Mala Bučijada za najmlađe

U subotu u nedjelju održat će se i Mala Bučijada koja će nuditi zanimljive i zabavne sadržaje za djecu, radionice i igraonice. Posjetitelji koji žele istražiti i okolicu Ivanić-Grada mogu posjetiti primjerice Posavski kukuruzni labirint.

Glazbeni program počinje u petak, a organiziran je i niz radionica. Ostala ugostiteljska ponuda je dostupna na Trgu Vladimira Nazora, Sportskom parku Zelenjak i u ugostiteljskim objektima u Ivanić-Gradu. Do Ivanić-Grada možete se, osim vlastitim prijevozom, doći i Bučko-Expressom. Detaljan program sa satnicom dostupan je ovdje.

Bučijada ivanić | Author: Slavko Midžor/PIXSELL Bučijada u Ivanić-Gradu foto: Slavko Midžor/PIXSELL Bučijada ivanić | Author: Slavko Midžor/PIXSELL Bučijada u Ivanić-Gradu foto: Slavko Midžor/PIXSELL Bučijada ivanić | Author: Slavko Midžor/PIXSELL Bučijada u Ivanić-Gradu foto: Slavko Midžor/PIXSELL brownie s bundevom Možda vas zanima... SLATKA JESEN Fenomenalan brownie s bundevom Recepti vafli od bundeve Možda vas zanima... VAFLI OD BUNDEVE Jesen nikad nije bila tako slatka Recepti Kolač od bundeve Možda vas zanima... DESERT DANA Jednostavan jesenski kolač od bundeve Recepti pire od bundeve Možda vas zanima... PIRE OD BUNDEVE Kako ga napraviti i spremiti za zimu Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.