Najave 15. travnja 2024.

Riječki restoran Nebo gostuje u zagrebačkom Marbleu

Nebo, Marble Steakhouse
Zajedno će kuhati Gabriela Filca i Deni Srdoč iz riječkog Neba te Tomislav Trboglav iz zagrebačkog Marble Steakhousea
foto: Facebook @Marble Steakhouse Zagreb
U novozagrebački restoran Marble Steakhouse idućeg utorka 23. travnja gostuje riječki restoran Nebo, a uz 6 sljedova jela kušat će se vina nove, zanimljive hercegovačke vinarije Knebu

Nakon što je prošli tjedan u novozagrebačkom restoranu Marble Steakhouse održana promocija odličnog vina Haiku5 vinarije Šoškić s Plešivice, ovo novo mjesto za dobru hranu postaje omiljena lokacija za razna gostovanja i promocije vina i vinarija.

Tako će se već idućeg utorka 23. travnja u Marble Steakhouseu održati jedinstven gastronomski događaj – gostovanje riječkog restorana Nebo, koji nosi jednu Michelinovu zvjezdicu, te predstavljanje relativno nove hercegovačke vinarije Knebu.

marble steakhouse Možda vas zanima... Bili smo na otvorenju Marble steakhousea Najave

Marble Steakhouse Zagreb | Author: Facebook @Marble Steakhouse Zagreb Chef Tomislav Trboglav foto: Facebook @Marble Steakhouse Zagreb

U Marble stižu Nebo i Knebu

Gostujući restoran Nebo, predvođen chefom Denijem Srdočem i cheficom Gabrielom Filcom te sommelierom Tomislavom Mikincem bit će zadužen za 3 slijeda ove nezaboravne večer, a 3 slijeda pripremat će i tim Marble Steakhouse predvođen chefom Tomislavom Trboglavom i sommelierom i voditeljem restorana Goranom Petrićem.

Marble Steakhouse Zagreb | Author: Facebook @Marble Steakhouse Zagreb Gabriela Filca i Deni Srdoč foto: Facebook @Marble Steakhouse Zagreb Deni Srdoč i Gabriela Filca Možda vas zanima... Nasljednica Denija Srdoča u Nebu je sjajna Gabriela Filca Kolumne

Vinogradi na visokoj nadmorskoj visini

Tijekom večere moći će se kušati odlična vina nove hercegovačke vinarije Knebu. Ova vinarija iz Tomislavgrada posebna je po tome što se njezini vinogradi od 15 hektara nalaze na čak 965 metara nadmorske visine, na osunčanim padinama Duvanjskog polja.

Riječ je o jednoj od najviših pozicija za uzgoj vinove loze na svijetu. Upravo zbog nadmorske visine na kojoj se nalaze njihovi vinogradi u njima se ne uzgajaju tipične hercegovačke sorte, već internacionalne sorte chardonnay, sauvignon blanc, traminac, crni pinot i merlot.

Odličnu hranu i vina svojom glazbom pratit će Joe Pandur Organic3. Cijena večere (6 sljedova + wine airing) iznosi 150 eura po osobi, a rezervacije su moguće na broj 01/2201-500.

Knebu | Author: Instagram @knebuwinery Vinogradi vinarije Knebu foto: Instagram @knebuwinery Marble Steakhouse Zagreb | Author: Facebook @Marble Steakhouse Zagreb Knebu chardonnay 2021. foto: Facebook @Marble Steakhouse Zagreb

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.