Najave Zagreb Chill&Grill festival 28.4. - 1.5. / Bundek 24. travnja 2018.

Pivovara Crafter's: Ozbiljni igrači u craft svijetu

foto: Crafter's
gastro postao gastro.24sata.hr
Iako su najpoznatiji po svom zimskom specijalu s divnom aromom vanilije, za Crafter's ste vjerojatno čuli tek kad je objavljeno da će upravo oni opskrbiti INMusic svojim pivama!

Kako smo o ulasku na INMusic već pričali na Gastro.hr-u, vrijeme je da saznamo i neke druge stvari vezane uz Crafter's koji prvi put sudjeluje na Zagreb Chill&Grillu! S nama je u društvu master brewer Silvije Boroša.

 

 | Author: Crafter's foto: Crafter's

 

Imate li tremu od našeg Festivala na Bundeku i koja su vaša očekivanja?

Lako je tremu prebroditi čašom dobrog piva, tako da i ako je ima neće dugo, bitno je samo da se svi dobro zabavimo, počastimo termički obrađenim delicijama i sve to uz pratnju vrhunskih piva iz naših malih radionica jer što ima bolje od čestitog komada mesa s grila uz pratnju vrhunskog piva i sve to uz dobru glazbenu kulisu u prirodi .

Koliko ćemo vaših craftova imati priliku probati?

Na Zagreb Chill&Grillu točimo Hopper, pivo koje će napojiti INMusic, radi se o laganoj i iznimno pitkoj session IPA-i koja uz lagane biljne, cvjetne i citrusne note te malim postotkom alkohola omogućuje da u njemu možete uživati cijeli dan. Za zahtjevnija nepca točimo SWITCH, IPA-u dodano obogaćenu raženim sladom, vrhunska tehnologija koja se primjenjuje u pivovari Crafter's izvukla je maksimalno moguće iz sastojaka Switcha, pa će se uobičajene arome predstaviti u najboljem svjetlu. Okusi će vam na nepcu ostajati dugo jer je tijelo puno, gusto, no to vas neće previše zabrinjavati jer će gorki, suhi završetak vabiti za još, najbolje od kombinacije tropskog voća i plodova kontinentalnih polja.

Možete li nam preporučiti neko vaše pivo uz određeni komad mesa s roštilja?

U svakom slučaju preporučujem hopper za vrijeme pripreme sastojaka i uz sam čin pečenja istih, dok Switch svakako preporučujem kao desert nakon, oni hrabriji mogu i obrnutim redom. Swing lijepo upotpunjuje dobar burger ili sočni komad piletine čak i uz dobro začinjenu hranu, Chimney je dobro društvo uz pošteni ramstek ili beefsteak, Glider tradicionalno uz bratwurst ili piletinu, čak izvrsno paše i uz salate!

Kakvi su trendovi u svijetu što se tiče craft pivarstva i piva?

Uglavnom u porastu, rijetki su slučajevi gdje craft pivovara ne uspije u svom cilju, a tu je vjerojatno greška u samom vođenju pivovare. Ljudi diljem svijeta su prihvatili craft iznimno dobro i uvelike pomažu njegovom širenju.

 

 | Author: Crafter's foto: Crafter's

 

Kakva je situacija kod nas? Što se mijenja na bolje, što bi još trebalo poboljšati?

Mislim da je podloga za razvoj pivarstva kod nas iznimno dobra, što i pokazuje rast broja malih neovisnih pivovara, što znači da je i narod prihvatio nova piva relativno dobro, pa eto i naš angažman na najvećem hrvatskom open air festivalu INmusic, pokazuje da se kvalitetna piva iz malih pivovara može nositi i sa zahtjevnijim projektima.

Svaka industrija nosi neku svoju „problematiku“ tako i u pivarstvu ima stvari koje malo usporavaju rast, mislim da bi zakonodavci mogli malo pripomoći razvoju crafta s pojednostavljivanjem zakona ili barem usklađivanjem sa zakonima drugih EU zemalja koje , a s druge strane sami ugostitelji bi mogli biti malo „hrabriji“ i razboritiji kada je u pitanju uvrštavanje crafta u ponudu. 

Što biste savjetovali svima koji još razmišljaju o dolasku na Zagreb Chill&Grill!

Dame i gospodo, i svi vi koji se tako osjećate, bez razmišljanja svaki dan na Zagreb Chill&Grill, povedite djecu, punicu ili punca, svekrvu, baku, djeda, sve koji su vam dragi pa red izvrsnog roštilja, pa red odličnog piva, malo glazbe i opet pivo, uživajte i dobro se zabavite, i naravno sretan 1 maj svima koji slave - uzdravlje i živjeli!

 

 

 

Festival Zagreb Chill&Grill traje od 27.4. do 1.5. na Bundeku Organizator festivala je Gastro.hr, Glavni medijski partner: 24sata. Generalni pokrovitelj je Podravka, ostali partneri su: Pevec, Jamnica - službena voda festivala, Tele2, Labud, Kisko i Permetal, Dukat President, Zvijezda, Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, Mesna industrija Ravlić, NESCAFÉ i TOI TOI.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.