Vinarija Krauthaker predstavila je odabrane etikete u Švicarskoj, u restoranu Oepfelchammer koji tradiciju njeguje već 225 godina. U organizaciji tvrtke Adriatic terroir GmbH, ovaj atraktivan događaj okupio je profesionalce iz vinskog i gastronomskog svijeta.
Vina jadranske regije postaju sve prepoznatljivija u svijetu, a lokalne sorte, terroir i održiva proizvodnja temelj su novog vala vina te regije. Tvrtka Adriatic terroir GmbH osnovana je upravo iz strasti prema vinima iz jadranske regije, a specijalizirana je za uvoz vina iz jugoistočne Europe, s posebnim naglaskom na hrvatska vina. Osnivač, Danijel Filipović, posjeduje dugogodišnje iskustvo kao uvoznik i distributer za švicarsko tržište.
Restoran koji radi više od 200 godina
Švicarski restoran Oepfelchammer je od 1802. godine mjesto okupljanja ljudi iz cijelog Züricha. Uživanje u ugodnoj i toploj atmosferi uz izvrsnu kuhinju i prvoklasna vina svakodnevica je ovog restorana koji je svjestan svoje tradicionalne povijesti. Jasan kulinarski naglasak je na specijalitetima iz Zürichu i okolice, koji su osvježeni modernim dodirom.
Prvi event u organizaciji Adriatic terroir GmbH bio je posvećen vinima Krauthaker, a za tu priliku prezentaciju su održali Martina Krauthaker Grgić, glavna enologinja vinarije Krauthaker i Nikola Drmić, komercijalni direktor vinarije Krauthaker.
Predstavljena vina Krauthaker
Predstavljanje vina Krauthaker u Švicarskoj
Na početku predstavljanja Danijel Filipović izjavio je da je Graševina Pomale pozicionirana je na viskom prvom mjestu ukusa potrošača te da predstavlja vizit kartu vinarije Krauthaker. Nadalje je istaknuo i Chardonnay Rosenberg te MERCS.
Krauthaker je etablirano ime na švicarskom tržištu
"Krauthaker je već etablirano ime na švicarskom tržištu koje cijeni vrhunski proizvod i kredibilitet koju potvrđuje s obzirom na to da su kupci izrazito okrenuti i otvoreni prema autohtonim sortama“, izjavio je Filipović.
Vinarija Krauthaker je na švicarskom tržištu prisutna već gotovo jedno desetljeće i nalazi se na vinskim kartama najrespektabilnijih restorana i vinskih barova.
Martina Krauthaker Grgić istaknula je zadovoljstvo povodom uspješne suradnje s Filipovićem, a ovom prigodom predstavila je Krauthaker etike: Graševinu 2022., Graševina Mitrovac 2022., Pinot sivi 2022., Chardonnay 2021., Verduzzo 2020., Sauvignon Vidim 2022., Graševina Kuvlakhe 2017., Mercs i Graševina ibpm 2019.
Ovo je prvi takav event u organizaciji tvrtke Adriatic terroir GmbH koja profesionalnim pristupom povezuje vinare i profesionalce iz HoReCa poslovanja, a vinarija Krauthaker bila je pravi izbor za dobar početak.
Martina Krauthaker Grgić i Ivan Barbić, Master of Wine
Predstavljanje vina Krauthaker u Švicarskoj