Najave 19. travnja 2024.

Pod Zidom Bistro ima novi proljetni meni

Pod zidom
Marinirani brancin s kremom od rabarbare i gelom od limuna
foto: Press
Šparoge, medvjeđi luk, bob, kopriva, rabarbara…Tim Pod Zidom Bistroa u ponudu je uvrstio 5 novih jela inspiriranih sezonskim namirnicama

Pod Zidom Bistro, koji će u lipnju proslaviti 10. godišnjicu rada, proteklog je vikenda predstavio 5 proljetnih jela. Dostupna su 2 uspješna povratnika od prošle godine i 3 noviteta, koji će u ponudi biti otprilike 2 mjeseca, ovisno o dostupnosti sezonskih namirnica.

Pod Zidom Bistro Možda vas zanima... U Pod Zidom Bistrou kušali smo lagane ljetne koktele! Najave

Stalni gosti vezani uz klasike

"Budući da smo izuzetno zadovoljni a la carte ponudom, i da su naši stalni gosti vezani za klasike poput tatarskog bifteka, gofa, njoka s janjetinom i goveđih obraza, osjećamo da veće promjene na tom planu nisu potrebne.

Sezonska ponuda je stoga prilika za upotrebu kvalitetnih sezonskih namirnica koje nabavljamo od malih lokalnih proizvođača, ali i kreativan outlet za vrhunski i uigrani tim u kuhinji. Ovog smo proljeća proširili sezonsku ponudu na pet jela, a po istom principu ćemo nastaviti i na ljeto", najavio je vlasnik Pod Zidom Bistroa Borna Janeš.

Pod zidom | Author: Press Rižoto od šparoga s kremom od medvjeđeg luka foto: Press Pod zidom | Author: Press Krem juha od graška s pestom od medvjeđeg luka foto: Press

S Dolca na tanjur

Baza sezonske ponude su moćne proljetne namirnice pune okusa i boja, uključujući šparoge, medvjeđi luk, bob, koprivu i rabarbaru.

Iz prošlogodišnje su ponude preuzeta 2 jela koja su gosti odlično prihvatili: rižoto od šparoga s kremom od medvjeđeg luka i krem juha od graška s pestom od medvjeđeg luka. Oba su jela prikladna i za vegetarijance, kao i jedan od noviteta - zeleni ravioli punjeni koprivom i ricottom.

Ljubitelje ribe razveselit će marinirani brancin s kremom od rabarbare i gelom od limuna. U sezonskoj je ponudi i bogato jelo od konfitirane janjeće potrbušine, servirano s pireom od mrkve, bobom u pestu od kelja te salaticom od kovrčavog kelja.

Pod zidom | Author: Press Zeleni ravioli punjeni koprivom i ricottom foto: Press

Pod zidom | Author: Press Pod Zidom ima odličan izbor bezalkoholnih koktela, kao i onih s niskim udjelom alkohola foto: Press

Odličan izbor (prirodnih) vina i (bezalkoholnih) koktela

Uz novitete na jelovniku, gosti mogu uživati i u vinima s bogate vinske liste, koja uključuje i brojna teško dobavljiva i prirodna vina. Odlična opcija za natprosječno tople proljetne dane su i autorski bezalkoholni kokteli i kokteli s niskim udjelom alkohola te domaći ledeni čaj.

Radno vrijeme Pod Zidom Bistroa je od utorka do nedjelje između 12 i 23 sata. Mjesta u restoranu ili na otvorenoj terasi s pogledom na katedralu mogu se rezervirati na www.podzidom.hr ili pozivom na broj 099 325 3600.

Pod zidom | Author: Press Konfitirana janjeća potrbušina s pireom od mrkve, bobom u pestu od kelja te salaticom od kovrčavog kelja foto: Press

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.