Najave 02. listopada 2025.

Rougemarin Bar&Ton priprema prvu Posljednju večeru, a kuha Dino Galvagno

Neobična večera by Medak i Galvagno
Dino Galvano kuha prvu Posljednju večeru
foto: Bojan Haron Markičević
Prva Posljednja večera u Rougemarin Bar&Tonu održat će se u srijedu 8. listopada, a kuha chef Dino Galvagno. Osmislio je meni od 6 sljedova kakav bi i sam rado pojeo da zna da mu je to posljednji obrok

Rougemarin Bar&Ton otvoren je u Muzeju suvremene umjetnosti u Novom Zagrebu u svibnju, a sada je već postao nezaobilazna adresa za odlične poslovne i hedonističke ručkove, ali i sjajne večere uz nezaboravan provod.

Već na otvorenju chef Marin Medak, vlasnik Rougemarina, najavio je razne programe u tom eklektički uređenom prostoru sa sjajnom hranom, a jedan od njih je i - Posljednja večera. Tada se samo zagonetno smješkao na pitanje o čemu se radi, no sada smo napokon doznali što je po srijedi i kada kreće prva Posljednja večera.

Bar&Ton, RougeMarin, Marin Medak Možda vas zanima... Mjesec dana nakon otvorenja Rougemarin Bar&Ton sjajno se uhodao, ovo su moji favoriti s menija Recenzije

Posljednja večera ili što bi chefovi jeli za posljednji obrok

Posljednje večere su, naime, Medakov novi slasni projekt u kojem će, svake srijede, u Rougemarin Bar&Tonu kuhati po jedan poznati chef, a kuhat će jela koja bi sam poželio jesti da zna da mu je to - posljednja večera. Zanimljiv koncept koji nam se jako sviđa, jer chefovi vole dobro jesti i sigurno će pripremati najfinije stvari.

Prva Posljednja večera održat će se iduće srijede 8. listopada, a kuhat će Dino Galvagno. Ovaj renomirani chef malo se povukao iz javnosti te su stvarno rijetke prilike da se kušaju njegova jela, a ovo je jedna od njih.

Evo i menija od čak 6 sljedova koji je chef Galvagno najavio za svoju Posljednju večeru:

  • Matovilac s krumpirom i čvarcima i divljom jabukom
  • Pileća jetrica, luk, heljda
  • Carbonara di mare
  • Pongo
  • Tripice, krema od graha, ukiseljeno povrće
  • Odrezak od junećeg srca, palenta, kečap od šljiva, jus
  • Kolač od rogača, pečene masline, krema od kozjeg sira

Uistinu zanimljiv i neobičan meni u kojem će gosti Galvagnove Posljednje večere definitivno uživati.

tanjur, žlica Možda vas zanima... Ovo su jela koja ljudi biraju za posljednji obrok Najave gordon ramsay Možda vas zanima... Da bira posljednji obrok, Gordon Ramsay odabrao bi... Špajza adele Možda vas zanima... Slavna Adele otkrila što bi naručila za posljednji obrok Najave

Bar&Ton, RougeMarin, Marin Medak | Author: Bojan Haron Markičević Chef Marin Medak foto: Bojan Haron Markičević

Tko sve kuha?

Kako doznajemo od chefa Marina Medaka, nakon Galvagna svoju verziju Posljednje večere tjedan dana kasnije kuhat će chef Mario Mihelj, a nakon njega slijede i Mate Janković te chef Medak osobno. Sudjelovat će, naravno, i drugi poznati chefovi.

Svoje mjesto na Posljednjoj večeri, koja stoji 68 eura po osobi, može se rezervirati na telefon 091 333 1121. Posljednje večere traju od 20 do 23 sata.

Rougemarin Bar&Ton Možda vas zanima... Novi Zagreb dobio restoran gdje caruju super hrana i odlična zabava, otvoren je Rougemarin Bar&Ton! Recenzije

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.