Najave 03. srpnja 2023.

U Pod Zidom Bistrou kušali smo lagane ljetne koktele!

Pod Zidom Bistro
Pod Zidom Bistro - novi bezalkoholni kokteli (slijeva nadesno): Mint, Ginger i Berry foto: Pod zidom
gastro postao gastro.24sata.hr
U zagrebačkom Pod Zidom Bistrou predstavljena je nova selekcija laganih alkoholnih i bezalkoholnih sginature koktela, koji su prikladan odabir tijekom ljetnih vrućina, baš kao i njihov Pet-nat nastao u suradnji s plešivičkom vinarijom Šember

Uz odličnu ponudu žestokih pića i bogatu vinsku kartu, koja uključuje i niz etiketa prirodnih vina, omiljena zagrebačka lokacija, Pod Zidom Bistro, ovog ljeta nudi šest autorskih koktela i Pod Zidom Pet-nat. Sve smo ih kušali, a u nastavku, uz sve informacije doznajte i naše dojmove.

No & low kokteli

Gosti sve češće traže piće bogato okusom, uz koje se mogu opustiti bez da se opterećuju time koliko su popili. Upravo iz tog razloga u Pod Zidom Bistrou gosti tijekom ljetne sezone mogu uživati u selekciji tri bezalkoholna i tri koktela čiju bazu čine pića s nižim postotkom alkohola.

 | Author: Pod zidom Pod Zidom Bistro ima novu liniju bezalkoholnih koktela, kao i onih s niskim udjelom alkohola foto: Pod zidom

Bezalkoholni kokteli osvježavajući su miksevi koji se u pripremi i serviranju ne razlikuju bitno od standardnih. Možda se preskače mjerica alkoholnog pića, ali okusom definitivno ne zaostaju. U Pod Zidom Bistrou gostima su na raspolaganju tri takva koktela – Mint, Ginger i Berry. Bezalkoholni kokteli stoje 5,60 eura.

Baza Minta je sirup s mentom koji se servira sa sodom. Ginger je kombinacija đumbira, aronije i sode, a sastavnice Berryja su brusnice, vanilija i soda. Iznenađujuće, najviše nam se svidio Berry - uz suptilne arome vanilije brusnica mu je dala potrebnu svježinu. Među favoritima nam je i gorkasto-ljuti Ginger.

 

Esplanade kokteli Možda vas zanima... Esplanadini bezalkoholni kokteli su pravi hit, kao i oni s niskim udjelom alkohola Najave

 

Pitkost i osvježenje su ključni pojmovi i kad su u pitanju kokteli niskog alkohola. Tea je izvrstan odabir za ljubitelje gina, s dodatkom zelenog čaja, tonika i sode.

Za Americano je potrebno natapati svježe jagode u campariju, a zatim infuzirano piće pomiješati s vermouthom i sodom. Whiskers pak spaja note bijele breskve s whiskeyjem i sodom i upravo ovaj zadnji najviše nam se svidio. Kokteli s niskim odjelom alkohola stoje odod 9,60 do 10,60 eura.

 | Author: Instagram @podzidom_bistro Pod Zidom Pet-nat je kupaža portugisca i plaveca žutog foto: Instagram @podzidom_bistro

Pod Zidom ima vlastiti Pet-nat

Izuzev koktela, novitet je i Pod Zidom Pet-nat, napravljen u suradnji s renomiranom plešivičkom vinarijom Šember. Riječ je o kupaži portugisca i plaveca žutog s niskim alkoholom, napravljenoj drevnom metodom prema kojoj se vino ulijeva u bocu usred fermentacije te se ona zaustavlja hlađenjem.

 | Author: Emina Basara Desert od jagode i kamilice izvrsno prati Pod Zidom Pet-nat foto: Emina Basara

Pod Zidom Pet-nat karakteristične je tamno crvene boje (koja nas je posebno oduševila, podsjeća na boju soka od višnje!), nefiltriran i bogat notama jagoda, trešanja i voća iz kompota. Idealan je izbor za aperitiv, a izvrsno pristaje i uz desert od jagode i kamilice koji je trenutno u ponudi restorana. Za poklonike Pet-nata (među koje se i sami ubrajamo) ovo će biti savršeno ljetno piće.

Baš kao i selekcija no & low koktela, tako je i Pod Zidom Pet-nat pitak i lagan i savršena je obrana od visokih temperatura. Gosti mogu isprobati novu ponudu pića na adresi Pod zidom 5, od utorka do nedjelje između 12 i 23 sata.

 | Author: Emina Basara Odlična ponuda jela u Pod Zidom Bistrou foto: Emina Basara

Izvrsni zalogaji

Iako s niskim alkoholom ili bez alkohola, ipak smo u Pod Zidom Bistrou morali i nešto prezalogajiti. Kušali smo nekoliko predjela i glavnih jela s menija Pod Zidom Bistroa, a ističemo naše glavne favorite (iako bismo i ostala jela rado ponovili). Odličan uvod u ručak bilo je hladno predjelo Burrata (burrata, svježe cherry rajčice, umak od grilanih rajčica, consomme od rajčice, ulje od bosiljka) - čista esencija rajčice na tanjuru, koje može biti i kompletan lagani obrok,

Jako su nam se svidjeli i Njoki s janjetinom (sporo kuhana janjetina, njoki s parmezanom, pesto od bučinih sjemenki, raštika, citrusi, mousse od parmezana) - moćno aromatično jelo za ljubitelje snažnih okusa.

 | Author: Emina Basara Patlidžan foto: Emina Basara

Odlično vegetarijansko jelo (koje ima i svoju vegansku inačicu) jest Patlidžan (glazirani patlidžan, humus od bijelog graha, divlje bilje s Dolca, tostirane sjemenke, lješnjaci, kefir). Glavna zvijezda je naravno patlidžan, ali je tako dobro pripremljen da ovo jelo može razoružati i najveće mrzitelje ovog ljetnog ljubičastog povrća.

 | Author: Emina Basara Izvrstan goveđi file foto: Emina Basara

Sjajan je bio i biftek sa crnim tartufom, bukovačama, celerom i mesnim jusom, a osim mekanog i sočnog goveđeg filea zvijezda jela definitivno je i odlično pripremljeni celer.

Naravno, uz ova sjajna jela nazdravljali smo bezalkoholnim koktelima i koktelima s niskim udjelom alkohola, a za početak druženja odabrali smo Pod Zidom Pet-nat. I vama preporučujemo isti redoslijed, a koktele birajte prema ukusu.

 

Le Kolač - ljetna ponuda Možda vas zanima... Ice Donuts iz Le Kolača novi su ljetni hit, a mi znamo kako su nastale! Recenzije

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.