Najave 26. rujna 2024.

Sanja Vejnović obožava kolače, a sada je tu i njezin "Slatki život"

sanja vejnović
Nova kuharica Sanje Vejnović "Slatki život"
foto: Mozaik knjiga
Omiljena domaća glumica Sanja Vejnović već nas je oduševila prvom kuharicom "Iz moje kuhinje, s ljubavlju", a sada s ponosom predstavlja svoju novu kuharicu "Slatki život" u kojoj je 150 slatkih recepata!

Omiljena domaća glumica Sanja Vejnović prava je majstorica slanih i slatkih jela, u što smo se svi uvjerili listajući njezinu prvu kuharicu "Iz moje kuhinje s ljubavlju". Neka od jela iz ove odlične kuharice kušala sam i u Sanjinu društvu, neka sam isprobala kod kuće. Uglavnom, ova kuharica stalno se lista kod mene doma.

sanja vejnović kuharica Možda vas zanima... Glumica Sanja Vejnović najavila novu kuharicu! Najave

Više od 100 recepata i sjajnih fotografija

I zato jako veseli vijest da Sanja ovih dana ponosno promovira svoju novu kuharicu "Slatki život" u izdanju Mozaika knjiga. Slatka kuharica Sanje Vejnović donosi 150 recepata - od torta i tortica, preko pita i pitica, kolača i kolačića (kremastih, biskvitnih, dizanih i lisnatih), do keksića, krema i brojnih drugih nezaobilaznih slastica.

Sanjine recepte u knjizi prate izvrsne fotografije. Nije čudo, jer snimio ih je još jedan umjetnik - Goran Mećava, Sanjin suprug, prema profesiji filmski snimatelj, i više nego pozvan da ih fotografira, a uz to česti i dugovječni kušač Sanjinih jela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanjic (@sanjavejnovic)

Već stižu pohvale gastronomskih stručnjaka

"Veliki sam ljubitelj slatkog, pa me ova slatka kuharica odmah oduševila. Da je Sanja Vejnović vrlo ozbiljna kuharica, pokazala je već svojom prvom, 'slanom' knjigom... Priprema kolača ne podnosi ni najmanju pogrešku. Tu se hoće matematičke preciznosti. I pola grama viška nekog od sastojaka rezultira katastrofom.

Da bi svaka slastica bila savršena, uz osnovni recept, Sanja objašnjava svaku fazu pripreme, odabir posuđa, vremena i temperature pečenja i još pregršt sitnih nijansi koje vode do slatke ekstaze. I to sve iz vlastita, sasvim očito velikog, iskustva", tako je Sanjin "Slatki život" komentirao ugledni gastronomski stručnjak Radovan Marčić.

mozaik knjijga sanja vejnović | Author: Mozaik knjiga Glumica Sanja Vejnović ponosna je autorica dviju odličnih kuharica foto: Mozaik knjiga

Hrabro se upustila u slatku avanturu

"O kreativnosti Sanje kao kuharice govore njezina slatka jela. U njihovoj pripremi uvijek se teži preciznosti i strogom poštovanju mjera. Sanja se u pripravi kolača, uz tu nužnu osnovu, odvažila zaći u gotovo novo polje slastičarstva kombinira postojeće recepte u novu inovativnu slasticu, baš kao da je artisan pastry chef kakve najfinije slastičarnice.

Poznato je i tu nema dvojbe – kad znate napraviti ukusan kolač, onaj od kojeg svima rastu zazubice i od prvog zalogaja izaziva ugodu i ushit, onda ste nesporno i zauvijek dokazano dobar kuhar", poručuju pak iz Mozaika knjiga.

sanja vejnović kuharica | Author: Luka Stanzl/PIXSELL Sanja Vejnović foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Slastice su nezaobilazne na svim obiteljskim stolovima. Prisutne su na svim našim blagdanskim i drugim okupljanjima, proslavama i nedjeljnim popodnevima. Knjiga recepata Sanje Vejnović "Slatki život" donosi brojne prijedloge za deserte koji će odlično ispasti baš svaki put (naravno, ako će čitatelj pažljivo slijediti sve Sanjine upute!) - od jednostavnih kolača do torti koje će zadiviti nama drage ljude. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.