Najave 07. travnja 2023.

Viva Vino Vižinada - sve je spremno za drugo izdanje!

Viva Vino Vižinada
Viva Vino Vižinada foto: Viva Vino Vižinada
gastro postao gastro.24sata.hr
U subotu 29. travnja održat će se druga rekreativna vinsko-gastronomska šetnja Viva Vino Vižinada! A osim šetnje kroz vinograde Vižinade, sudionike čeka pet okrjepnih stanica na kojima će kušati najbolja vina ovoga kraja te lokalnu hranu

Vižinada je u cijeloj vinorodnoj Istri općina s najviše vinograda i najviše vinarija po glavi stanovnika. Više od milijun čokota vinove loze raste u ovome kraju, a 12 ovdašnjih vinarija za svoja vina konstantno osvaja medalje i priznanja.

Kako su marljivi i kreativni u vinarstvu, tako su kreativni i puni ideja i u promociji svojih vina, ali i svoga kraja te su prošle godine organizirali prvo rekreativno vinsko druženje Viva Vino Vižinada. Događanje je bilo izuzetno posjećeno, a sudionici još uvijek puni dojmova prepričavaju svoje doživljaje. I zato se posebno veselimo drugom izdanju ovog rekreativno-zabavno-hedonističkog događanja koje će se održati u subotu 29. travnja.

 | Author: Viva Vino Vižinada Viva Vino Vižinada foto: Viva Vino Vižinada

 | Author: Viva Vino Vižinada Viva Vino Vižinada foto: Viva Vino Vižinada

Na ovoj šetnji sudionici će upoznati, odnosno kušati najjače vinske adute vižinadskog kraja: malvaziju i teran, slatki muškat, aromatične kupaže, zavodljive rosee, osvježavajuće pjenušce, a njih će pratiti zalogaji tipičnih jela ovoga dijela Istre, pripremljenih od darova prirode, šuma i polja, pa i nedalekog mora. Čeka ih i ugodna rekreativna šetnja stazom dugom desetak kilometara, koja prolazi duž poznatih vinograda i maslinika ovoga kraja, preko zelenih polja i kroz sjenovite šumarke, s nadahnjujućim pogledima na atraktivne pejzažne vizure.

 

Caroline Gilby Možda vas zanima... Caroline Gilby: "Unatoč izazovnoj, sušnoj godini, imamo vrlo lijepa vina, fantastične terane i iznimne malvazije!" Špajza

 

 | Author: Viva Vino Vižinada Viva Vino Vižinada foto: Viva Vino Vižinada  | Author: Viva Vino Vižinada Viva Vino Vižinada foto: Viva Vino Vižinada

Viva Vino Vižinada nudi i neposredno upoznavanje s bogatom i uzbudljivom baštinom, od svjedočanstava o templarima u Istri te drevnim legendama o Atili, do romantičnih sjećanja na vinsku prugu Parenzana, čijom trasom naša vinska šetnja djelomično i prolazi. No, Vina Vino Vižinada prije svega nudi uživanje u biranim biserima iz vinskog i gastronomskog bogatstva ovog dijela Istre.

Duž staze duge oko 10 kilometara hodače očekuje pet okrjepnih stanica s ponudom vrhunskih vina vižinadskih vinarija, te ukusnih zalogaja iz restorana, konoba i agroturizama. Znamo da za hodanje treba energije, a za hodanje kroz istarske krajolike najbolju energiju daju istarska vina i istarske delicije proizašli iz višestoljetne tradicije.

 | Author: Viva Vino Vižinada Viva Vino Vižinada foto: Viva Vino Vižinada

Na prvom štacionu šetače očekuju vina vinarija Deklić i Bruno Ferenac, kao i zalogaji s istarskim pršutom proizvođača Agroturizam Selo Mekisi. Na drugoj okrjepnoj stanici pit će se vina vinarija Sosich Wines te Giulio Ferenac Wines, a slani cheesecake ponudit će konoba Jadruhi.

Na trećem štacionu točit će se vina vinarija Franc Arman Wines i Vina Pilato, dok će Seoski turizam Fatorić pripremiti istarsku maneštru s bobićima. Na četvrtom štacionu pit će se vina vinarija Rossi Winery i Pino Rossi Vina, a obrt za ugostiteljstvo Viadukt pripremit će divlje fuže. Na petoj i posljednjoj okrjepnoj stanici Slatka Istra u Vižinadi priprema tradicionalne istarske kolačiće, a nazdravlja se vinima vinarija Arman Marijan Wines te Vina Geržinić.

 

Teranino festival Možda vas zanima... Znamo koji teranino je najbolji, a imamo i recept za koktel s tim finim likerom Špajza

 

 | Author: Viva Vino Vižinada Viva Vino Vižinada foto: Viva Vino Vižinada Kotizacija, odnosno ulaznica za sudjelovanje na ovoj šetnji iznosi 60 eura, a prijave se primaju preko online formulara, gdje se nalaze i upute za plaćanje. Pri prijavi se odabire i željeni termin polaska na pohod s organiziranom grupom, a grupe kreću svakih 45 minuta od 9.30 do 11.45 sati.

Za kotizaciju od 60 eura svaki sudionik pohoda Viva Vino Vižinada dobiva kartu staze, vinsku čašu i torbicu za nju, šešir, bočicu vode, vaučer za konzumaciju vina i hrane na pet okrjepnih stanica odnosno štaciona, i iznenađenje dobrodošlice. Viva Vino Vižinada organizira Turistička zajednica općine Vižinada u suradnji s Općinom Vižinada, Talijanskom unijom i Zajednicom Talijana Vižinade.

Za više informacija pratite Facebook stranicu Visit Vižinada.

 | Author: Viva Vino Vižinada Viva Vino Vižinada foto: Viva Vino Vižinada  | Author: Viva Vino Vižinada Viva Vino Vižinada foto: Viva Vino Vižinada

 

Vintage by Vinistra Možda vas zanima... Odležane malvazije oduševile publiku, istarski vinari imaju se čime ponositi Špajza Vinistra na ProWeinu Možda vas zanima... Malvazija i teran na sajmu ProWein oduševili posjetitelje iz 141 zemlje! Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.