Vinarija Krauthaker predstavila je odabrane etikete u Švicarskoj, u restoranu Oepfelchammer koji tradiciju njeguje već 225 godina. U organizaciji tvrtke Adriatic terroir GmbH, ovaj atraktivan događaj okupio je profesionalce iz vinskog i gastronomskog svijeta.
Vina jadranske regije postaju sve prepoznatljivija u svijetu, a lokalne sorte, terroir i održiva proizvodnja temelj su novog vala vina te regije. Tvrtka Adriatic terroir GmbH osnovana je upravo iz strasti prema vinima iz jadranske regije, a specijalizirana je za uvoz vina iz jugoistočne Europe, s posebnim naglaskom na hrvatska vina. Osnivač, Danijel Filipović, posjeduje dugogodišnje iskustvo kao uvoznik i distributer za švicarsko tržište.
Restoran koji radi više od 200 godina
Švicarski restoran Oepfelchammer je od 1802. godine mjesto okupljanja ljudi iz cijelog Züricha. Uživanje u ugodnoj i toploj atmosferi uz izvrsnu kuhinju i prvoklasna vina svakodnevica je ovog restorana koji je svjestan svoje tradicionalne povijesti. Jasan kulinarski naglasak je na specijalitetima iz Zürichu i okolice, koji su osvježeni modernim dodirom.
Prvi event u organizaciji Adriatic terroir GmbH bio je posvećen vinima Krauthaker, a za tu priliku prezentaciju su održali Martina Krauthaker Grgić, glavna enologinja vinarije Krauthaker i Nikola Drmić, komercijalni direktor vinarije Krauthaker.
Na početku predstavljanja Danijel Filipović izjavio je da je Graševina Pomale pozicionirana je na viskom prvom mjestu ukusa potrošača te da predstavlja vizit kartu vinarije Krauthaker. Nadalje je istaknuo i Chardonnay Rosenberg te MERCS.
Krauthaker je etablirano ime na švicarskom tržištu
"Krauthaker je već etablirano ime na švicarskom tržištu koje cijeni vrhunski proizvod i kredibilitet koju potvrđuje s obzirom na to da su kupci izrazito okrenuti i otvoreni prema autohtonim sortama“, izjavio je Filipović.
Vinarija Krauthaker je na švicarskom tržištu prisutna već gotovo jedno desetljeće i nalazi se na vinskim kartama najrespektabilnijih restorana i vinskih barova.
Martina Krauthaker Grgić istaknula je zadovoljstvo povodom uspješne suradnje s Filipovićem, a ovom prigodom predstavila je Krauthaker etike: Graševinu 2022., Graševina Mitrovac 2022., Pinot sivi 2022., Chardonnay 2021., Verduzzo 2020., Sauvignon Vidim 2022., Graševina Kuvlakhe 2017., Mercs i Graševina ibpm 2019.
Ovo je prvi takav event u organizaciji tvrtke Adriatic terroir GmbH koja profesionalnim pristupom povezuje vinare i profesionalce iz HoReCa poslovanja, a vinarija Krauthaker bila je pravi izbor za dobar početak.