Fiš paprikaš jedno je od najpoznatijih slavonsko-baranjskih jela, duboko ukorijenjeno u tradiciju druženja uz kotlić. Riječ je o začinjenom ribljem jelu na žlicu, najčešće od šarana i soma, koje se kuha na otvorenoj vatri.
Ljutkasti fiš je nezaobilazan dio slavonsko-baranjskih fišijada. Upravo takvo jelo bilo je u središtu pažnje na najvećoj hrvatskoj fišijadi održanoj u Belom Manastiru.
Prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo Baranje u kuhanju fiša
Oko 4000 posjetitelja okupilo se na Fišijadi, tradicionalnoj manifestaciji u Belom Manastiru u sklopu koje su održani Prvenstvo Hrvatske u kuhanju fiša (za profesionalce) i Prvenstvo Baranje (za amatere).
Državni prvak u konkurenciji 29 iskusnih kuhara, majstora fiša, postao je Erik Munk iz Luga. Drugo mjesto pripalo je Bojanu Ceveku (ekipa CB Lymmar), dok je treći bio Dušan Jurić.
Na Prvenstvu Baranje sudjelovalo je čak 228 kućnih majstora fiša, a žiri pod vodstvom Arpada Šipeca proglasio je najboljim fiš iz kotlića Safeta Imamovića.