Topliji dani donose nam i drugačije namirnice na jelovnik, a među njima je svakako najpopularnija tjestenina, posebno ona svježa. Tako neodoljivo fina, a priprema se u tek nekoliko minuta, svježa tjestenina savršen je temelj proljetnih recepata, a to najbolje znaju naši Gastrolovci.
Upravo je Aurelia svježa tjestenina kraljica novog izdanja gastro meetupa u kojem će Sandra Rončević, Vedran Bošković, Kristina Štriga i Mile Butorac pripremiti svoje brze i fine recepte za tople dane. Aurelia tjestenina jedina je svježa tjestenina pripremljena od baranjske durum pšenice, bez aditiva i konzervansa, što se osjeti u svakom zalogaju. Predivnu boju daju joj svježa jaja, a neodoljiv okus punjene tjestenine osigurali su samo najkvalitetniji sastojci poput kozjeg sira, crnih maslina, vrganja, tartufa, pršuta, špinata ili pak puretine.
Sandra će svježe pljukance spojiti s umakom od cherry rajčica, kapara i usoljenih inćuna, Vedran će fettuccine preliti nešto drugačijim raguom od piletine, graška i komorača, a Mile i Kristina zaigrat će se s punjenom svježom tjesteninom - raviolima i tortellonima. Raviole punjene kozjim sirom i crnim maslinama Kristina će oplemeniti aromatičnim maslacem s timijanom i limunovom koricom, dok će Mile tortellone punjene puretinom pomiješati sa svježim i pečenim povrćem te poslužiti kao salatu.
Ako i ti jedva čekaš vidjeti kako teće priprema ovih delicija, svakako prati naš Instagram profil u ponedjeljak, 13. svibnja, a detalje kako ih pripremiti možeš i ti pronaći na portalu missGASTRO tijekom idućih dana. Do tada svakako posjeti i Instagram profil Aurelia tjestenine i inspiriraj se za idući brzi ručak prepun finih domaćih okusa.