Najave 23. listopada 2024.

Taste the Mediterranean u Split dovodi kulinarske zvijezde i nudi ekskluzivne večere

taste the mediterranean
Taste the Mediterranean ove godien priprema i dvije posebne ve;ere u splitskoj Ribarnici
foto: Taste the Mediterranean
Sutra kreće program festivala Taste the Mediterranean, a specijalne festivalske menije u splitskim restoranima možete kušati već danas!

Sutra kreće program festivala Taste the Mediterranean, a specijalne festivalske menije u splitskim restoranima možete kušati već danas! Ne propustite ekskluzivne večere na splitskoj peškariji, četveroručne večere stranih i domaćih chefova, te specijalne festivalske menije od 23. do 27. listopada.

Taste The Mediterranean Možda vas zanima... Split na 4 dana postaje centar mediteranske gastronomije Najave

Specijalni meniji po promotivnim cijenama

Specijalne festivalske menije po promotivnim cijenama od srijede, 23. listopada, za ručak i večeru posjetitelji mogu kušati u restoranima Bome, Brasserie on 7, Corto Maltese, K.užina, Mokosh, Tinel i Zinfandel food and wine bistro, a već u četvrtak posjetitelji mogu uživati u prvim ekskluzivnim četveroručnim večerama ovogodišnjeg izdanja u restoranima Nostromo, Dvor i ZOI, gdje chefovi domaćini pripremaju s vrhunskim gostujućim chefovima.

Mediterranean Women Chefs, konferencija Redefining Success | Author: Damira Kalajžić i Goran Jakuš za MWC U Split stiže i japanski chef s francuskom adresom Ippei Uemura foto: Damira Kalajžić i Goran Jakuš za MWC

Zvjezdana gostovanja

U legendarnom Nostromu kod mladog chefa Stipe Marinovića gostuje chef Ippei Uemura, Japanac s francuskom adresom, čiji restoran Tabi u Marseilleu ima tri toke Gault&Millau i Michelinovu preporuku.

U Dvoru, talijanski chef Nicola Fossaceca iz restorana Al Metrò s jednom Michelinovom zvjezdicom u regiji Abruzzo, pripremit će večeru zajedno s poznatim hrvatskim chefom domaćinom Hrvojem Zirojevićem, predstavljajući hranu dviju jadranskih obala. Večeru u restoranu ZOI sutra sa chefom domaćinom Rokom Nikolićem pripremat će također talijanski chef Franco Favaretto iz restorana Baccaladivino u Mestrama poznat po pripremi specijaliteta od bakalara.

Hvroje Zirojević | Author: Ivo Čagalj/PIXSELL Chef Hrvoje Zirojević u Dvoru će ugostiti talijanskog kolegu Nicolu Fossacecu foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sve večere festivala posjetitelji mogu rezervirati izravno u restoranima, a ulaznice za ekskluzivne večere Mediteran na pjatu i Dalmacija na pjatu, koje će se na splitskoj peškariji održati ovog petka i subote, posjetitelji mogu unaprijed nabaviti u restoranu Nostromo.

Panel rasprave o gorućim temama hrvatskog turizma i ugostiteljstva

Nakon službenog otvorenja, radni program festivala Taste the Mediterranean u četvrtak 24. listopada od 10.30 otvaraju dvije panel rasprave otvorene za sve posjetitelje u Hrvatskom domu na adresi Tončićeva 1.

Na prvom će panelu o budućnosti održivog turizma nakon sezone 2024. govoriti Tonči Glavina, ministar turizma i sporta RH, Luis Janela, v.d. Veleposlanika u Portugalskom veleposlanstvu u RH, Ivana Kolar, direktorica Konferencije Tourism 365 i konzultantske tvrtke Julius Rose, Dalibor Cvitković, direktor Turističke zajednice grada Malog Lošinja, Jelena Tabak, predsjednica Udruženja ugostiteljskih djelatnosti pri HGK, te specijalna gošća ovogodišnjeg festivala Estelle Dinh, prof. dr. iz Luxury Business Managementa, uvrštena na Forbesovu listu 40 under 40 za Monako.

stjepan vukadin, masterchef | Author: Nova TV Ravno iz MasterChefa (i trogirskog restorana Il Ponte) stiže chef Stjepan Vukadin foto: Nova TV

Sudionici će stavove o smjeru u kojem se razvija hrvatska gastronomija čuti direktno od chefova i vlasnika restorana na drugom panelu dana, na kojem će govoriti chef Toni Boban, restoran K.užina, Igor Čimbur, vlasnik restorana Baltazar, Danijel Nikolla, vlasnik restorana Corto Maltese i Pandora Greenbox, chef Mario Omrčen, boutique restaurant Bome, chef Mate Sučić, konoba Campanelo, chef Dino Šeparović i sommelierka Mia Šeparović, konoba Kala, chefovi Sandra i Dane Tahirović, restoran Zora bila te chef Stjepan Vukadin iz restorana Il Ponte u Trogiru.

Chef Mate Sučić Možda vas zanima... Chef Mate Sučić mlada je zvijezda gastro scene: "Svi su mi govorili da ne radim jednu stvar, ali ja sam luda glava" Špajza

 | Author: Zvonimir Barišin/PIXSELL Taste the Mediterranean najavluje odlične kulinarske masterclass radionice u školi Oliva Allegra foto: Zvonimir Barišin/PIXSELL

Kulinarske masterclass radionice i vinske radionice

Od četvrtka u ugostiteljskoj školi Oliva Allegra kreću prve masterclass kulinarske radionice, a u Bottiglia wine & deli kreće i prva besplatna vinska radionica ZINspired: A Wine Journey with Mimica winery u 18.00 sati, gdje će posjetitelji vina praćena selekcijom sireva President degustirati vina uz vodstvo sommelierskog tima VinoLike. Broj mjesta je ograničen, a upute za prijavu možete pronaći na poveznici.

Program festivala možete pronaći ovdje, te na društvenim mrežama festivala Taste the Mediterranean.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.