U noći s nedjelje na ponedjeljak 10./11. ožujka održat će se 96. dodjela Oscara. Ova prestižna holivudska dodjela nagrada filmskim umjetnicima poznata je kao noć najvećeg glamura, u kojoj zvijezde na crvenom tepihu, dodjeli i kasnije na raznim partyjima oduševljavaju svojim toaletama i odijelima.
No ova noć nije poznata samo po tome. Jer svake se godine spekulira što će sve zvijezde jesti na dodjeli te kasnije na zabavama diljem Hollywooda. A u noći posvećenoj zvijezdama i filmskoj umjetnosti, slavni će uživati u vrhunskim specijalitetima vrhunskih svjetski slavnih chefova.
Koje je specijalitete smislio slavni Wolfgang Puck?
Svake godine s nestrpljenjem se tako čeka što će za slavni Guvernerov bal pripremiti slavni kuhar Wolfgang Puck čiji catering tim svake godine priprema zalogaje koji oduševe sve uzvanike.
Ove godine chef Puck udružio se s kulinarskim kolektivom Ghetto Gastro iz Bronxa, koji u svom djelovanju objedinjuju hranu, modu, glazbu, umjetnost i dizajn. U njihovom izričaju puno je referenci na njihove afričke korijene, uz puno hip hopa te poruka osnaživanja.
Za više od 1600 gostiju kuhat će ukupno 120 chefova, a slastičarski dio predvodit će Kamel Guechida i Garry Larduinat.
Statue Oscara s lososom su hit svake godine
Na Guvernerovu balu bit će nekoliko raznih stanica s hranom s različitom ponudom. Od klasika koji se nude svake godine poput lisnatog tijesta u obliku statue Oscara s dimljenim lososom, kornetića s dimljenom tunom i tortica punjenih kavijarom.
Ove godine slavni austrijsko-američki chef dodat će u svoja jela i malo španjolskog štiha – nudit će paellu sa svojim potpisom, kao i zalogaje sa iberijskom šunkom. Bit će tu i mini wagyu burgera, tartara od tune…
Ni vegani neće ostati gladni
I ove godine chef Puck mislio je i na vegane za koje priprema jela kao što su batat s kimchijem, punjena cvjetača s karboniziranim kokosom i slično.
Bit će tu i tipičnih nacionalnih jela kao što su fish and chips ili pak jorkširski puding punjen wagyu govedinom, umakom od hrena i kresom.
Od slastica gosti će se sladiti čokoladnim statuicama Oscara, kolačem od yuzua i kokosa iil pak panna cottom od badema i malina. Što se tekućeg dijela tiče, osim šampanjca u potocima, ove godine većinu ponude žestokih pića i koktela činit će – tekila.