Špajza 24. ožujka 2023.

Malvazija i teran na sajmu ProWein oduševili posjetitelje iz 141 zemlje!

Vinistra na ProWeinu
Vinistra na ProWeinu foto: Vinistra
gastro postao gastro.24sata.hr
Tri intenzivna dana za Vinistru na najvećem vinskom sajmu, istarski vinari nastupili prvi put samostalno na zajedničkom štandu uz vinske zemlje poput Portugala i Mađarske

Odluka da se ove godine istarski vinari predstave samostalno na najvećem svjetskom vinskom sajmu ProWein u Düsseldorfu pun je pogodak za Vinistru. Bila su to tri intenzivna dana za predstavnike 13 poznatih vinarija koje je došao podržati i župan Istarske županije Boris Miletić.

Na samostalnom štandu u hali 12 uz velike vinske zemlje poput Portugala i Mađarske, na Vinistrinom štandu predstavile su se vinarije Agrolaguna, Damjanić, Medea, Fakin, Meneghetti, Pervino, Cattunar, Rossi, Bertoša, Kozlović, Benvenuti, Matošević i Franković.

 

Vintage by Vinistra Možda vas zanima... Odležane malvazije oduševile publiku, istarski vinari imaju se čime ponositi Špajza

 

"ProWein je još jednom pokazao da je vodeći međunarodni sajam u sektoru vina i alkoholnih pića. Iznimno me veseli veliki interes vinskih profesionalaca za istarskim vinima, posebno za našim sortama malvazijom i teranom. To je rezultat prvenstveno vrhunske kvalitete naših vina, ali i intenzivnih promotivnih aktivnosti koje kao udruga poduzimamo na ključnim tržištima. Možda nemamo velike površine pod vinogradima poput najpoznatijih vinskih regija, ali kvalitetom naših vina nimalo ne zaostajemo za najboljima što je potvrđeno ove godine na ProWeinu", istaknuo je Luka Rossi, predsjednik Vinistre, udruge vinogradara i vinara Istre.

 | Author: Vinistra Vinistra na ProWeinu foto: Vinistra

Inače, od 19. do 21. ožujka na düsseldorfskom sajmu predstavilo se cjelokupno svjetsko tržište vina, izlagalo je gotovo šest tisuća izlagača iz više od 60 zemalja, posjetilo ga je 49 tisuća poslovnih posjetitelja iz čak 141 zemlje.

 | Author: arhiva Vinistra Istarski vinogradi foto: arhiva Vinistra

 

Vinski festivali Možda vas zanima... Sva važna vinska događanja koja ne želimo propustiti Najave Vinistra En primeur Možda vas zanima... Mlade malvazije su sjajne unatoč vremenskim neprilikama Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.