Zaboravi na čips – novi hit za grickanje stiže ravno iz mora (i konzerve). Kad to kaže legendarni 55-godišnji španjolsko-američki chef José Andrés, vrijedi poslušati jer “Najbolji snack ne dolazi iz vrećice, nego iz konzerve". Podsjetimo, tijekom korone ovaj je chef dijelio savjete kako pripremiti brojna ukusna jela s ribljim konzervama, i zato mu vjerujemo!
Upravo ga je ta ideja inspirirala na pokretanje nove slasne linije ribljih konzervi te onih s morskim plodovima - FishSnax. Ove su riblje konzerve, kako i sam kaže, “baš onakve kakve jedemo u Španjolskoj - jednostavne, ali odvažne".
Pomno odabrane delicije u elegantnim limenkama
U elegantnim limenkama FishSnax kriju se 4 slasne i pomno odabrane delicije:
- dimljena hobotnica, ulovljena uz obale Galicije i nježno aromatizirana dimom prirodnog drva
- sočne sardine u baršunastom maslinovu ulju s daškom limuna
- nježne dagnje u kiselkasto-pikantnoj marinadi (escabeche)
- još jedna varijacija sardina, koje osim okusa donose i plavu oznaku održivosti MSC (Marine Stewardship Council)
"Sve je iz održivih izvora. Sve je puno okusa", poručuje chef Andres.
FishSnax riblje konzerve
Pune okusa i vrlo hranjive i zdrave
Osim što su pune okusa, riblje konzerve FishSnax oduševljavaju i svojim sastavom: dagnje imaju 9 g proteina po limenci, sardine 14 g, a hobotnica čak 15 g. Sva riba je iz održivih izvora i spremna je za konzumaciju kad god kupci to požele – bez kuhanja, bez kompliciranja.
Riblje konzerve FishSnax dostupne su za narudžbu putem web shopa José Andrés Foods, a cijene se kreću oko 14 do 15 dolara po pakiranju. Možda nije najjeftiniji snack, ali ovaj slastan zalogaj s okusom mora vjerujemo da vrijedi svakog centa.