Najave 12. veljače 2024.

Provedi savršenu večer u Maredu uz vina i tartufe

Maredo, vinske večeri
Mardo foto: PR
gastro postao gastro.24sata.hr
Večer sljubljivanja jela s Karlić tartufima i odličnih vina Franković u popularnom zagrebačkom restoranu Maredo najavljena je za utorak 13. veljače

U popularnom zagrebačkom restoranu Maredo sutra će svi gastroljupci moći uživati u slasnim jelima i vrhunskim vinima. Naime, na rasporedu je slasna večera u kojoj će jela biti pripremljena s Karlić tartufima, a pratit će ih vina Franković.

"Sljubljivanje prvorazrednih tartufa i vina je iskustvo koje ćeš prepričavati prijateljima, a oni svojim prijateljima. Uđi u gastro i eno svijet Franković u Maredu 13. veljače u 20 sati!", poručuju iz Mareda.

tartufi | Author: Srećko Niketić/PIXSELL Ivana i Radmila Karlić foto: Srećko Niketić/PIXSELL

Arancin s tartufima - kakva raskoš!

A otkrili su nam i sjajan sutrašnji meni. Kao amuse bouche poslužit će tako arancino di tartufo s kečapom od šumskih gljiva, prahom od vrganja, crnim tartufima i carpacciom od gljiva, uz koji će se piti pjenušac Franković Stella 2023.

 

Maredo, vinske večeri Možda vas zanima... Maredo pokreće vinske večeri, prva gostuje vinarija Galić Najave

 

Za prvi slijed najavljeno je jelo krumpir, jaja, tartuf (pjenasti krumpir, sous vide žumanjak, ribani svježi bijeli tartuf, pileća mast) uz koje će se piti Malvazija Franković 2022. Drugi slijed je pileća terina (hrskava pileća kožica, krema od karameliziranog celera, slama od celera, bijeli tartuf, tamni pileći umak) te vino Cuvee Filiam Franković 2020.

Vina Franković | Author: Vina Franković Vinarija Franković foto: Vina Franković

Janjeći file super ide uz tartufe

Treći slijed bit će janjeći file s kremom od samoniklog bilja, janjećim umakom s teranom, crnim zimskim tartufom, mladim lukom i pommes fondantom, uz vino Teran Franković 2018. Za desert najavljen je Tartufo uz Muškat Franković 2022.

Jedva čekamo kušati sve ove divne i divno sljubljene okuse, a ako i ti želiš prisustvovati večeru rezerviraj svoje mjesto na vrijeme. Cijena po osobi je 90 eura.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.