Svaki za sebe rade odlične, jako fine stvari, a još više veseli kada nešto rade zajedno. Jutros me baš razveselila najava posebne večere koja će se ove subote, 15. ožujka s početkom u 21 sat, održati na Voštarnici. Naime, poznati zadarski Picnic - mingle & fun te odličan zadarski chef, majstor za ribu Saša Began pripremaju u Picnicovu prostoru u blizini Sportskog centra Višnjik i poznatih pet nebodera, sjajnu zajedničku večeru na kojoj će se premijerno moći kušati brojni odlični riblji i mesni zalogaji.
"S ekipom iz Picnica sam jako dobar, dolično se slažemo, lijepo surađujemo i uvijek pomažemo jedni drugima. Već smo radili neke projekte zajedno, primjerice za Grad Zadar, a sada se veselimo i ovoj večeri na kojoj će se moći kušati neka moja i neka njihova nova jela", kazao mi je chef Saša Began, kojeg je gastronosmki vodič Gault & Millau Croatia 2023. godine proglasio - Velikim chefom sutrašnjice.
Chef Saša Began na prošlogodišnjem izdanju festivala Taste the Mediterranean u Splitu
Saša Began priprema jela s novog menija njegova restorana Labrax
Goste ove posebne večere čeka meni od čak 10 sljedova jela namijenjenih dijeljenju (popularni sharing meni 😉). Chef Saša Began priprema prvih 6 sljedova - 3 hladna: srdela (marinirana srdela i brioche), tartelette od carpaccio brancina te surf & turf (fois gras, kozica, škamp) te 3 topla: arancini (crni rižot, tartar od kozica), bakalar (panko bakalar, bagna cauda) i cannelloni sa škampima i šafranom.
Kako mi je otkrio chef Began, ova jela naći će se i na novom meniju njegova restorana Labrax koji je otvorio prošle godine, a čija nova sezona kreće 1. travnja te je trenutačno u završnim pripremama za otvorenje.
Meni subotnje večere u Picnicu
Picnic priprema šparoge, zeca, janjetinu i - baskijski cheesecake
Picnic pak priprema sljedove šparoge i jaja (šparoge, krumpir, puina, tartuf, jaja), zec (orzo pasta, zec, jabuka, lučenica), janjetina s bižima (janjetina, biži, njoke, smokva) te slatko (baskijski cheesecake, čokolada i lješnjak).
Iza Picnica su u posljednje vrijeme odlične tematske večere poput one za Dan žena u suradnji s Bokamorrom, kao i večera u suradnji s Mivom ili pak vinarijom Trs, pa ne sumnjam da će i ova na kojoj gostuje chef Saša Began biti odlična. Znam da je ostalo još svega par mjesta pa ljubitelji fine hrane iz Zadra i okolice (ali i oni koji su spremni potegnuti do Zadra radi ove večere), moraju svoje mjesto rezervirati što prije na broj 091/6083864 ili na mail info@picnic.hr. Cijena večere od 10 sljedova po osobi je 44 eura.