Nedavno je Suzy Josipović Redžepagić nakon 12 godina u izdanju Mozaika knjiga objavila novo izdanje kuharice "Mama zna" koje obiluje sa čak 600 slanih recepata, a koja je rasprodana u rekordnom roku, većinom u pretprodaji te je upravo u knjižare stigla i nova naklada.
Isti interes vlada i za njene netom najavljene Suzyne kulinarske radionice. Naime, u manje od 24 sata sve najavljene radionice skoro su rasprodane te će uskoro biti objavljeni i novi termini.
Mama i baka koja obožava kuhati
Suzy je, kako to sama voli reći, samo mama i baka (mama tri kćeri i baka dvoje unuka) koja svakodnevno kuha, ali kako voli biti žena s pokrićem, uz magisterij ekonomije, iz gušta završila je i kuhanje na Ugostiteljskoj školi u Opatiji. Već godinama svoja kulinarska iskustva i znanja prenosi brojnim pratiteljima na društvenim mrežama kao i brojnim prijateljicama i mlađim naraštajima, koji kuhaju upravo po njezinim receptima.
Poznata po kuhanju prvenstveno tradicionalnih, klasičnih, obiteljskih jednostavnih jela, bira kuhati sa svježim, sezonskim i lokalnim namirnicama. Osim što kuha kući svojim najdražima, već drugu godinu zaredom kuha i u omiljenoj emisiji "Kod nas doma" na HTV-u gdje ima svoju rubriku "U kuhinji kod Suzy".
Od rižota preko bureka pa sve do slasnog Uskrsa
Sudionike svojih radionica Suzy će naučiti mnogim tehnikama kuhanja te izradi tjestenina, rižota, njoka, čušpajza, pripremi mesa i ribe, razvijanja kora i pravljenja pita i bureka, deserata i savršenog uskrsnog stola. Radionice počinju 22. ožujka i odvijat će se jednom tjedno u Kotanyi kuhinji, a nazivi i teme radionica su: 'Risotto, gnocchi e pasta', 'Around the world', 'Sarajevo ljubavi moja', 'Meet the meat', 'Mediterraneo' i 'Easter table'.
Prvi dio svake radionice sastojat će se od predavanja o temi radionice, potom slijedi zajedničko kuhanje, a za kraj najdraži dio – degustacije, odnosno večere s uparenim vinima. Svaku radionicu prate i stalni partneri Suzynih radionica, pa su tako tu Metro s namirnicama za profesionalno kuhanje Metro Chef, Zepter sa suđem u kojem Suzy kuha već dugi niz godina, najbolji kuhinjski pomagač Kitchen Aid, Dukat s novim Bakinim vrhnjem Brzo&Fino, Mlinar sa svježim kruhom i svim svojim pekarskim proizvodima, savršeni začini Kotanyi, nezaobilazna Fisherijom, The Meat, zatim široka lepeza ponajboljih vina iz cijelog svijeta Wine&Friends, omiljeno piće Coca Cola, Curaprox četkice za zube i nova Eau Thermale Avène COLD koncentrirana krema za ruke, a koji svim sudionicima daruju bogate poklone.
Poznati gosti
Na radionicama će Suzy, kao i do sada, iznenaditi sudionike i ugostiti i svoje prijatelje, poznate chefove i javne osobe koji će dodatno obogatiti sadržaj radionica.
"Najljepše je, naravno, osim znanja koje steknu svi sudionici, upravo to spontano druženje, pokoji put i pjesma uz gitaru te prekrasna energija koja vlada na svim radionicama tako da je u mojoj kuhinji kuhanje lagano, zabavno i opušteno te naravno - uz puno ljubavi, što je i poanta svakog kuhanja te samim tim i garancija ukusnog i finog jela", poručila je Suzy najavljujući nove kulinarske radionice.
Uskoro i raskošna slatka kuharica
Suzy ne staje pa tako krajem ove godine planira izdati i slatku "Mama zna" kuharicu koju mnogi s nestrpljenjem očekuju, a na samim radionicama sudionici će se moći upoznati i s klimatskim izazovima njihovih kulinarskih izbora te izračunati emisije CO2 pripremljenih jela, čime će najaviti skorašnji izlazak "Klimatske kuharice" financirane iz EU programa Erasmus +, a u kojoj se nalaze i Suzyni recepti za hrvatska jela.
Detaljan raspored radionica pronađi ovdje, a na istom linku je moguća i prijava na radionicu. Za sva pitanja vezana uz radionice možete se javiti na profile Mama zna by Suzy Josipović na Facebooku i Instagramu ili na mail: mamaznacooking@gmail.com. S obzirom na veliki interes za radionice, prijave su i dalje otvorene jer će se u narednim danima otvarati još termina.