Rougemarin Bar&Ton otvoren je u Muzeju suvremene umjetnosti u Novom Zagrebu u svibnju, a sada je već postao nezaobilazna adresa za odlične poslovne i hedonističke ručkove, ali i sjajne večere uz nezaboravan provod.
Već na otvorenju chef Marin Medak, vlasnik Rougemarina, najavio je razne programe u tom eklektički uređenom prostoru sa sjajnom hranom, a jedan od njih je i - Posljednja večera. Tada se samo zagonetno smješkao na pitanje o čemu se radi, no sada smo napokon doznali što je po srijedi i kada kreće prva Posljednja večera.
Posljednja večera ili što bi chefovi jeli za posljednji obrok
Posljednje večere su, naime, Medakov novi slasni projekt u kojem će, svake srijede, u Rougemarin Bar&Tonu kuhati po jedan poznati chef, a kuhat će jela koja bi sam poželio jesti da zna da mu je to - posljednja večera. Zanimljiv koncept koji nam se jako sviđa, jer chefovi vole dobro jesti i sigurno će pripremati najfinije stvari.
Prva Posljednja večera održat će se iduće srijede 8. listopada, a kuhat će Dino Galvagno. Ovaj renomirani chef malo se povukao iz javnosti te su stvarno rijetke prilike da se kušaju njegova jela, a ovo je jedna od njih.
Evo i menija od čak 6 sljedova koji je chef Galvagno najavio za svoju Posljednju večeru:
- Matovilac s krumpirom i čvarcima i divljom jabukom
- Pileća jetrica, luk, heljda
- Carbonara di mare
- Pongo
- Tripice, krema od graha, ukiseljeno povrće
- Odrezak od junećeg srca, palenta, kečap od šljiva, jus
- Kolač od rogača, pečene masline, krema od kozjeg sira
Uistinu zanimljiv i neobičan meni u kojem će gosti Galvagnove Posljednje večere definitivno uživati.
Chef Marin Medak
Tko sve kuha?
Kako doznajemo od chefa Marina Medaka, nakon Galvagna svoju verziju Posljednje večere tjedan dana kasnije kuhat će chef Mario Mihelj, a nakon njega slijede i Mate Janković te chef Medak osobno. Sudjelovat će, naravno, i drugi poznati chefovi.
Svoje mjesto na Posljednjoj večeri, koja stoji 68 eura po osobi, može se rezervirati na telefon 091 333 1121. Posljednje večere traju od 20 do 23 sata.