Najave 11. ožujka 2025.

Slasna subota u režiji chefa Saše Begana i Picnica

saša began, picnic
Picnic i Saša began za subotu prirpemaju pravu gozbu
foto: Iris Ban za TTM; Instagram @picnic.mingle.fun
U subotu će zadarski gurmani doći na svoje na večeri koju zajednički pripremaju chef Saša Began i Picnic - mingle & fun. Goste čeka bogat sharing meni od 10 sljedova jela

Svaki za sebe rade odlične, jako fine stvari, a još više veseli kada nešto rade zajedno. Jutros me baš razveselila najava posebne večere koja će se ove subote, 15. ožujka s početkom u 21 sat, održati na Voštarnici. Naime, poznati zadarski Picnic - mingle & fun te odličan zadarski chef, majstor za ribu Saša Began pripremaju u Picnicovu prostoru u blizini Sportskog centra Višnjik i poznatih pet nebodera, sjajnu zajedničku večeru na kojoj će se premijerno moći kušati brojni odlični riblji i mesni zalogaji.

"S ekipom iz Picnica sam jako dobar, dolično se slažemo, lijepo surađujemo i uvijek pomažemo jedni drugima. Već smo radili neke projekte zajedno, primjerice za Grad Zadar, a sada se veselimo i ovoj večeri na kojoj će se moći kušati neka moja i neka njihova nova jela", kazao mi je chef Saša Began, kojeg je gastronosmki vodič Gault & Millau Croatia 2023. godine proglasio - Velikim chefom sutrašnjice.

asian street food festival, picnic Možda vas zanima... Dugo na nekom festivalu nisam kušala nešto bolje od Picnicovih sendviča s jadranskom tunom Najave

saša began | Author: Iris Ban za TTM Chef Saša Began na prošlogodišnjem izdanju festivala Taste the Mediterranean u Splitu foto: Iris Ban za TTM

Saša Began priprema jela s novog menija njegova restorana Labrax

Goste ove posebne večere čeka meni od čak 10 sljedova jela namijenjenih dijeljenju (popularni sharing meni 😉). Chef Saša Began priprema prvih 6 sljedova - 3 hladna: srdela (marinirana srdela i brioche), tartelette od carpaccio brancina te surf & turf (fois gras, kozica, škamp) te 3 topla: arancini (crni rižot, tartar od kozica), bakalar (panko bakalar, bagna cauda) i cannelloni sa škampima i šafranom.

Kako mi je otkrio chef Began, ova jela naći će se i na novom meniju njegova restorana Labrax koji je otvorio prošle godine, a čija nova sezona kreće 1. travnja te je trenutačno u završnim pripremama za otvorenje.

picnic mingle and fun, saša began | Author: Instagram @picnic.mingle.fun Meni subotnje večere u Picnicu foto: Instagram @picnic.mingle.fun

Picnic priprema šparoge, zeca, janjetinu i - baskijski cheesecake

Picnic pak priprema sljedove šparoge i jaja (šparoge, krumpir, puina, tartuf, jaja), zec (orzo pasta, zec, jabuka, lučenica), janjetina s bižima (janjetina, biži, njoke, smokva) te slatko (baskijski cheesecake, čokolada i lješnjak). 

Iza Picnica su u posljednje vrijeme odlične tematske večere poput one za Dan žena u suradnji s Bokamorrom, kao i večera u suradnji s Mivom ili pak vinarijom Trs, pa ne sumnjam da će i ova na kojoj gostuje chef Saša Began biti odlična. Znam da je ostalo još svega par mjesta pa ljubitelji fine hrane iz Zadra i okolice (ali i oni koji su spremni potegnuti do Zadra radi ove večere), moraju svoje mjesto rezervirati što prije na broj 091/6083864 ili na mail info@picnic.hr. Cijena večere od 10 sljedova po osobi je 44 eura. 

Drugačija sarma by Picnic Mingle & Fun Možda vas zanima... Dvije posebne sarme - hitove s Fuliranja napravi kod kuće Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.