Srijeda navečer u restoranu Bar&Ton Rougemarin u novozagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti više nikad neće biti ista! Uz zvuke popularne klasične glazbe, muzejsko okruženje, prigušena svjetla i zamamne mirise iz kuhinje, održana je prva Posljednja večera. Ovaj novi koncept večera srijedom, a koji najavljuje izrazito uzbudljivu jesen i zimu u ovom restoranu, osmislio je, tako drugi nego vlasnik Rougemarina, chef Marin Medak.
Prvu Posljednju večeru skuhao je chef Dino Galvagno, a uslijedit će mnoga poznata imena gastro scene, kao što su Mario Mihelj, Mate Janković, Marko Palfi, David Skoko, Damir Tomljanović, Dragan Dragojlović Gaga & Tomislav Škunca Škuf, ali i domaćin Marin Medak.
Presjek Galvagnovih jela života
"Kad me Marin nazvao i pitao da kreiram meni s mojim najdražim jelima koje bih rado pojeo za posljednju večeru, prvo sam pomislio: pa neka bude bilo što samo da ja to ne moram skuhati. No, šalu na stranu, kad sam počeo razmišljati, shvatio sam da su to sve obična jela.
Večeras sam to servirao malo drugačije, ovo je bio presjek jela koje sam u životu napravio, a koja su me obilježila i koja su utjecala na ljude oko mene i njihov doživljaj mene. Salata je primjerice podsjetnik na moj dio života u Njemačkoj. Carbonara me podsjeća na Italiju…. Tako je i s ostalim jelima", otkrio je Dino Galvagno.
Posljednja večera u Bar&Ton Rougemarinu
Posljednja večera u Bar&Ton Rougemarinu
Posljednja večera u Bar&Ton Rougemarinu
Za prvi slijed poslužena je rustikalna salata sa svježim matovilcem s krumpirom, čvarcima i divljom jabukom. Uslijedila je carbonara di mare, morska reinterpretacija talijanskog klasika.
Treći slijed bile su tripice s kremom od graha i ukiseljenim povrćem, slasni podsjetnik na uspješno jelo chefa Galvagna koje je prvi put poslužio prije dosta godina, a postalo je pravi hit.
Uslijedila su pileća jetrica s lukom i heljdom, a potom i odrezak od junećeg srca s palentom i kečapom od šljiva! Desert je, kako kaže chef Galvagno, bakin - kolač od rogača s crnim grožđem i kremom od kozjeg sira.
Posljednja večera u Bar&Ton Rougemarinu
Posljednja večera u Bar&Ton Rougemarinu
Posljednja večera u Bar&Ton Rougemarinu
Posljednja večera u Bar&Ton Rougemarinu
Svake srijede nova Posljednja večera
Svaka srijeda, tijekom jeseni i zime, ponudit će u Bar&Ton Rougemarinu novu Posljednju večeru, meni posebno osmišljen samo za taj dan, bez reprize. Svaki put s potpisom novog chefa.
Chefovi će se u svojim verzijama Posljednje večere poigrati sezonom, teksturama i emocijama, stvarajući priču koja se odvija između zalogaja i gutljaja. Svako jelo bit će jedno poglavlje i jedna priča, a svaka večera novi doživljaj.
Više informacija o rasporedu i rezervacijama za Posljednju večeru, zaprati Instagram profil Bar&Ton Rougemarin.